Wat ziet jouw klant?

door Sylvia Bouwer  - september 17, 2021

Dagelijks help ik mijn klanten met feedback op hun websiteteksten. Mijn feedback is niet altijd leuk, want menig keer krijgen ze als opdracht om hele stukken te herschrijven. En dat doe ik niet om te plagen of om ze werk te bezorgen. Ik doe dat zodat ze knettergoede teksten krijgen die voor meer klanten zorgen. Dat is waarvoor ze mij betalen toch!

Het is namelijk heel belangrijk dat je helder en duidelijk communiceert. Want wie leest jouw teksten? Als het goed is jouw ideale klant! Hij of zij moet getriggert worden door jou en zich herkennen in jouw teksten. En daar zie ik het heel vaak mis gaan.

Coachtaal

Regelmatig zie ik teksten die prima begrepen zullen worden door andere coaches en therapeuten. Maar doorgaans is dit nou niet bepaald een ideale klant. (Dat wordt kletsen in coachtaal genoemd.) Als deze teksten op die manier blijven staan, dan zal die website geen automatische money making machine worden. Hetzelfde geld voor teksten op social media, nieuwsbrieven en flyers.

Het is belangrijk dat je leert om naar je teksten te kijken door de ogen van jouw ideale klant. Gebruik de woorden die jouw klant zelf ook gebruikt. Laat voelen dat jij jouw klant begrijpt. Klanten gaan alleen maar met iemand in zee die snapt op welk punt zij staan en wat voor gevoel daarbij hoort. Als je dat goed weet te formuleren in de juiste ‘taal’ dan voelt dat vertrouwd en veilig. De lezer van jouw teksten zal zich dan gehoord en gezien voelen.

En is dat niet wat iedereen wil?

Kijk vandaag eens naar je eigen websiteteksten. Lees ze eens heel bewust door. Voelt jouw ideale klant zich hierdoor aangesproken? Als je dit moeilijk vindt dan kun je ook iemand anders vragen om jouw teksten eens door te nemen. Dat moet dan wel iemand zijn die voldoet aan jouw ideale klantprofiel en ook kritisch durft te zijn! Met mooispelerij kom je niet verder. Met deze feedback kun jij jouw communicatie aanpassen en daardoor veel makkelijker en sneller klanten maken.

Kortom; effectieve communicatie helpt je om je praktijk te laten groeien.

Wil jij weten of ik jou ook kan helpen met jouw communicatie, zodat klanten graag met jou in zee gaan? Vraag hieronder dan een gratis Doorbraaksessie aan.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Mijn klant kan het niet betalen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je