Word een meester in focus en verdien meer!

door Sylvia Bouwer  - april 7, 2023

Jaren geleden liep ik, zoals ik elke dag doe, te wandelen met onze hond in het park. Ik genoot van de lente die in de lucht hing. Het was alsof ik daardoor een boost kreeg, want het ene na het andere geweldige idee schoot door mijn hoofd. Ik voelde me helemaal geïnspireerd om ze uit te werken en er direct mee aan de slag te gaan.

Maar toen ik terug was op kantoor realiseerde ik me dat dit wel een berg werk met zich meebracht. En dat verlamde me.

Hoe kon ik ooit al die geweldige ideeën realiseren en tegelijkertijd al het andere werk dat al op mijn bord lag ook aanpakken? Ik voelde me zo overweldigd dat ik niet meer wist waar ik moest beginnen, laat staan om alles in goede banen te leiden.

Van al mijn plannen kwam dan ook weinig terecht. Het voelde alsof ik gefaald had, terwijl ik wist dat het eigenlijk niet zo was.

Dit moest anders. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om mijn focus te vinden en om mijn energie in de juiste banen te leiden.

Die manier heb ik gevonden. Ik weet nu hoe ik mijn prioriteiten op orde kan krijgen en hoe ik mijn doelen op een realistische manier kan bereiken. Hierdoor heb ik grip op de taken die gedaan moeten worden.

Grote kans dat jij dit gevoel ook wel herkent. Het gevoel van het regelmatig overweldigd en afgeleid zijn. Er is zoveel te doen en soms lijkt het alsof je nooit genoeg tijd hebt om alles gedaan te krijgen. Het gevolg is dat je niet de resultaten behaalt die je wilt, en dat kan leiden tot stress en onzekerheid.

Maar stel je eens voor hoe het zou zijn als je je niet langer overweldigd zou voelen, als je je volledig zou kunnen focussen op wat belangrijk is en als je je doelen zou bereiken. Hoe zou dat voelen? Zou je meer plezier hebben in je werk? Zou je meer financiële vrijheid hebben? Zou je meer tijd hebben voor de dingen die je echt belangrijk vindt?

Het goede nieuws is dat het mogelijk is om die droom te verwezenlijken. Het begint allemaal met focus. Als je je kunt concentreren op de juiste dingen, kun je meer bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Maar hoe doe je dat precies?

  1. Een eerste stap is om duidelijk te zijn over wat je wilt bereiken. Wat is je doel? Waar wil je naartoe? Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, kun je je energie en tijd richten op de stappen die nodig zijn om dat doel te bereiken.

  2. Vervolgens is het belangrijk om je te concentreren op de taken die echt belangrijk zijn. Er zijn altijd dingen die moeten gebeuren, maar niet alles is even belangrijk. Focus je op de taken die bijdragen aan het bereiken van je doel en laat de rest voor wat het is. Stel prioriteiten. Op die manier kun jij je tijd en energie effectiever inzetten en kun je meer bereiken in minder tijd.

  3. Ten slotte is het belangrijk om hulp te vragen als je het nodig hebt. Als je merkt dat je moeite hebt om gefocust te blijven, zoek dan hulp bij iemand die je kan helpen om je te concentreren op wat belangrijk is.

Dit laatste is precies waarom ik elke maand een aantal gratis Doorbraaksessies cadeau geef. Vraag deze sessie aan en word een meester in focus en verdien meer!

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Hoe leer je om voor je waarde te gaan staan?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je