Praktische & energetische afstemming om je bedrijf te laten groeien

door Sylvia Bouwer  - januari 22, 2020

Praktische & energetische afstemming om je bedrijf te laten groeien

Het was begin oktober. Ik legde mijn potlood neer en bekeek met een heel goed gevoel mijn zojuist ingevulde planner voor 2022. ’S ochtends waren de kalenders en jaarplanners voor mijn klanten binnen gekomen en natuurijk had ik er ook een paar voor mezelf besteld. Ik kon het niet laten om er direct mee aan de slag te gaan.

Vroeger maakte ik geen planning. Het resultaat was dat ik dan elke keer weer te laat was met mijn acties. Elk jaar nam ik me voor om die acties het volgende jaar wel op tijd te beginnen, zodat die extra omzet mijn neus niet weer voorbij zou gaan. Maar helaas was ik dit altijd alweer snel vergeten en was dit het jaar erop precies hetzelfde liedje.

Totdat ik me voornam om een planning te maken en alles in kaart te brengen. Ik weet niet hoe zoiets voor jou werkt, maar mij brengt het heel veel rust in mijn hoofd. Ik weet waar ik aan toe ben, weet wat me te wachten staat en vooral dat ik op tijd begin met actie nemen. Het fijne is dat ik het dan kan loslaten en me meer in het NU kan bewegen.

Praktische & energetische planning

Dat is de PRAKTISCHE kant van mijn planning, maar ik maak sindsdien ook een ENERGETISCHE planning.

Alles begint met een hele concrete vraag die ik mijzelf en mijn klanten elk jaar weer stel:

"Hoeveel wil jij volgend jaar verdienen?"

De antwoorden verschillen enorm, van hele lage bedragen tot onrealistische astronomisch hoge bedragen. Van vrouwen die een paar duizend euro’s per jaar verdienen en het volgend jaar naar 2 ton willen, tot vrouwen die hopen dat ze het volgende jaar in ieder geval net zoveel zullen verdienen als het afgelopen jaar. Deze vrouwen kunnen zich haast niet voorstellen dat dit meer zou kunnen worden.

Ik denk dat het belangrijk is om hier goed over na te denken. Mijn vraag aan jou is dan ook: "Hoeveel wil jij volgend jaar verdienen?"

 • Het is belangrijk om dit voor jezelf helder te hebben.
 • Het is belangrijk om te weten waar je naar toe werkt.
 • Het is belangrijk om met dit omzetbedrag COMFORTABEL te worden.

Met name dit laatste is belangrijk omdat het heel moeilijk is om iets te realiseren waar je jezelf oncomfortabel bij voelt. Helaas hebben we in onze opvoeding of nu nog steeds maar al te vaak te horen gekregen "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg."

Jouw wensen mogen dus niet te groot zijn…

Vroeger als kind was het bij ons altijd zo dat als je iets op hetzelfde moment als je vriendinnetje zei dat je de ander dan mocht knijpen en als je de eerste was die dat deed dan mocht je een wens doen. Let wel: in je hoofd. Je mocht de wens niet hardop uitspreken, want dan zou jouw wens niet uitkomen.

Je mag je wens dus niet uitspreken…

Allemaal beperkende overtuigingen die je belemmeren om je dromen uit te laten komen.

Hoe kun je jezelf comfortabel gaan voelen met jouw dromen?

De simpelste manier om je dromen uit te laten komen is - naast het maken van een praktische planning - een energetische planning. 

Dat doe je door je doelen dagelijks op te schrijven. Door dit te doen zullen ze steeds meer gaan leven voor jou. Op die manier zal je energetisch steeds meer die persoon worden die je zo graag wilt zijn. En als je dit uitstraalt dan zal het hele universum samenspannen om jou te helpen om jouw dromen te realiseren.

Zo zal het universum jou helpen om de kansen die voorbij komen op tijd te zien omdat je erop gefocust bent.

Zo zul je veel meer stappen zetten die leiden tot het 
realiseren van jouw dromen omdat jij er in gelooft.

Zo zul je veel beter op de 
tekens van het universum letten die jou weer verder helpen - omdat je weet dat je wordt geholpen.

Wat kun je concreet doen om je energetisch af te stemmen op 2022?

 1. 1
  Schrijf je jaardoelen op
 2. 2
  Schrijf op de eerste van elke maand je maanddoelen op
 3. 3
  Schrijf aan het begin van elke week je weekdoelen op
 4. 4
  Schrijf elke ochtend je dagdoelen op (heb je gelijk een mooi to do lijstje)
 5. 5
  Schrijf een script. Een script over jouw ideale droomleven en jouw ideale droombedrijf. Schrijf dit in de tegenwoordige tijd, alsof je jouw droomleven al leeft. Lees dit elke dag minimaal 1 keer per dag door.
 6. 6
  Check elke dag je omzet. Weet op de euro precies wat je tot nu toe verdiend hebt.

Het moet uit ons hoofd en op papier. En denk niet dat dit alleen op je omzet en je business van toepassing is, want je kunt deze planmethode op alles in je leven toepassen.

Dit heeft allemaal te maken met FOCUS!

Waar jij je op focust, dat groeit! Als jij je focust dan weet het universum waar jij naar toe wilt.

En weet je… de meeste ondernemers doen dit niet. De meeste ondernemers zijn ook niet succesvol. Deze werkwijze zal een beroep doen op je wilskracht, op je fantasie en op je vertrouwen. En daardoor haken de meesten op een gegeven moment af. Laat dit jou niet gebeuren. Blijf volhouden en zorg ervoor dat jouw droombedrijf in 2022 werkelijkheid wordt.

Kortom; Maak een verschil in de wereld, maak impact met jouw boodschap en help een heleboel mensen die jou heel hard nodig hebben, door het jaar 2022 praktisch en energetisch voor jezelf in beeld te brengen… en hou het vol!

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Het Nr. 1 ding waardoor jij succes krijgt waar je zo naar snakt

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je