Passie

door Sylvia Bouwer  - april 18, 2015

Passie

Als je dat in je leven hebt is natuurlijk prachtig en ik geloof absoluut in het grote effect dat jouw passie kan hebben op alles wat je doet. Maar wat als je niet weet wat je passie oftewel bezieling is??

Als je geen bezieling hebt voor de dingen die je doet, dan kan het leven soms een worsteling voor je zijn. Ik denk dat dit één van de belangrijkste oorzaken is bij mensen met een burn-out.

 

Iedereen heeft een passie.

Een passie maakt ons gelukkig. Kun jij je nog herinneren hoe blij je was als klein meisje toen je vaak met je poppen speelde? Of toen je altijd juf wilde spelen als je vriendinnetje(s) bij je kwamen spelen? Als jong kind leven we nog helemaal vanuit onze passie. Jammer dat zovelen van ons deze dan weer vergeten als we de volwassen leeftijd bereikt hebben.

 

Passie maakt verschil in je leven!

Hoe doe jij het in jouw leven? Heb je het gevoel dat je tegen een burn-out aan loopt? Ben je aan het overleven? Heb je het idee dat je onvoldoende uit de verf komt? Gelukkig is daar wat aan te doen.
Waarom begin je niet met (meer van) je bezieling in je werk te integreren? Meestal maakt je baan een groot deel van je leven uit, dus er mag wel wat bezieling in je werk zitten anders houd je het waarschijnlijk niet zo lang vol.
Begrijp me niet verkeerd, een bezieling alleen is niet voldoende om een goede boterham mee te verdienen. Je hebt ook motivatie, de juiste mindset, kennis, ervaring en een heleboel inspirerende ideeën nodig om van je passie je werk te maken.
Jouw passie is de verborgen motor in je, die het wiel niet alleen draaiende houdt in je werk, maar in je hele leven!

 

Wat kan een passie voor jou betekenen?

– Het motiveert je om er snel weer bovenop te komen als je het even niet meer ziet zitten
– Het is een bron van inspiratie
– Het zorgt voor goede ideeën
– Het zorgt ervoor dat je jezelf de moeite waard vind
– Het is het vuur, de drijfveer in jezelf van waaruit leeft
– Het is de lijm die jou in aanraking brengt met de voor jou juiste mensen
– Het geeft je energie
– Het is het plezier in doen wat je doet.

Dit wordt pas een probleem als je niet weet wat je passie is. Je kunt in veel dingen goed zijn en je kunt ze allemaal doen met dezelfde drive en motivatie. Maar passie? Je krabt je nu waarschijnlijk op de achterkant van je hoofd…..

Wil jij geen leven hebben waar je alles uithaalt wat er voor jou in zit en waar je ontzettend van kunt genieten?
Natuurlijk wil je dat!! Want je leven dat ben jij – jouw karakter, talenten en kwaliteiten en jouw unieke persoonlijkheid. Ergens binnen in je zit jouw unieke bezieling met jouw verborgen talenten. Iets waarmee je bent geboren en wat je niet kunt leren of afkijken van iemand.

 

Stel jezelf eens de volgende vragen:

wat is het waar je in het algemeen nieuwsgierig naar bent?
– Waar wordt je door aangetrokken, in een gesprek, in een televisieprogramma of in een boek?
– Wat is het dat jij absoluut leuk vind om te doen?
– Waar hield je als kind van om te doen?

Ik hoop dat je door het beantwoorden van deze vragen het vuur in jezelf weer kunt laten ontvlammen en je passie (her)ontdekt.

 

Kortom: je passie vinden is geen optie, maar je goed recht; jij bent het waard!


Heb je nog aanvullende tips? Laat je reactie achter op het blog!

 

Om je nog meer te helpen heb ik een online programma Maak werk van je bezieling waarin ik je help om je zielswerk te ontdekken.

 

(c)2015 Sylvia Bouwer/Leef met Passie, alle rechten voorbehouden.
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Sylvia Bouwer van Leef met Passie. Ga naar www.sylviabouwer.nl voor het aanvragen van het gratis mini E-boek: ‘Wat vertelt jouw zielenkleur?’ en de gratis videoserie ‘Werken vanuit bezieling’.”

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Ideale dag

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je