Mooi hoor, je zielsmissie. En wat ga je nu dóen?

door Sylvia Bouwer  - mei 31, 2021

Natuurlijk moet je bedrijf uitgaan van jouw zielsmissie en om dat op aarde te zetten. Dat ben ik helemaal met je eens. Ik ben het alleen niet altijd eens met wat ik mijn klanten zie doen om vanuit hun zielsmissie te ondernemen.

Ik noem het losse-flodder-marketing

En ik zie het maar al te vaak (dus best kans dat jij het ook doet). Maandag een workshop bedenken, volgende week geven: dan moet er dus nu een post op Facebook en eentje op Insta om te zorgen dat er klanten komen. Daarna is het stil. Of ik zie in de week erna nóg zo’n post langskomen: dan heeft zich één deelnemer aangemeld en wordt het ineens urgent om er minstens nog eentje te werven.
Ander voorbeeld? Een challenge, in een Facebookgroep, waarin de ondernemer enorm veel waardevolle kennis deelt – geen inschrijving nodig, geen follow-up behalve de intense hoop dat iemand zich spontaan als klant aanmeldt na zo’n challenge.

De workshop past naadloos in de zielsmissie van de ondernemer

De challenge voedt haar volgers. De inhoud is meestal prachtig en heel waardevol.
Maar een zielsmissie alleen is niet genoeg om van te leven. En dat lijken de losse-flodder-ondernemers wel te denken.

Het is op z’n zachts gezegd niet handig. Ik weet dat het goed en afgestemd voelt, maar ik weet ook dat het heel veel tijd en energie kost zonder dat je ook maar een doel bereikt. Laat staan dat je er klanten mee maakt.
Echt, geloof me: ik weet waar ik over praat. Ook ik deed aan ‘afgestemd ondernemen’ – of eigenlijk dus aan losse-floddermarketing.

Ondernemen vanuit je zielsmissie vergt iets meer dan alleen maar doen wat goed voelt

Het vergt dat je doet wat nodig is. En dat zijn nou net die dingen die waar we vanuit die liefde en eenheid liever niet altijd aan willen. Doelen formuleren, Plannen, Focussen.
Structuur aanbrengen, actie ondernemen en verkopen.

Ik vond dat allemaal niet afgestemd, niet spiritueel. Maar kijk maar waar ik nu sta! Ik was waar jij nu bent en op het moment dat ik het ben gaan doen, plannen, focussen enzovoorts, ging het bij mij lopen. Ik maak meer impact dan ooit, mijn zielsmissie komt tot zijn recht doordat mijn bedrijf floreert. En nu ondersteun ik andere ondernemers om ook de losse-floddermarketing achter zich te laten en écht afgestemd te gaan ondernemen. Écht te gaan ondernemen.

Dus waar sta jij?

Verschuil jij je nog achter zachte excuses? Of ga je echt staan voor je zielsmissie? En ben je bereid om doelen te formuleren, te plannen, focussen, structuur aanbrengen, actie ondernemen en verkopen?

Als je klaar bent met losse-floddermarketing en nu écht werk wilt maken van je zielsmissie, dan ben ik de zachte, maar gedecideerde kracht die je daarbij helpt.

Klik op onderstaande link en vraag een gratis Doorbraaksessie aan. Ik geef je minimaal 2 tips die jouw praktijk laten groeien en nog veel meer. Elke maand geef ik 4 van deze sessies gratis weg. Ik laat je snel weten of jij één van de gelukkigen bent.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Wie mag jou feedback geven als ondernemer?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je