Techniek is niks voor mij

door Sylvia Bouwer  - oktober 22, 2021

Een diepe zucht hoor ik hem slaken. Hij is net weer opgeschrikt door een harde gil uit mijn kantoor, omdat ik weer eens technisch helemaal vastloop. Techniek en ik zijn niet altijd even goede vrienden. Maar altijd komt hij weer. Zo ook nu. En het mooie is hij weet het altijd op te lossen. Mijn reddende engel! Soms is het iets heel onschuldigs (stekker niet in het stopcontact of zoiets) maar soms is het ook iets wat meer tijd vraagt. Als hij dan weer gaat hoor ik hem gekscherend zeggen "Pfffff vrouwen en techniek…".

Ik hoop dat ik in een volgend leven geboren wordt als iemand met een vreselijk goed technisch inzicht. Het zal me veel frustratie schelen. Maar ondanks dat ik vroeger nog veel meer een a-technisch konijn was heb ik door het online ondernemen wel heel veel geleerd.

Herken je dit gevoel dat techniek niks voor jou is? 

Dat je tegen bepaalde taken opziet, omdat je daarvoor iets moet uitvogelen op het internet? Dat het je duizelt, omdat je het aan een stuk technisch inzicht en kennis ontbreekt?

Gelukkig doe je het wel, want jij snapt natuurlijk ook wel dat het belangrijk is om met je tijd mee te gaan. Het ondernemen van nu is totaal anders als het ondernemen van twintig jaar geleden. In mijn ogen is het tegenwoordig zelfs onmogelijk om een dijk van een praktijk op te bouwen als je niet aan online marketing doet.

Jouw potentiële klanten zoeken online naar iemand zoals jij

Dus als jij niks met online marketing hebt dan is dat prima, maar jouw klanten hebben er wel wat mee. Daarvoor zul je een goede website in de lucht moeten hebben, je snufferd regelmatig moeten laten zien op social media en een online database op moeten bouwen van potentiële klanten die op regelmatige basis gratis tips van jou willen ontvangen.

Achteraf blijkt het vaak makkelijker dan je vooraf denkt. Je leert het juist door te doen. Loop je vast roep dan een ‘reddende engel’. Dat kan je partner, je kind of iemand anders in familie, vrienden of kennissenkring zijn. Maar heb je geen computernerds in je nabije omgeving dan kun je altijd iemand inhuren of een student vragen om je te helpen tegen een kleine vergoeding.

Jarenlang heb ik me door al die technische shizzle (voor zover als mogelijk) heen geworsteld met als gevolg dat ik nu dingen kan die ik in het verleden voor onmogelijk hield. Dat is ook precies de reden dat ik mijn klanten niet alleen de kennis geef die ze nodig hebben, maar ze ook help om die kennis toe te passen. Dat kan een stuk mindset zijn of praktische zaken en ja soms zelfs als het op het technische vlak ligt (ondanks dat ik nog steeds geen technisch wonder ben.)

Laten we zo zeggen "Waar een wil is is een weg." Denk in oplossingen. Het zal je heel ver brengen met je praktijk!

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je