Tips overstap van baan naar eigen praktijk

door Sylvia Bouwer  - mei 7, 2017

Tips overstap van baan naar eigen praktijk

 

Als beginnend coach of therapeut heb je vaak nog een loondienstbaan naast je eigen praktijk. Het kan zijn dat je dan tegen een probleem aanloopt wat vaak voorkomt.

 

Je bent mede-verantwoordelijk voor het financieel reilen en zeilen van je gezin en je vindt het daarom moeilijk om je baan los te laten. Je bent nu nog onzeker of je praktijk een succes zal worden en er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Het liefst zou je vandaag nog met je baan stoppen om je helemaal te storten op je nieuwe uitdaging.

 

Je vind het geweldig om in je praktijk mensen te helpen, maar voor je gevoel zit je nog wel erg vast aan je loondienstbaan, omdat je anders geen financiële back-up hebt. Je zit in een negatieve cirkel en daar wil je graag uit. Ook is het lastig dat je zoveel uren nog in loondienst werkt, waardoor je minder tijd hebt voor je eigen bedrijf. Je hoofd blijft daardoor maar malen en je twijfelt of het op deze manier ooit wat wordt met je praktijk.

 

En als je hier maar vaak en lang genoeg over piekert, zal het ook nooit wat worden met jouw praktijk.

 

Wordt geen doemdenker en laten we er eens heel realistisch naar kijken. Sowieso helpt het al om positief in dit hele verhaal te gaan staan, zodat je positiviteit aantrekt in plaats van negativiteit.

 

Tip 1

Wat je inzicht geeft is om uit te rekenen wat je minimaal moet verdienen met je praktijk om met je gezin rond te komen. Het gezamenlijke inkomen dat jullie nu hebben is waarschijnlijk hoger, maar het is meestal zo dat je voor een bepaalde tijd met iets minder ook wel rond kunt komen. Als je dat berekent hebt, dan kun je ook uitrekenen hoeveel klanten je in de maand moet helpen om aan dit bedrag te komen. Zo simpel is het om een idee te krijgen of je nieuwe praktijk haalbaar is op dit moment.

 

Tip 2

Gun jezelf ook tijd om dit proces van het loslaten van je baan en de start van je praktijk soepel te laten verlopen. Als het kan ga dan minder werken in loondienst en die uren die dan vrij komen ga die dan in je praktijk werken. En ja, in het begin kan het zijn dat je ook wat uren in de avonden of in de weekenden erbij moet pakken om die opstartfase zo kort mogelijk te maken.

 

Eigen ervaring

Op dit moment in mijn leven sta ik op zo’n zelfde punt. De laatste 2,5 jaar ben ik bezig geweest om mijn tweede bedrijf succesvol te maken, zodat ik mijn oude bedrijf kon loslaten. Ook ik heb de twee bovenstaande tips toegepast en spreek dus uit eigen ervaring. Nu is het uiteindelijk zover en ga ik vanaf half juni mij helemaal en voor de volle 100% richten op ‘Leef met Passie’.

 

Als jij de overstap wilt maken van een loondienstbaan naar een eigen praktijk, weet dan dat dit op bovenstaande manier zeker te doen is. Het is goed om te weten waar je financieel naar toe moet werken en dat je geduld kunt opbrengen.

 

Herken jij je in het bovenstaande en wil je graag zo snel mogelijk die overstap maken? Doe dan mee met mijn 3-daagse programma ‘Van Bezieling naar Business’. In deze intensieve ondernemersopleiding leer ik je alle kneepjes om je onderneming een stevige en betrouwbare basis te geven en hoe jij van jouw praktijk een winstgevende onderneming maakt. Daarnaast geef ik je ook heel veel praktische ondernemerstips en werken we samen aan jouw succesvolle ondernemersmindset. Hierdoor zal energetisch de deur verder open worden gezet om de klanten- en de geldstroom in je bedrijf te vergroten.

 

Klik hier voor informatie over de 3-daagse ‘Van Bezieling naar Business’>>

 

Is een 3-daagse in een kleine groep niks voor jou en heb je liever dit programma in een 1-op-1 setting, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zie hier voor verdere informatie.

 

Heb jij deze overstap al gemaakt en hoe is dat bij jou gegaan? Hoe ben jij omgegaan met de risico’s die deze switch met zich meebracht? Laat je me het hieronder in een reactie weten?

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Waarom ik mezelf een ander verhaal heb verteld

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je