Laat mensen VERLANGEN naar jouw hulp

door Sylvia Bouwer  - februari 14, 2023

Ik weet nog goed hoe ik ooit naar mijn eerste netwerkbijeenkomst ging.

De hele dag had ik erover nagedacht hoe ik mezelf en mijn toenmalige praktijk zou gaan presenteren. En daar kwam ik niet helemaal uit voor mezelf. Super zenuwachtig stapte ik dan ook in mijn auto. Aangekomen gierden de zenuwen me door de keel en was ik blij toen ik een bekende zag. Snel voegde ik me bij haar om alle vragen die anderen me zouden kunnen stellen maar te ontwijken.

Je begrijpt dat ik door die bijeenkomst geen nieuwe volgers, geen fans en al helemaal geen nieuwe klanten heb gekregen.

Op z’n zachts gezegd was het echt handig van mij…

Achteraf weet ik nu jaren later heel goed waar het aan lag dat ik daar zo mee zat te worstelen. En laat dat nou exact de reden zijn waarom ook heel veel coaches en therapeuten niet zoveel klanten hebben als dat ze graag zouden WILLEN.

En misschien ben jij een van hen…

Het komt bijna altijd neer op ÉÉN belangrijk punt

  • Het is NIET dat je slecht bent in wat je doet (want je bent waarschijnlijk geweldig in wat je doet)

  • Het is NIET dat je niet genoeg geld uitgeeft aan online advertenties (want adverteren is in veel gevallen niet eens nodig om een goede omzet te maken)

  • En het is ook NIET dat je de verkeerde Social Media kanalen hebt gekozen (want je kunt elk platform kiezen - en je hoeft zelfs niet online te zijn - omdat zo lang jij dit ÉNE ding goed doet, je een constante stroom van klanten kunt aantrekken).

Ik zal je uitleggen wat de kern van mijn probleem toen was en waardoor ook jouw praktijk achter blijft in groei.

Als mensen vragen aan jou "Wat doe jij?" en je vertelt het ze, reageren ze dan vaak door te zeggen:

  • "Wat geweldig, ik bid al maanden dat er iemand op mijn pad komt om mij hiermee te helpen!"?

of

  • "Ik ken iemand dit dit echt nodig heeft, kun je mij een foldertje geven om het aan die persoon te geven."?

Als je antwoord op mijn vraag ‘ja’ is dan kun je hier stoppen met lezen. Want dan heb je neem ik aan een volle praktijk met goed betalende klanten.

Als je antwoord ‘nee’ is dan heb je hetzelfde probleem als bijna elke coach of therapeut (en blijf dan lezen want ik ga je laten zien hoe je de kern van jouw probleem op kunt lossen).

Want de kern van het probleem dat jou belemmert in het creëren van een oneindige stroom van nieuwe klanten is......... tromgeroffel........

dat je nog niet uitgevonden hebt hoe je ‘wat je doet’ effectief kunt communiceren.

De meeste mensen zullen dat ‘wat je doet’ niet begrijpen en zullen dus ook nooit van jouw hulp gebruik maken. Ze zullen nooit die transformatie ervaren waar jij ze bij kunt helpen. Iedereen wil graag groeien door mond tot mond reclame, maar als mensen je niet begrijpen dan zullen ze nooit enthousiast over jou kunnen vertellen aan hun familie en vrienden.

Wanneer je wel een authentieke marketingboodschap creëert dan snappen mensen het direct. En als ze je nodig hebben dan willen ze ook nog eens graag door jou geholpen worden.

Hoe communiceer je jouw authentieke marketingboodschap op een manier waarop mensen jou begrijpen en met je in zee willen?

Het is echt heel simpel.

Wat belangrijk is hierbij is dat de persoon waar je het aan vertelt direct begrijpt:

  1. wie jouw ideale klant is

  2. met welk probleem jij die ideale klant helpt

  3. wat het resultaat is van jouw hulp

Het is dan ook essentieel dat je een 100% helder profiel hebt gemaakt van jouw ideale klant. Dat je ook precies weet met welke klachten/problemen je iemand kunt helpen (let op: dat mag géén lange waslijst zijn) en dat je precies weet te benoemen wat de concrete resultaten zijn die jouw klanten (kunnen) krijgen.

Zoals ik al zei het is heel eenvoudig om deze boodschap te creëren. Maar er zit een addertje onder het gras, want je moet precies weten HOE je dat moet formuleren. Dat lukt niet in je uppie. Daar heb je een expert-oog voor nodig. Iemand die jou helpt om een kneitergoede, authentieke en triggerende tekst te maken, waar jouw ideale klant direct van ‘aan’ gaat.

Zelf heb ik al honderden klanten hiermee geholpen. Al 6 jaar lang gebruik ik in mijn VAN MISSIE NAAR BUSINESS programma hier een eenvoudig format voor die mijn klanten invullen. Met feedback en hulp van mij staat er uiteindelijk een sterke boodschap. Deze boodschap gebruik je in al je communicatie op social media, netwerkbijeenkomsten en ook bij het praatje met die leuke meneer in de supermarkt.

Deze marketingboodschap is een belangrijke schakel in mijn programma, omdat dit de sleutel is naar organische groei van je klantenbestand. Dus niks geen betaalde advertenties, zeker niet in het begin.

Ik help je niet alleen een authentieke boodschap te perfectioneren, maar ook hoe je een constante stroom van klanten aantrekt en als expert jouw plek gaat innemen.

5 Maanden lang neem ik je persoonlijk mee aan de hand en help ik je om je praktijk te laten groeien, terwijl de experts in mijn team ook persoonlijk met je werken. Hierdoor zorgen we samen dat alle blokkades of het nou op technisch of op persoonlijk gebied is verwijdert worden die je momenteel nog tegenhouden om te groeien.

Omdat het een vernieuwde versie is van mijn VAN MISSIE NAAR BUSINESS programma bied ik dit programma tijdelijk aan tegen een PILOTprijs. Dit houdt in dat het voor jou voor korte tijd een lagere investering is. Binnenkort gaat de prijs omhoog.

Voor meer informatie over deze pilot kijk hier: sylviabouwer.nl/vmnb

Heb je nog vragen aan de hand van deze informatiepagina vraag dan hier een Matchcall aan dan kijken we samen of dit programma wel of niet geschikt voor je is. Daar ben ik altijd bloedeerlijk in, want jij en ik hebben er niks aan als je in een programma zit waar je niks aan hebt.


bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je