Ben jij welwillend om succesvol te zijn?

door Sylvia Bouwer  - augustus 28, 2017

Ben jij welwillend om succesvol te zijn?

 

Het was op een zondagochtend september 2016. Ik opende mijn mailbox en nam mijn mails door. Daaronder bevond zich een mail van een mevrouw die ik een gratis sessie had gegeven. Ze wilde wel graag de Bezielingssessie kopen, maar beklaagde zich over de prijs. In het gesprek dat we twee weken daarvoor gehad hadden, maakte ze me dit ook al duidelijk. Ze begreep niet dat ik überhaupt geld vroeg voor de Bezielingssessie. Nadat ze me haar ongenoegen nogmaals had geuit, maakte ze me ook nog uit voor bedrieger, want het hoorde niet dat ik geld verdiende met mijn spiritualiteit. Ik zal je de rest van haar bericht besparen, want daar lusten de honden geen brood van.

 

Ik was er even stil van, dit viel even rauw op mijn dak. Te meer omdat ik deze mevrouw in haar gratis sessie vanuit zuivere intentie en met heel mijn ziel en zaligheid had geholpen. Ik vertelde het aan mijn man (ook online ondernemer) en hij reageerde, nuchter als hij is, “Ja Syl, dat zul je nog wel vaker krijgen als je bekender wordt. Wen er maar aan”. Natuurlijk had hij gelijk. Zo is het ook. Dat realiseerde ik mij terdege op dat moment.

 

Vroeger kon ik met zoiets dagen in mijn hoofd rondlopen, maar gelukkig kan ik het tegenwoordig steeds sneller loslaten. De les, dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken, heb ik inmiddels wel geleerd. Dat moet je ook niet willen, want dan zou je de hele wereld op je nek moeten nemen. Je begrijpt dat zoiets onmogelijk is, zeker fysiek gezien 😉 Daarom is het ook zo belangrijk om voor een ideale klant te kiezen, maar dat even terzijde. Daar zal ik een keer een ander blog aan wijden.

 

Hoe bekender je wordt, hoe meer je gezien wordt, hoe succesvoller je kunt worden en hoe meer shit je over je heen kunt krijgen.

 

Vraag jezelf eens af:
Ben jij welwillend om succesvol te zijn?
Ben jij welwillend om echt zichtbaar te worden?
Ben jij welwillend om goede prijzen te vragen voor jouw diensten?
Ben jij welwillend om veel geld te verdienen?
Ben jij welwillend om afgewezen te worden omdat anderen je te commercieel vinden?
Ben jij welwillend om afgewezen te worden omdat anderen jou gierig vinden?
Ben jij welwillend om al deze shit over je heen te krijgen?

 

Als je net begint als coach, therapeut of whatever in de dienstverlenende sector dan krijg je vroeg of laat hiermee te maken. Ik vraag je dit omdat het belangrijk is dat je deze shit durft en wilt ontvangen, want als je dit kunt ontvangen, dan kun je óók succes ontvangen! Dit is ontzettend belangrijk! Begrijp je dit? Als je op deze bovengenoemde vragen geen ‘ja’ kunt antwoorden, dan houd je energetisch de deur gesloten en is het vele malen moeilijker om geld te verdienen met datgene wat jij in de wereld wilt zetten.

 

Als je antwoord nee is op deze vragen, dan ben ik heel benieuwd:
Hoe ga jij doen waarvoor jij bedoeld bent?
Hoe ga jij jouw boodschappen betalen?
Hoe zorg jij dat er brood op de plank komt?
Hoe ga jij gelukkig worden als je jezelf klein houdt?

 

Bovenstaande heeft ook alles te maken met goede prijzen vragen voor je diensten. Uit ervaring weet ik dat heel veel beginnende ondernemers daar moeite mee hebben. Ze beginnen vaak veel te laag, waardoor het moeilijk voor ze is om de prijzen te verhogen. Ze doen er dan ook jaren over voordat ze daarmee eindelijk op een normaal niveau zitten. Herken jij jezelf hierin? Waarom gun je jezelf niet gelijk het beste? Vaak omdat je je eigen waarde niet inziet (hier zal ik een andere keer ook nog een blog over schrijven), maar ook dikwijls omdat je bang bent om afgewezen te worden. Afgewezen te worden door potentiële klanten, want die kunnen het te duur vinden, maar ook soms door mensen om je heen. Gelukkig heb ik dit laatste zelf nog nooit hoeven mee te maken, maar ik kom uit een ondernemersgezin en mijn ouders hebben dit helaas wel gekend. Want o wee als het je goed gaat, dan kunnen sommigen daar behoorlijk jaloers op zijn. Mijn ouders kregen dan te horen: “Heb je nu alweer nieuwe kleren aan?” Ik kan me die momenten nog heel goed herinneren en vond dat altijd heel rot voor mijn ouders.

 

Natuurlijk zou ik het ook jammer vinden om zulke opmerkingen te krijgen, maar ik ben nu wel zo ver dat ik dat zie als een compliment, want dat betekent dat ik het goed doe met mijn bedrijf! Anders zou ik per slot van rekening niet zo vaak iets nieuws kunnen kopen. Dat gezegd hebbende zal dat nog wel meevallen van ‘dat zo vaak iets nieuws kopen’, want duurzaamheid staat ook hoog bij mij in het vaandel.

 

Ik heb dus besloten om die shit te ontvangen, omdat ik weet dat ik daardoor ook het succes kan ontvangen. Ik heb inmiddels verschillende mooie methodes leren kennen om dat rotgevoel, dat ik krijg na zo’n shit dumping, te transformeren voor mezelf en weer heerlijk verder te creëren aan mijn mooie bedrijf en mijn meest ideale droomleven.

 

Kortom; ben je bereid om afgewezen te worden? Ja, mooi! Dan staat de deur naar succes in ieder geval voor jou open!

 

Nu je helemaal tot hier hebt gelezen ben ik heel benieuw hoe jij omgaat met bovengenoemde beschuldigingen of jaloerse opmerkingen? Laat je met het hieronder weten in het reactieveld?

 

Ben jij ook (door)startend dienstverlenend ondernemer en wil jij graag geholpen worden met het opbouwen van een succesvolle praktijk? Kom dan naar de workshop ‘MPower jouw Business’ van 29 september.

 

In 4 uur tijd ga je het volgende leren:

  1. Wat jouw unieke missie is
  2. Wat jouw diepe verlangen is om met je bedrijf neer te zetten
  3. Welke krachtige tool jou kan helpen om je droombedrijf te creëren
  4. Hoe jouw mindset je kan helpen om te groeien met je bedrijf
  5. Welke 5 belangrijke stappen je kunt zetten om succesvol te worden
  6. Natuurlijk mag je alle vragen stellen waar jij mee worstelt in je bedrijf.

 

Hier vind je alle informatie>>

 

Om de prijs hoef je het niet te laten, want het kost ‘geen drol’ zeg ik altijd, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar, want het is een zeer waardevolle workshop en jouw investering is daarom 27 euro excl. btw. Je gaat na deze workshop met een hoofd en hart vol inspiratie weer huiswaarts om zo een vliegende start te kunnen maken met jouw praktijk.

Lijkt je dit wat? Laat mij je dan helpen bij het aan slingeren van jouw vliegwiel, zodat jij helemaal jouw ding kunt gaan doen en heerlijk kunt gaan vliegen!

 

Geef je hier op!

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Hoe maak je een bezielde ‘Over mij’ pagina?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je