Zit je te wachten?

door Sylvia Bouwer  - september 17, 2017

​Zit je te wachten?

Aan het einde van de eerste cursusdag vroeg ik de deelnemers wat hun grootste inzicht van die dag was. Marianne antwoordde: “Dat was dat ik er achter ben gekomen dat ik zat te wachten tot ik er klaar voor was om het ondernemerschap aan te gaan. Ik dacht dat ik eerst zeker van mezelf moest zijn voordat ik stappen kon zetten in die richting.”

En zij is niet de enige die zo denkt. Er zijn bosjes ondernemers die maar wat rommelen in de marge, wiens bedrijf bestaat uit een eigen gebreid houtje touwtje strategie. Ze onderschatten zichzelf. Ze weten half niet hoe goed ze zijn. Ze durven niet in hun eigen grootsheid te stappen. Ze durven niet in zichzelf te geloven. Ze maken zichzelf klein en onzichtbaar, want wie zit er nu in hemelsnaam op hen te wachten?

Ik ben inmiddels al 28 jaar ondernemer en ik kan je vertellen dat ik soms zo onzeker ben als het maar kan. Bijna alle nieuwe dingen die ik aanpak vind ik ook nog eng. Maar ik doe het wel. Ik kijk mijn angst in de ogen en zet vervolgens de eerste kleine stap die nodig is en dan nog één en nog  één om uiteindelijk de sprong te wagen.

En zo gaat het met het ondernemerschap ook. Het is een soort geboorteproces. Als vrouwen zich inschrijven bij mij dan hoeven ze nog helemaal niet in die rol van ondernemer te zitten. Sommige klanten hebben zich net ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ze bij mij komen. Heerlijk vind ik dat, want dan zijn het nog ruwe diamanten die ik mag helpen slijpen tot een prachtig sieraad.

Voordat de eerste lesdag überhaupt nog maar is begonnen krijgen ze van mij de Bezielingssessie en ook al opdrachten die helpen om zichtbaar te worden. Vervolgens vallen op de eerste lesdag al allerlei ‘kwartjes’ zodat de eerste geboorteweeën zich al aankondigen. Werk in uitvoering. De ondernemer is in de maak.

Officieel ondernemer worden is een makkie, je gaat zoals gezegd, naar de Kamer van Koophandel en klaar! Maar om vervolgens ook echt in de energie van die ondernemer te stappen kan soms nog wel eens een dingetje zijn…
En dan kom ik om de hoek heen kijken! Want daar mag ik mijn klanten bij helpen. Dit doe ik natuurlijk door ze alles te leren over het ondernemerschap, maar ook door ze te helpen om een succesvolle ondernemersmindset te krijgen. Dit noem ik altijd een groeimindset, omdat het hele ondernemerschap je ontzettend als mens kan laten groeien. Ik dacht altijd dat het opvoeden van kinderen een sneltrein naar innerlijke ontwikkeling was, maar ik vind het ondernemerschap een veel snellere trein die mij een mega-ontwikkeling brengt. Dat komt denk ik omdat ik zulke makkelijke kinderen heb… Hihihi. nou nee geloof mij, ook daar ben ik wel de nodige hobbels tegengekomen.

Het fijne is dat mijn klanten dit proces samen met mij en de andere deelnemers aangaan. We zitten allemaal in diezelfde trein. Ze leren ook ontzettend van elkaars proces. Ze groeien en ze gaan geloven in zichzelf en in hun diensten. Ze gaan hun eigen waarde zien en durven daardoor ook goede prijzen te vragen. Ze leren mijn BAMM methode en we zijn samen op weg om een bedrijf te creëren dat helemaal hun energie ademt, zodat ze daar ook de juiste klanten mee aantrekken, waardoor ze weer een goede omzet draaien. Op die manier krijgen ze een bedrijf dat  helemaal bij ze past.

Maar voor niks gaat de zon op, ze moeten er dan ook wel wat voor doen. Jij zult er ook wat voor moeten doen! Je zult het werk moeten doen dat er voor nodig is om een succesvolle coach te worden met een volle praktijk en het liefst nog met een wachtlijst. 😉 Want wachten tot je er klaar voor bent gaat je niks brengen. Je wordt dan alleen maar gefrustreerd, omdat je nu al jaren dat coachdiploma aan de muur hebt hangen, maar nog geen 10.000 euro per jaar verdient. Dat is echt een gemiste kans. Laat het geen jaren duren. Trek eerder aan de bel. Coach ben je vaak al genoeg, maar ondernemer zijn, moet je meestal nog leren. Investeer daarin! Investeer in jezelf en in je bedrijf. Als je dat goed doet, dan krijg je jouw investering driedubbel terug nog voor het eind van het programma, of kort daarna.  

Wat was jouw hobbel op weg naar het ondernemerschap? Wil je me het hieronder in een reactie laten weten?


Vind je het spannend om echt in het ondernemerschap te duiken? Kom dan naar de workshop MPower jouw Business van 29 september aanstaande. Je kunt dan een middag alles opsnuiven wat met het ondernemerschap te maken heeft. Ik ga je helpen om de BAMM methode in je bedrijf te integreren, zodat je na die middag je opstartfase kunt versnellen. Ook kun je me die middag al je vragen stellen die jou als startend ondernemer bezig houden. Kom je ook? Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de investering is slechts 27 euro. Ik heb op dit moment nog 4 plekken, dus geef je snel op dan is jouw stoel in ieder geval gereserveerd. Ik vind het super leuk om je dan te ontmoeten.

Klik hier voor informatie over de workshop MPower jouw Business >>

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Wil je minder stress, onrust en chaos in je bedrijf?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je