Zichtbaar

door Sylvia Bouwer  - juli 18, 2015

Zichtbaar

Ik vroeg mij eind vorig jaar af wat het belangrijkste was waar ik in het nieuwe jaar aan zou willen werken? Het ’plopte’ al snel bij mij naar boven: zichtbaar worden. Zichtbaar worden met mijn passie en mijn bedrijf.
Je passie leven doe je voornamelijk voor jezelf, omdat jij er van geniet. Maar je hebt je passie niet alleen voor jezelf gekregen. Jouw passie kan absoluut ook van waarde zijn voor andere mensen. Je kunt anderen met jouw passie inspireren, helpen, bouwen, creëren, etc.

Als je helemaal vanuit jouw drive leeft komen al je talenten tot bloei. Je ontdekt wat jou speciaal maakt, je waardeert jezelf en je waardeert wat je kunt.

Helaas durven sommigen zichzelf helemaal niet te zijn. Ze houden zich klein, wuiven complimentjes over hun talenten weg en durven hun kwaliteiten niet te laten zien. Ik heb gemerkt dat sommige mensen er zelfs niet over durven te praten. Zo sterk hebben ze dat gevoel dat het toch allemaal niks voorstelt.
Voel jij herkenning bij het bovenstaande?

Waarom doe je het dan toch? Je houdt kinderen toch ook steeds voor dat ze zichzelf mogen zijn?

 

Niet zichtbaar durven zijn

Veel mensen durven niet zichtbaar te zijn, omdat ze bang zijn voor afwijzing. Dan is het moeilijk om je passie te laten zien, omdat een mogelijke afwijzing kan kwetsen. En dat doet pijn. Au! Niemand wil afgewezen worden. Een veel voorkomende reactie is dan om je te gaan verbergen. Met als gevolg dat ook je passie en al jouw mooie kwaliteiten verborgen blijven.

Als jij gelukkig wilt worden en meer vrijheid wilt ervaren dan is het belangrijk dat je jouw passie helemaal leeft. Als je dat doet dan ben je ontzettend waardevol voor andere mensen. Je zult de mensen tegenkomen die bij jou passen. Sterker nog wanneer je het pad van je levensmissie bewandelt kom je jouw zielsverwanten tegen. Het werkt dus niet omgekeerd zoals vaak wordt gedacht.

 

Hoe laat je dit dilemma achter je?

  1. Probeer er vrede mee te hebben dat er ten alle tijde mensen zullen zijn die je zullen afwijzen. Je kunt nooit door de hele wereld aardig gevonden worden. Realiseer je dat: mensen die jou afwijzen omdat jij vanuit jouw bezieling leeft, zijn nooit echte vrienden!
  2. Durf je jezelf te laten zien met al je talenten en kwaliteiten en wees zo een voorbeeld voor anderen die nog niet zover zijn. Doordat jij de stap hebt gezet, geef je de mensen om jou heen ook toestemming zichzelf te zijn. Een prachtiger cadeau kun je ze niet geven!
  3. Besef hoe belangrijk jouw passie is. De meesten onder ons zijn bescheiden, maar eerlijk gezegd heb je daar niks aan. Wordt je bewust van je talenten en kwaliteiten, want dan kun je op een hele makkelijke manier heel veel mensen helpen, met als belangrijkste persoon: jezelf!

Kortom: Wat ons vaak tegenhoudt is angst om afgewezen te worden, of de kritiek van wat anderen er van zullen vinden. Ook al sta je te bibberen op je benen, laat je zien aan de wereld, wordt zichtbaar, want de wereld heeft jou nodig!

 

(c)2015 Sylvia Bouwer/Leef met Passie, alle rechten voorbehouden.
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Sylvia Bouwer van Leef met Passie. Ga naar www.sylviabouwer.nl voor het aanvragen van het gratis mini E-boek: ‘Wat vertelt jouw zielenkleur?’ en de gratis videoserie ‘Werken vanuit bezieling’.”

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je