Wat ondernemen met poepluiers te maken heeft

door Sylvia Bouwer  - september 7, 2021

In mijn sessies maak ik o.a. gebruik van numerologie. Er zijn cijfers die wat zeggen over de zelfdiscipline van de ondernemer die tegenover mij zit. Als ik er alleen al over begin zie ik diegene aan de andere kant van de tafel al een vies gezicht trekken. 

Zelfdiscipline heeft een energie van moeten, dingen doen die je niet leuk vind en bovenal voelt het loodzwaaaaaaaar.

En dat is jammer.

Zelf word ik heel blij van zelfdiscipline. Het betekent voor mij motivatie, succes en groei. Zelf ben ik helaas niet gezegend met de cijfers van zelfdiscipline en toch ben ik meestal heel gemotiveerd om super goed voor mijn business te zorgen. Want dit kun je trainen.

Vroeger...

Toen mijn kinderen vroeger nog klein waren liet ik ze ook niet aan hun lot over. Mijn zelfdiscipline zorgde ervoor dat ze op tijd hun natje en hun droogje kregen. Met als resultaat dat onze twee dochters nu prachtige en lieve volwassenen zijn geworden die helemaal hun draai hebben gevonden in het leven. Zonder een gezonde portie zelfdiscipline was me dit niet gelukt. Dan had ik bij de zoveelste spuitpoep-luier of als het eten weer eens op de muur zat in plaats van in hun mond, de brui eraan gegeven. Want jeetje wat kostte het me toch een berg energie die kinderen. Om nog maar niet te spreken over de tijd die je aan ze kwijt bent. En dat minimaal 18 jaar lang…

Ik denk dat je dit wel herkent. Toch zie ik dit hele hordes ondernemers anders doen in hun bedrijf. Ze lopen weg als het even moeilijk wordt. Want het is zo lastig om al dat marketing- en verkoopgedoe te moeten doen om klanten te krijgen. Allemaal moeilijk. Het liefst lopen ze er met een grote boog omheen. Want het werken in hun bedrijf moet toch licht voelen. Het resultaat is dan ook dat ze een eeuwig durende strijd voeren om financieel het hoofd boven water te houden.

Maar met ons bedrijf is het net zoals met onze kinderen. Het is niet allemaal even leuk. Ook als ondernemer is er wel eens shit. Dat hoort erbij. Er zullen altijd moeilijkheden blijven komen, hoe succesvol je ook bent. Het enige verschil met succesvolle mensen is dat zij zo snel mogelijk die shit oplossen, zodat ze weer verder kunnen. Ze zijn vaak ook blij met die shit, want ze weten dat hun business daardoor weer sneller zal groeien en ze nog succesvoller worden.

Zo nou het ik het woord ‘shit’ weer genoeg gebruikt.  😉

Mijn business zie ik ook als mijn kindje

Als het even tegenzit en ik in een dip zit dan doe ik een beroep op mijn wilskracht en zelfdiscipline om er weer uit te komen. Ik pak mezelf bij kop en kont - en ook al vind ik het soms vreselijk - ik doe dat wat nodig is, zodat ook ik weer verder kan.

Vandaag wil ik je vragen om eens kritisch bij jezelf na te gaan hoe jij met jouw shit omgaat. (Oeps ik kon het toch niet laten... 😉 Ben jij een doorpakker of blijf je er omheen lopen?

Als ondernemer hebben we onze zelfdiscipline hard nodig. En laten we eerlijk zijn het is niet meer en niet minder dan doorzettingsvermogen in actie.

Enneh nog even ter afsluiting van deze preek

Vanaf deze maand ga ik weer live!!! Met mijn klanten die in het programma Van Missie naar Business zitten heb ik volgende week eindelijk weer een livedag. Zo heerlijk dat dit niet meer online hoeft. Heel blij mee.

Maar ook als je geen klant bent heb ik mogelijk iets wat je zal interesseren. Op 16 september geef ik van 13:00-17:00 uur hier in Goor mijn nieuwe (bijna gratis) workshop: Krijg meer klanten! 

Speciaal voor jou als je te weinig klanten en te weinig omzet hebt. Als het je frustreert dat het nog steeds voelt alsof je een betaalde hobby hebt en je het niet voor elkaar krijgt om van jouw praktijk een winstgevend bedrijf te maken. Je weet dat je iets moet doen met marketing en verkopen, maar daar heb je eerlijk gezegd een broertje dood aan. Dat voelt voor jou koud en zwaar. Dat is niks voor jou. Jij wilt gewoon doen wat jij het allerliefste doet. En dat is mensen helpen. Maar daar heb je wel klanten voor nodig en dat is nou precies wat jouw praktijk mist.

In 4 uur tijd deel ik mijn waardevolle en bewezen tips die ervoor zorgen dat je een gevulde agenda krijgt met goed betalende klanten. Deze middag is de ultieme (door)start naar een bloeiende business, waarin jij serieus geld kunt verdienen met jouw missie. 
Je gaat volledig opgeladen en met hernieuwde energie weer huiswaarts en bent helemaal geïnspireerd om met het geleerde direct de volgende dag aan de slag te gaan.

En dit alles voor het luttele bedrag van slechts 27 euro.

Waar wacht je nog op? Klik op de button hieronder voor meer informatie.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je