Op ondernemersgebied zou ik dit nooit zo doen

door Sylvia Bouwer  - januari 15, 2021

Ze is veel groter geworden dan we ooit hadden kunnen denken. We kenden alleen haar moeder en die is een kop kleiner. En ik ben maar een klein vrouwtje van 1.57 m. Dus als ik niet uitkijk dan is ze me de baas. Als het een beetje waait, gaat ze achter de blaadjes aan zonder nog te bedenken dat ik aan het andere eind van de riem hang – en ze is ontzettend sterk, ze zou me zo meetrekken het bospaadje over. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, dus het is handig om weer met haar op training te gaan.

Alleen - dan gaat het weer een paar dagen goed. Wandelt ze gezellig met me mee en luistert ze prima. En dan denk ik natuurlijk: “Laat maar die training, komt wel goed. Ik ben al zo druk.” Totdat ze de dag erna tóch weer loopt te trekken aan de riem of Oostindisch doof is als ik haar roep, dan denk ik “Oh shit, ik moet toch naar die hondentraining.”

Ik stel het maar uit

Ik stel het maar uit en ik stel het maar uit op deze manier. En dat terwijl ik mezelf juist echt een doener vindt. Ik heb notabene de folder van de hondentrainer al in huis liggen. Maar meer dan lezen doe ik er nog niet mee. Het gekke is, als het om ondernemen gaat dan pak ik gewoon door.

Vandaag was een slechte dag. We gingen wandelen en dan moet ze haar tuig om, maar dat wilde ze niet. Echt niet. Ik rende met het tuig in mijn handen achter haar aan, mijn man en ik probeerden haar te pakken te krijgen in een jacht rond het kookeiland - en ineens dacht ik “Ik lijk mijn klanten wel. Op ondernemersgebied zou ik dit nooit zo doen, maar ik doe het nu met mijn hond wel.”

Jij doet het op ondernemersgebied

Als je een goede dag hebt, dan denk je “Ik kan best zonder die businesscoaching”, want vandaag liep het ook lekker door aan klanten, dus dat moet ik ook vaker voor elkaar kunnen krijgen.

Maar er komt ook weer een slechte dag. En als je eerlijk bent dan heb je meer slechte dagen dan je wilt toegeven.
Als je helemaal eerlijk bent, ook op een goede dag, dan weet je dat die slechte dagen blijven komen.
Als je niet doorpakt en iemand in de arm neemt die jou helpt om klanten te krijgen, dan weet je dat je nooit je loondienstbaan kunt loslaten. Het zal altijd een financieel geworstel blijven en je zult je altijd afhankelijk voelen van je baan of van je partner.

Als je het niet gewoon gaat doen, dan weet je dat het nooit wat wordt met die succesvolle praktijk. En dat is precies wat je niet wilt.

Ik ga nu die hondentrainer mailen. En jij? Mail jij mij?

Dan kijk ik wat ervoor zorgt dat je nog geen volle agenda hebt met goed betalende klanten, wat jouw grootste kans is om binnen een jaar je loondienstbaan los te laten en wat nu de eerste stap zou kunnen zijn om dit te bereiken.

Ik geef elke maand 4 gratis Doorbraaksessies weg. Wil jij kans maken op deze sessie? Vraag deze hier aan of druk op onderstaande button.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Het vloog me deze week weer even aan

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je