Waarom het slim is om een planning te maken voor 2018

door Sylvia Bouwer  - september 30, 2017

​Waarom het slim is om een planning te maken

In september 2016 heb ik voor het eerst in alle jaren dat ik zelfstandig ondernemer ben een planning gemaakt. En ik kan je zeggen dat veranderde alles voor mij. Planning geeft mij structuur aan al mijn vele ideeën, het geeft mij strategie om mijn plannen tot werkelijkheid te laten komen en bovenal geeft het mij rust. En dat is waar ik behoefte aan heb. Ik kan heel chaotisch zijn, maar hou ook heel erg van structuur en rust. Dat heb ik nodig om goed te kunnen functioneren. Als mijn huis een zootje is dan geeft dat ook chaos in mijn hoofd. En zo is het ook met mijn bedrijf. Doordat ik een planning maakte kon ik in die helikopter stappen en duidelijk zicht krijgen op wat ik te doen had de komende tijd.

Eind vorig jaar heb ik zelfs een jaarplanning gemaakt. Geweldig! Op die manier kon ik zelfs uitrekenen wat ik het komende jaar kon gaan verdienen. En dit jaar ga ik kijken in mijn jaarplanning hoe ik dit volgend jaar kan verdubbelen. Want als het voor mij in 2017 werkt, waarom zou het dan niet zo voor mij in 2018 werken?

Een planning heeft mij meer tijd, meer vrijheid en meer klanten gegeven. Je snapt het al, daardoor behaal ik natuurlijk ook meer omzet. Ik heb nu begin oktober al bijna mijn omzet van 2016 verdriedubbeld.

En dat allemaal door eenvoudig structuur ​aan te brengen. Voorheen voelde ik me overweldigd door alle wilde ideeën in mijn hoofd, ik wist niet aan welk idee ik het eerste moest beginnen, soms was ik volledig de richting kwijt en dan begon ik maar ergens met losse flodders te schieten. Dat koste mij enorm veel tijd, moeite en energie.

Ik weet niet wat jouw doelen, wensen en plannen waren voor 2017, maar ga eens even na of je ze al hebt behaald. Zo niet, zet dan deze laatste 3 maanden van het jaar je beste beentje voor om een mooie eindsprint te maken en je doelen voor 100% te behalen. Kijk eens welke acties je nog kunt doen om de omzet van deze laatste maanden van dit jaar naar een hoger niveau te tillen.

Ik raad je aan om nu al te gaan denken hoe je 2018 wilt inkleden. Breng alles in planning. Zorg er ook voor dat je niet alles vol plant. Probeer balans te vinden in je gezinsleven en je bedrijf. Maak een planning die je gaat helpen om volgend jaar tot volle bloei te komen.

Het heeft mij veel tijd gekost, om precies te zijn enkele maanden, om dat voor een jaar zelf allemaal uit te denken en in kaart te brengen. Ik ben heel blij dat ik deze moeite heb genomen en ga dit zeker binnenkort ook voor 2018 doen. Nu weet ik hoe ik het aan moet pakken en is het binnen een paar uurtjes gefixt. Het heeft mij mijn huidige omzet gebracht, waar ik vorig jaar alleen nog maar van kon dromen.

Toen ik vorige week daar aan zat te denken kreeg ik het idee om ook deze strategie niet alleen voor mezelf te houden en verder te brengen naar ondernemers die daar open voor staan. Goed nieuws, want ik heb nu een dag ingepland waarop ik deze simpele strategie uit de doeken doe en je gelijk ook zelf aan de slag gaat. Aan het eind van de dag ga je met een compleet en persoonlijk jaarplan de deur uit. Je gaat je die dag helemaal onderdompelen in jouw business.

Dit jaarplan zal je richting geven, zodat je met mega-focus aan de slag kan in 2018. Je weet exact welke stappen je moet zetten om je ideeën tot leven te brengen. Je weet wat de snelste route is, je kan veel gerichter klanten werven, je zult veel meer uit je spaarzame tijd halen, je haalt vele malen makkelijker je doelen and last but not least; je zelfvertrouwen groeit met deze planning als een tierelier.

Kortom ben jij ook zo’n dienstverlenend ondernemer die het volgend jaar het gestroomlijnder wil aanpakken in je bedrijf? Wil jij nu al min of meer zien welke omzet je in 2018 kunt behalen als je de juiste stappen zet? Wil jij meer vrijheid, meer klanten en meer omzet? Kom dan 27 oktober naar de live dag ‘Plan de campagne 2018’.

Klik hier voor alle informatie over deze ‘Plan de Campagne 2018’ dag >>

Ondanks dat ​we de donkere maanden van het jaar weer ingaan en het buiten pijpenstelen regent op het moment dat ik dit artikel aan het schrijven ben, heb ik ontzettend veel zin om met mijn planning bezig te gaan voor volgend jaar en te zien wat er mogelijk is. Want wat is er nog meer mogelijk?

Hoe kan ik nog meer waarde bieden aan de wereld?
Hoe kan ik nog meer mensen helpen?
Hoe kan ik mijn omzet voor volgend jaar plannen?

Heb jij dat al helder voor jezelf? Heb je dat al in kaart gebracht? Laat het me hieronder weten.

More...

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Ik wist echt niet wat ik moest doen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je