Waarom webinars & challenges jou niet helpen

door Sylvia Bouwer  - oktober 19, 2021

Ik was vorige maand in gesprek met een potentiële klant die sinds een jaar een praktijk heeft. Een dame waarvan ik vind dat ze heel veel potentie heeft. Op mijn vraag "Wat heb je al gedaan om aan klanten te komen?" antwoordde ze "Ik volg veel webinars en challenges."

Oei verkeerd antwoord. Ik legde haar uit aan de hand van de volgende twee redenen waarom dit niet erg handig is.

Reden 1:

Diegene die de webinar of challenge geeft zal jou nooit alles in zo’n korte tijd kunnen leren. Het is het topje van de ijsberg dat je aan kennis aangeboden krijgt.

Helaas ga ik je heel snel uit die droom helpen. Want als ondernemen in zo’n korte tijd te leren zou zijn dan was je nu al mega-succesvol. Alleen met die ijsbergtopjes ga je het gewoonweg niet redden. Je zult alle ins and outs van de hele ijsberg moeten kennen. 

Zelfs ik heb na 33 jaar ondernemerschap nog steeds een businesscoach. Het ondernemen is een vak waar je nooit uitgeleerd raakt. Je kunt je dan ook voorstellen dat als je dit nooit onder de knie krijgt je blijft aanmodderen en nooit het succes zult krijgen wat op jou ligt te wachten.

Reden 2:

Ook al heb je alle kennis van de wereld in huis om een succesvol bedrijf te creëren, zo lang het alleen bij kennis blijft gaat dat succes er never nooit komen. Kennis zonder actie is waardeloos! Ik zeg het nog een keer: kennis zonder actie is waardeloos! Niets van alles wat je leert zal je jouw winstgevende bedrijf brengen als je niet in actie komt. 

Je bent toch ook niet geboren als coach of therapeut? Net zo min dat je geboren bent als ondernemer. Ikzelf kom uit een ondernemersfamilie en dacht dat ik het ondernemen wel in de vingers had. Nou, dat heb ik geweten. Na jaren ploeteren en maar net m’n broek op kunnen houden ben ik me eens grondig gaan verdiepen in wat nu echt ondernemen is. 

Spijt

Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik daar zo lang mee gewacht heb. En niet alleen omdat ik heel veel omzet daardoor heb laten liggen, maar ook omdat het me heel veel frustratie gescheeld zou hebben. Nee echt, als ik alles had geweten dan was ik er veel eerder aan begonnen. Temeer omdat ik erachter ben gekomen dat ik het super-super-super gaaf vind om ECHT te ondernemen.

De meeste mensen overschatten zichzelf en denken dat het kijken van webinars en challenges wel genoeg is. Dat zijn vaak de mensen waarbij een gezond bedrijf opbouwen niet lukt en die binnen het jaar hun droom vaarwel zeggen en terug in loondienst gaan.

Maar als je leert hoe je kunt ondernemen en vervolgens in de actiestand komt dan groei je naar het succes wat jij voor ogen hebt. Meer dan genoeg klanten (zelfs nog een wachtlijst) en een omzet waar je U tegen zegt.

Dit is precies waar ik mijn klanten mee help in mijn Van Missie naar Business programma. In 6 maanden tijd neem ik ze mee aan de hand door ze alle benodigde stappen te leren en daarna gaan we ook nog eens samen die stappen van A tot Z zetten.

Wil jij ook dolgraag jouw droom waarmaken en klinkt mijn werkwijze jou als muziek in de oren? Kijk dan eens HIER om te zien wat mijn hulp precies inhoud.

Jij bent belangrijk en er zitten een heleboel mensen op jou te wachten. Leer zo snel mogelijk hoe je ervoor zorgt dat die mensen jou kunnen vinden en met jou in zee kunnen gaan.

En met die dame is het helemaal goed gekomen. Ze is in mijn programma gestapt en ze liet mij weten dat ze ontzettend geniet van alle stappen en nooit gedacht had dat ze er zoveel plezier in zou hebben....

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Techniek is niks voor mij

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je