Wat de tijd in de baarmoeder met je bedrijf te maken heeft

door Sylvia Bouwer  - juni 27, 2018

Wat je tijd in de baarmoeder met je bedrijf te maken heeft

Ik stond daar en het werd ineens veel lichter in de ruimte. Energetisch viel er een last van mijn schouders. De therapeut bij wie ik was had net 4 prenatale emotiebreuken bij mij ontdekt die we samen hadden gedeblokkeerd. Nog nooit had ik gehoord van emotiebreuken, maar het schijnt dat hele hordes daarmee rond lopen.

Wat is een prenatale emotiebreuk?

9 Maanden lang zit je lekker bij je moeder in de baarmoeder. Daar is het warm, veilig en er wordt als het goed is heel veel van je gehouden. Maar soms gebeuren er dingen in het leven van een moeder waardoor ze enorm schrikt of hele heftige emoties ervaart. Deze gevoelens doen niet alleen wat met de moeder, maar ook met het kindje.

Hoewel er de laatste jaren gelukkig een duidelijke kentering plaats vind is het helaas vaak nog zo dat wij moeders onze emoties niet altijd echt durven te doorvoelen. We stoppen het nare gevoel snel weg achter een dikke deur om deze nooit meer te willen openen. Ondertussen vergeten we dat we een heel zuiver, teer en kwetsbaar kindje met ons meedragen dat alles voelt wat wij ook voelen.

Op dat moment kan er een prenatale emotiebreuk ontstaan. Zo’n emotiebreuk kan het kindje het gevoel geven dat z’n ouders niet van hem houden.

Zo ontstaan gevoelens van:

Ben ik wel goed genoeg?
Mag ik er wel zijn?
Ben ik het wel waard?

Wat heeft dit met het ondernemerschap te maken?

In gesprekken met veel vrouwelijke ondernemers ervaar ik dat ze vaak met dit soort gevoelens en vragen rond lopen. En of deze gevoelens in de prenatale fase zijn ontstaan of daarna, dat maakt niet uit. Feit is dat velen er last van hebben. We zijn vergeten wie we werkelijk zijn. Deze gevoelens maken ons alleen maar kleiner. We hebben vaak moeite om in onze eigen grootsheid te geloven. 

Als wij niet in onszelf geloven,
hoe moeten klanten dan in ons geloven?


Daarom vind ik het ook belangrijk om mijzelf als ondernemer te blijven ontwikkelen. Dat was ook de reden dat ik daar op die mooie lentemiddag stond in een ruimte die bij binnenkomst zo anders aanvoelde als de lichtheid die ik op dat moment ervaarde. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want nu kan ik weer een stap verder komen met mezelf, maar ook met mijn bedrijf.

Investeer in jezelf, blijf jezelf ontwikkelen en groei! Je zult merken dat je daarmee ook in je bedrijf investeert. Daardoor kun je jouw licht nog meer gaan verspreiden, vanuit bezieling ondernemen en een bedrijf creëren waar jij superblij van wordt. Je eigen bedrijf is een afspiegeling van onszelf. 

Als jij groeit, dan groeit je bedrijf met je mee.


Kortom; het ondernemerschap is een snelweg naar innerlijke groei.

Wil je deze jezelf-klein-makende gevoelens achter je laten?
Wil je weer ervaren wie je bent, wat je kunt en wat je wilt?
Wil jij jouw dromen najagen?

Om je te helpen terug te keren naar jouw kern nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan de online of offline workshop ‘Vind jouw POW als ondernemersvrouw’

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Een gladde babbel is onnodig om klanten te krijgen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je