Zonder klanten heb je geen bedrijf

door Sylvia Bouwer  - augustus 7, 2018

Zonder klanten heb je geen bedrijf

“Als ik nu maar een goede vakvrouw ben en goed mijn best doe om mijn klanten zo optimaal mogelijk te helpen dan komen de klanten vanzelf.” 

22 Jaar lang heb ik dat gedacht. Ik probeerde steeds beter te worden in ‘mijn ding’ en ging dan ook telkens weer investeren in nieuwe cursussen of opleidingen. Alles heb ik gedaan, gezien en geleerd in die branche.

Het begon me steeds meer te frustreren dat mijn collega’s die ik behandelde zeiden dat ze mij zo goed vonden. Waarom zagen anderen dit dan niet? Waarom kreeg ik dan niet meer klanten? Ik was volgens hen toch zo goed…

Vervolgens ging ik weer aan mezelf twijfelen of ik inderdaad wel goed genoeg was en ging ik om mijn kennis en behandelingen te verbeteren maar weer een zoveelste opleiding of cursus volgen.

Totdat ik besloot: zo kan het niet langer! Ik had helaas na al die opleidingen geen geld meer over. Maar de nood was zo hoog en ik wilde zo graag meer inkomsten dat ik over een enorme drempel ben gestapt en geld heb geleend om een ondernemersopleiding te gaan volgen. Na 4 maanden had ik zoveel extra omzet dat ik gelukkig mijn schuld al kon afbetalen.

Gevangen in de vicieuze cirkel

En het is net of de geschiedenis zich herhaalt, want ik hoor zo vaak: “Ik kan niet investeren in jouw programma, want ik heb me net ingeschreven voor een opleiding huppeldepups.…….. vul zelf maar in. Een zoveelste opleiding waarmee ze hun expertise uit kunnen breiden en hun klanten nog beter kunnen helpen.

Ik begrijp deze dames heel goed. Er is ook helemaal niks mis mee om je expertise uit te breiden. Graag zelfs, maar niet NU! Van het laatste beetje geld gaan ze weer een toffe opleiding doen, maar uit eigen ervaring weet ik dat hun praktijk daar geen boost door krijgt. Zo blijven ze in die vicieuze cirkel gevangen zitten; weinig klanten, hoegenaamd geen inkomsten en al helemaal geen geld om hun dromen uit te laten komen. 

Herken je dit?

Zonder klanten heb je geen bedrijf

Waarom zou je nog beter willen worden in dat wat je doet? Denk je dat je daar meer klanten door krijgt? Ja? Dat is helaas niet zo. Natuurlijk kun je dan je klanten nog beter helpen. Natuurlijk is het ook goed om je expertise uit te breiden, zodat jij straks ook de allerbeste bent in jouw vakgebied. Dat is dan ook helemaal niet waar het mij om gaat.

Het gaat mij er om dat je op die manier niet leert hoe je die klanten WEL krijgt.

“Zonder klanten heb je geen bedrijf”

Het werkt andersom veel beter. Als je eerst leert hoe je klanten krijgt voor datgene wat je nu al te bieden hebt, zul je binnen no time (meer) klanten op de stoep hebben staan, je omzet zien stijgen en straks genoeg geld hebben om alle opleidingen te doen welke je maar wilt.

Ondernemen is inherent aan het hebben van een eigen bedrijf. Staat dat je tegen, vraag jezelf dan eens af of een eigen praktijk wel iets voor jou is en of je niet gelukkiger wordt om ergens in loondienst praktijk te voeren.

Maar was het niet zo dat je juist blij bent dat je hopelijk binnen niet al te lange tijd je loondienstbaan vaarwel kunt zeggen? Als hierop je antwoord ‘ja’ is dan daag ik je uit om volledig de ondernemer in jezelf te omarmen Zo moeilijk is het niet. Als ik het kan, kan jij het ook!

Kortom; door niet eindeloos je expertise te vergroten, maar na je basis opleiding eerst je ondernemer skills te vergroten, brengt je meer klanten, meer inkomen en meer werkgeluk.

GRATIS lidmaatschap

Zonder klanten heb je geen bedrijf

Om je daar mee te helpen heb ik voor jou GRATIS een maand lidmaatschap (voor de maand september) in mijn nieuwe Bezielde Business Academie. Deze academie is een online platform waar je moet zijn voor inspirerende classes, persoonlijke coaching, tips en strategieën om jouw mooie bedrijf te laten groeien. Geef je nu op!

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Als je door het bos de bomen niet meer ziet…

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je