Wat als ik het niet kan?

door Sylvia Bouwer  - juli 13, 2019

Wat als ik het niet kan?

Wat als ik er toch te weinig kennis van heb?
Wat als mensen het niet goed genoeg vinden?
Wat als de prijs te hoog is?
Wat als niemand het koopt?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat als…
Twee woordjes die ons ondernemers zo ontzettend klein houden.

Ik herken het als geen ander, want elke keer als ik iets nieuws ga doen, heb ik de ‘wat alsjes’ ook. Die vervelende stemmetjes in mijn hoofd die me proberen klein te houden, omdat mijn ego de verandering niet aankan. Want iets nieuws doen betekent dat het niet vertrouwd is en dan is het per definitie onveilig.

Vroeger luisterde ik naar deze stemmetjes, maar ik ben erachter gekomen dat mij dat niks bracht. Sterker nog, het bracht stilstand en in een later stadium zelfs achteruitgang. Ik leerde ervan en ging vanaf dat moment in volle vaart vooruit. Daar groeide ik alleen maar van. Niet alleen mijn bedrijf, maar ikzelf ook.

Die gave challenge die ik begin september wil gaan houden zal er never nooit komen als ik mij door die stemmetjes tegen laat houden. Natuurlijk heb ik ook last van de ‘Wat als er maar heel weinig vrouwen inschrijven? Wat als de deelnemers het niet waardevol vinden? Wat als het onderwerp niet interessant genoeg is?' 

Ja wat als… Geen idee, maar wat ik wel weet is dat als die challenge een grote catastrofe wordt, ik er in ieder geval een heleboel van ga leren. Want van je fouten leer je nog steeds het meeste. De volgende challenge zal daardoor alleen maar veel mooier, beter en waardevoller worden.

Je begrijpt, nu ik het hier getypt heb, ik ook niet meer terug kan. Ahhhhhhh toch wel een beetje eng… Maar als je mij kent dan weet je dat ik altijd mijn angsten in de ogen aankijk en er toch voor ga.

Wel eens van omdenken gehoord?

Wat als het me wél lukt om er een hele waardevolle challenge van te maken?
Wat als er een heleboel geweldige vrouwen meedoen?
Wat als deze vrouwen het mega gaaf vinden?
Wat als de challenge heel succesvol is?
Wat als het beter wordt dan ik mij ooit zou kunnen voorstellen?

We ontkomen helaas niet altijd aan die stemmetjes die ons klein houden. Maar we kunnen wel leren om er mee om te gaan. We hoeven niet perfect te zijn. En laten we er alsjeblieft niet van wakker liggen. Piekeren zorgt er alleen maar voor dat we onze mooie plannen aan de kant schuiven, omdat we onszelf wijs maken dat het waarschijnlijk toch niet zo’n goed idee was.

Nee! Blijf in beweging en leer jezelf om te luisteren naar die diepe innerlijke stem die ook in jou zit. De stem van het universum. Dat is de stem die jou juist aanmoedigt om je plannen tot uitvoer te brengen, je missie neer te zetten en te bewegen in de richting van jouw mooie dromen.

Kortom; laten we samen in beweging blijven en de wereld een stukje mooier maken, want we zijn toch een soort wereldverbeteraars.  😉

En heb je mijn hulp nodig om je even een steuntje in de rug te geven in deze beweging naar jouw droom? Wil je weten wat jouw grootste blokkade is die je tegenhoudt om je droombedrijf te realiseren, maar ook wat je grootste kans daarop is? Gratis natuurlijk! Boek dan hieronder een gratis Doorbraaksessie en let's call. 

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je