Ik heb lang geknokt om mijn praktijk rendabel te maken

Het lukte mij niet om voldoende klanten te krijgen, zodat ik genoeg geld zou verdienen om mijn dromen waar te maken. Nachtenlang lag ik wakker en piekerde me suf om de ontbrekende sleutel te vinden. Daardoor was ik overdag niet te pruimen voor mijn gezinsleden. Ik ging dagen, weken en zelfs maanden alles over marketing uitzoeken op het internet. Als ik iets gevonden had wat heel succesvol was voor een ander bleef het na invoering in mijn eigen praktijk angstvallig stil en gebeurde er helemaal niks. Geen klant die ik er extra door kreeg. Waarom werkte dit wel voor die ander en niet voor mij?

Van lieverlee was ik dan ook geneigd om mijn dromen zowel zakelijk als privé maar aan de kant te schuiven.

Als een gefrustreerde kip liep ik rond

Om de fijne kneepjes van het ondernemerschap te leren wist ik dat ik hulp nodig had, maar geld om diegene te betalen had ik natuurlijk niet. Op een gegeven moment was voor mij de maat vol en heb ik met angst en beven geld geleend om toch maar in zee te gaan met een businesscoach.

Dat was een gouden stap en had ik jaren eerder moeten doen. De stappen die ik hier leerde waren:

 • Een ideale klantprofiel creëren om mijn doelgroep 100% te leren kennen en om hun taal te leren spreken, zodat mijn marketing altijd raak en efficiënt werd
 • Een strategisch dienstenaanbod maken, zodat mijn klanten niet konden wachten om met mij in zee te gaan
 • Mijzelf goed onine & offline te profileren, zodat mijn bereik groeide
 • Een dagelijks stappenplan toe te passen, waardoor ik mijn omzetdoelen behaalde
 • Een klantmagnetische website neerzetten, zodat mijn boodschap die ik in de wereld wilde zetten helder werd
 • Marketing & sales, zodat klanten maken simpel werd

Dingen begonnen voor mij te veranderen

Ik zette stappen die ik voorheen niet voor mogelijk hield en mijn praktijk zat binnen 4 maanden helemaal vol.

Mijn succes viel ook op bij mijn collega’s die mij vroegen om hen ook te leren om meer klanten te krijgen. Dat heb ik gedaan en ik kwam erachter dat ik dat superleuk vind. Stiekem nog veel leuker dan wat ik in mijn praktijk deed. Dat was het prille begin van mijn huidige bedrijf. Het heeft ervoor gezorgd dat ik 6 jaar geleden mijn praktijk heb los gelaten en mij voor de volle 100% ben gaan focussen op businesscoaching.

Ik ben beretrots op wat ik opgebouwd heb en super dankbaar dat ik kan doen wat ik het allerliefste doe. Het voelt dan ook als mijn missie om andere coaches & therapeuten te helpen, zodat zij ook hun dromen waar kunnen maken.

Over mij - Sylvia Bouwer

Mijn visie

Ik ben ervan overtuigd dat niet iedereen een succesvolle ondernemer kan worden, maar met de juiste aanpak en moed om stappen te zetten, ligt succes in het verschiet. Zelfs als je momenteel nog twijfelt aan jezelf, kan de hulp van een deskundige businesscoach die WEL in jouw potentie gelooft, ertoe leiden dat je heel succesvol wordt."

Kennis & ervaring

Al mijn kennis en ervaring - door mijn meer dan 30 jaar ondernemerschap en als sales assistent bij een internationaal bedrijf - heb ik nu in mijn trainingen gestopt. Ik leer mijn klanten precies wat ik heb gedaan en wat ik al honderden klanten heb helpen doen om van hun missie hun business te maken. Ik weet hoe ze op een integere manier commercieel kunnen zijn en hoe ze geld kunnen verdienen, zonder dat ze zichzelf verliezen, dus echt authentiek.

Wat verwacht ik van mijn klanten?

Ik hou van aanpakken, praktisch en efficiënt werken en een open en eerlijke communicatie. Dit verwacht ik ook van mijn klanten, zodat zij ook zelf in actie komen. Dit houdt in dat ze om hulp vragen, resultaten delen en bewust aan de slag gaan met het zetten van de voor hen juiste stappen. Dit is belangrijk omdat ze dan het meeste resultaat kunnen krijgen; meer klanten en meer omzet, zodat ze snel hun loondienstbaan los kunnen laten.

Wat doe ik anders dan andere businesscoaches?

