Ik wil nooit, maar dan ook echt nooit een eigen bedrijf!

door Sylvia Bouwer  - september 28, 2016

Ik wil nooit, maar dan ook echt nooit een eigen bedrijf!

 

Ik wil geen eigen bedrijf, dat was wat ik altijd als kind dacht. Ik kom uit een ondernemersfamilie. Mijn opa had een slagerij, mijn ouders hadden een slijterij en ze waren daar allemaal heel druk mee. Ik had als kind het gevoel dat ze te weinig tijd voor ons hadden en toen ik het huis uit ging, nam ik mij dus ook voor om nooit, maar dan ook echt nooit een eigen bedrijf te beginnen en ik zou ook geen man trouwen die een bedrijf zou hebben. Zo, dat had ik me even mooi bedacht en niemand die me daar vanaf zou brengen!

 

Hihihi…

 

3 Jaar later had ik mijn eigen bedrijf.

 

Het stelde nog niet zo veel voor, maar het zelfstandig ondernemerschap was een feit. Dus het zal wel zijn van ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’, of zoiets. En inmiddels is mijn partner ook alweer 10 jaar zelfstandig ondernemer en heeft hij op dit moment zelfs twee bedrijven.

 

Maar er zijn grote verschillen met vroeger.

 

Ik had vroeger altijd het idee dat mijn ouders er nooit waren, terwijl ik mijn dochters wel eens heb horen klagen: “ Mijn vriendinnetjes zijn na school lekker alleen thuis, maar wij niet, want jullie zijn er altijd.” Ja klopt, wij werken allebei in onze praktijken die aan huis vastzitten. Dat geeft ons de mogelijkheid om af en toe even ons hoofd om de deur heen te steken van dochterslief die net uit school thuis zijn gekomen. Inmiddels woont oudste door de week op kamers, dus die heeft dat ‘probleem’ niet meer.

 

Het andere grote verschil is dat mijn ouders met zo’n fysieke zaak, zich moesten houden aan de openingstijden. Zonder personeel kun je niet zomaar de tent dicht gooien. Het grote voordeel van het werk als zelfstandig dienstverlener is dat je zelf kunt beslissen wanneer je werkt en wanneer je bijvoorbeeld lekker met je vriendinnen de hot op gaat.

 

Na bijna 28 jaar ondernemerschap kan ik nu wel zeggen dat ik helemaal niks anders meer wil.

 

Creatieve ontplooiing

Ik heb ook wel eens in het verleden, als we het een keer niet zo breed hadden, erover gedacht om een baan in loondienst erbij te nemen, maar als ik dan dacht aan het feit dat je weer onder een baas moest werken en voor mijn gevoel al je vrijheid op moest geven, dan motiveerde mij dat alleen maar om mijn creativiteit aan te spreken en een nieuwe dienst of actie te bedenken, waarna het geld wel weer binnen stroomde.

 

Innerlijke ontwikkeling

Mijn gedrevenheid zorgde er ook voor dat ik mezelf steeds meer ben gaan ontwikkelen, opleidingen en cursussen ben gaan doen. En niet alleen op mijn vakgebied, maar ook op het gebied van innerlijke groei, succes-mindset en marketing.

 

Vele jaren later heb ik mijn werk van gemaakt van mindset, marketing en wat ik zelf er aan toegevoegd heb en wat ik het allerbelangrijkste vind: BEZIELING!!!

 

Bezieling

Bezieling is dat doen waar jouw ziel voor geboren is, waar jij zielsgelukkig van wordt. Daardoor zul je als mens groeien en als jij als mens groeit, dan groeit je bedrijf met je mee!

 

Dit is wat ik startende ondernemers ook graag mee wil geven:
“Ik ben ervan overtuigd dat zonder bezieling geen enkel bedrijf succesvol kan worden.”

 

Zit jij er wel eens over te dromen om iets voor jezelf te beginnen, of ben jij zelfstandig ondernemer en wil je graag meer bezieling in je bedrijf brengen? Laat mij je dan inspireren in een GRATIS mini-Bezielingssessie!

 

Je kunt je ook aansluiten bij de besloten Facebookgroep: ‘Van Bezieling naar Business’. Dit is een groep vrouwen die ondernemer willen worden of het al zijn en elkaar inspireren, stimuleren en ondersteunen.

 

Welk inzicht heb jij gehaald uit dit artikel? Ik vind het fijn als je jouw reactie hieronder zet.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Stop met denken en begin met doen!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Fijn om te lezen! Ik ben bijna 10 jaar geleden begonnen met Yogalicious, naast mijn baan in loondienst in de zakenreiswereld. Met één lesje per week, en als ik nu terugkijk… een half jaar geleden de stap gezet om helemaal voor mijn passie te gaan! Ik heb de reiswereld geen seconde meer gemist en voel me vrijer dan ooit! Natuurlijk is het spannend, een jong gezin, allebei ondernemer, maar toch… mede dankzij jouw blogs heb ik deze stap durven zetten. Dank je wel, Sylvia!

  2. Mooi geschreven Sylvia! Doet me weer herinneren dat onze mind écht niets te vertellen heeft en dat onze ziel altijd gelijk heeft 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je