Deze gedachte liet mij niet meer los toen ik aan mijn vaders sterfbed zat. 'S ochtends vroeg had ik een telefoontje gekregen dat het niet goed ging met hem. Direct ben ik er heen gegaan en gebleven. Dagenlang heb ik bij hem gewaakt en mijn moeder bijgestaan.

In die periode heb Ik mijn bedrijf even helemaal los gelaten, want ik wilde er helemaal ZIJN voor ze.

Alles heb ik geregeld, de dokter, de thuiszorg en na zijn overlijden de uitvaart. Mijn moeder vond het een drukte van jewelste, maar ik voelde me juist steeds meer zen. Een energie die ik alleen maar kende vanuit mijn meditaties. Ondanks dat de aanleiding natuurlijk heel verdrietig was, voelde ik mij naast dit verdriet ook eigenlijk heel goed.

Een rare gewaarwording.

Toen ik mijn bedrijf na de tijd weer opstartte kwam ik al snel weer in de alledaagse ratrace terecht. Ik moest dit en ik moest dat. Van wie zul jij je afvragen. Nou van mezelf. Verschrikkelijk vond ik het. Dit wilde ik niet meer. Al dat moeten brak mij gigantisch op en ik nam me voor om 3 maanden even helemaal niks meer te moeten.

Geen marketing

In die periode heb ik alleen mijn bestaande klanten geholpen en even niks aan marketing etc. gedaan. En het frappante was toen ik het even helemaal los had gelaten kwamen er spontaan nieuwe klanten op mijn pad. (Let wel: Dit is geen pleidooi om maar helemaal niks aan marketing te doen, maar wel een pleidooi om je praktijk marketingtechnisch zo in te richten dat je praktijk ook blijft groeien in crisistijden zoals waar ik in zat.)

Maandenlang heb ik als het ware (bedrijfsmatig gezien dan) met mijn ziel onder mijn arm gelopen. Ik heb zelfs overwogen om te stoppen met mijn bedrijf. Want als ik de drive, mijn missie niet meer voelde hoe moest ik dan andere ondernemers helpen om vanuit hun zielsmissie te ondernemen?

Zoals je dan altijd zult zien krijg je door de ruimte die er in je hoofd vrij komt juist de meest fantastische ideeën. In die periode heb ik een heel schrift vol geschreven heb met alle inspiratie die tot mij kwam.

Het heilige vuur

Hierdoor werd mijn heilige vuur dat altijd zo fanatiek had gebrand weer helemaal opgelaaid. Mijn missie voelde ik nog sterker dan voorheen. En waarom? Omdat ik het vanaf nu heel anders ga doen! Ik ga nog meer vanuit mijn eigen energie ondernemen. Ook al zal het soms indruisen tegen alles wat je 'hoort te doen', vanaf nu doe ik het op mijn eigen manier. Vanuit mijn 34 jaar lange ervaring als ondernemer en vanuit mijn 6 jaar ervaring als businesscoach. En dit alles door veel meer flow en vrijheid. Nog steeds met dezelfde focus, maar vanuit een ontspanning waar ik voorheen vaak aan voorbij ging.

Mijn dienstenaanbod heb ik omgegooid, mijn werktijden en mijn marketing aangepast. Als ondernemer heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld. Het mooie is dat ik precies weet wat ik moet doen, een heleboel geautomatiseerd heb en daardoor hyperfocus heb. Door deze focus ervaar ik de laatste tijd dat het veel makkelijker is om vanuit flow te ondernemen.

We leven in een tijd waarin dingen ook makkelijk mogen gaan

We maken het onszelf altijd zo moeilijk. Ik hou van simpel ondernemen en dat is ook wat ik mijn klanten leer. Misschien voelt ondernemen voor jou als een worsteling en weet je niet waar je volgende maand je klanten vandaan moet halen. Weet dan dat jij dit ook vanuit die ontspannen energie kunt leren. Het zal af en toe moeilijk zijn om die knop om te zetten, maar als je het één keer ervaren hebt dan wil je niet meer anders.

Het voelt voor mij in ieder geval dat ik echt een drempel ben overgegaan, waardoor marketing en sales veel moeitelozer zijn geworden. De komende tijd ga ik mijn opgedane ideeën uitwerken en met je delen. Wordt vervolgd!

Wil jij ook met minder moeite meer klanten en meer omzet maken? Mail me op contact@sylviabouwer.nl dan kijk ik met alle liefde met je mee en geef ik je een paar tips, zodat ook jij vanuit meer flow kunt ondernemen.


bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free


Ik ben het er niet mee eens

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je