1. ONDERNEMEN VANUIT JE ZIELSMISSIE
Wat ik vaak zie is dat het allerbelangrijkste stuk van het krijgen van een succesvol bedrijf overgeslagen wordt. En dat is het ondernemen vanuit je zielsmissie:

 • Wie ben ik in de kern?
 • Waar word ik zielsgelukkig van?
 • Wat is mijn zielsmissie? 

Zelf ben ik van mening dat je pas een gezond bedrijf kunt realiseren als dat helder is. Dat is de reden dat ik ondernemersnumerologie inzet om hier meer duidelijkheid in te krijgen. Alles wat je vanuit een zielsmissie opbouwt is veel sterker gefundeerd en is veel meer aligned. Daarom werkt dat vele malen beter. Als je die fase overslaat leer je alleen trucjes, maar dan zijn die trucjes nooit verbonden met wie je zelf bent. 

2. INDIVIDUELE BASIS 

Als één van de weinige businesscoaches werk ik nog op individuele basis, waarin ik mijn klanten echt mee aan de hand meeneem. Daarnaast hebben mijn klanten toegang tot mijn online academie en zijn er maandelijks sessies waarin we samen sparren met de andere deelnemers.

3. HULP VAN TEAM
Mijn klanten leren niet alleen alles wat ze moeten weten als ondernemer, maar ik en mijn team (bestaande uit 6 experts) helpen ze ook om deze kennis te implementeren in hun bedrijf. Want juist bij het uitvoeren van de acties lopen de meeste ondernemers vast, maar door onze hulp kunnen ze grote stappen zetten en groeit hun bedrijf elke maand.

En dan nog dit

Ik heb de liefste man van de wereld, twee dochters die studeren en inmiddels al uit huis wonen, een hond, 2 katten en 4 krielkipjes. Ik word blij van zon, wandelen, zwemmen, sauna, shoppen, yoga. Ik lees graag waargebeurde verhalen of boeken waar ik wat van kan leren. Romans vind ik zonde van mijn tijd, terwijl ik wel verslaafd ben aan series op Netflix die zich afspelen in de middeleeuwen. Ik ben een nuchtere Tukker, maar ik ben ook spiritueel, enthousiast, gevoelig, eigenzinnig, serieus, leergierig en een doorzetter. Er zit ook een avonturier en reiziger in mij; ik ontdek graag hoe het er bij andere culturen aan toe gaat en heb diverse trektochten gemaakt tot Nieuw-Zeeland aan toe. Ik neem alle ervaringen en lessen die ik geleerd heb in mijn leven mee in mijn werk als business coach.

Over mij - Sylvia Bouwer

Wil jij elke maand nieuwe klanten verwelkomen?

 1. Je hebt een prachtige praktijk ingericht, een mooie website laten maken, maar je agenda blijft nog veel te leeg
 2. Je vindt het heerlijk om zelfstandig ondernemer te zijn, maar ziet soms door de bomen het bos niet meer wat je precies moet doen of wat je nu het eerste of het laatste moet aanpakken
 3. Je post elke week iets op Facebook of Instagram, maar het levert helaas nog geen klanten op
 4. Reclame maken voelt een beetje als iets opdringen en dat gevoel wil je de ander neit geven. Je begrijpt wel dat hier iets in moet veranderen, anders krijg je nooit meer klanten
 5. Toen je vorig jaar je praktijk begon had je wel gedacht dat je nu al wel minder had kunnen werken voor je baas

Vraag dan een gratis DOORBRAAKSESSIE aan met mij! 

Deze sessie kan je de dag erna al minstens 2 klanten opleveren.

Wil jij als coach of therapeut kans maken op deze gratis Doorbraaksessie? Klik op onderstaande button. Binnen enkele minuten neem ik contact met je op.
 
Ik kijk uit naar je reactie.

Hieronder wordt ik geïnterviewd voor een summit.

Het bleek een goede keuze om met Sylvia in zee te gaan, want mijn zelfvertrouwen is groter geworden en mijn omzet ook. Ik trek nu alleen maar hele leuke klanten aan. Ik beveel haar dan ook van harte aan.

Chiela van Meerwijk

Interieurfotograaf

Sylvia heeft mij geholpen om echt handen en voeten te geven aan mijn bedrijf. Ze pakt a.h.w. je hand en laat je dan steeds een beetje meer zelf lopen, zodat je het uiteindelijk zelf kan.

Manon Buwalda

Manon Buwalda

Transpersoonlijk Counselor

Sylvia is voor mij een geweldige motivator geweest. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik zichtbaarder ben geworden, gestructureerder ben gaan werken en ook nog eens veel meer zelfvertrouwen heb gekregen. 

Annemieke Kwast-Venneker

Annemiek Kwast

Soulcoach