Kritiek

door Sylvia Bouwer  - augustus 18, 2015

Kritiek

Dat was wat ik verwachte toen ik twee jaar geleden tegen mijn ouders vertelde dat ik Leef met Passie wilde beginnen. Ik hoorde – bij wijze van spreken – mijn vader al denken van; wat haalt ze zich nu weer op de hals? Vroeger, toen we beiden nog een stuk jonger waren, zou hij mij gewaarschuwd hebben en mij geadviseerd hebben om het niet te doen. Hij zou gezegd hebben ”Je hebt het nu toch goed voor elkaar, waarom zou je dat veranderen?” Maar aangezien ik al 25 jaar ervaring had als ondernemer, weet mijn vader inmiddels wel dat ik niet in zeven sloten tegelijk loop. En sindsdien is mijn vader mijn grootste Leef met Passie fan!
Waarom vertel ik dit?

 

Stel je wilt van iets wat je heel graag doet, je werk maken.

Vaak ga je daarbij niet over één nacht ijs en werk je je plan, voor jezelf in je hoofd, eerst een beetje uit. Vervolgens ga je het voorzichtig delen met je partner en misschien ook met een familielid of een goede vriend of vriendin. Dan kan het heel goed zijn dat deze personen allerlei beren op jouw nieuwe pad zien. Ze adviseren je veelal om toch vooral die baan, die jou een stuk zekerheid bied, niet op te zeggen. En ook niet te denken dat je werk kunt doen dat alleen maar leuk is. Soms moet je ook wel eens dingen doen die niet leuk zijn. Het leven is niet altijd leuk, wordt er vaak gezegd.

 

Ze zeggen het uit liefde voor jou.

Ze willen alleen het beste voor jou en ze willen niet dat je jezelf ellende op de hals haalt. Wat je jezelf zou kunnen afvragen is of zij ervaringsdeskundigen zijn. Hebben zij ooit die switch gemaakt? Weten zij wat het is om in een baan te zitten die jou te weinig voldoening geeft? Hebben zij ervaring hoe het is om van je passie je werk te maken? Vaak is het antwoord: NEE! Het spreekwoord zegt niet voor niks: de beste stuurlui aan wal staan.
Het is verstandig om advies te vragen aan mensen die ervaring op dit gebied hebben. Mensen die jou al zijn voorgegaan en die weten van de hoed en de rand. Mensen die jou een stap verder kunnen helpen op jouw pad.

 

Ikzelf heb deze stap al twee keer in mijn leven gemaakt.

Ik ben begonnen als directiesecretaresse (voor mij: werken vanuit mijn hoofd), vervolgens werd ik holistisch huidspecialiste (voor mij: werken vanuit mijn gevoel) en nu heb ik sinds 2014 dit werken vanuit mijn hoofd en gevoel gecombineerd in het werken voor Leef met Passie. Dus ik mag wel zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben. ? Daarnaast heb ik verschillende opleidingen en trainingen gedaan om mij te bekwamen als Bezieling & Ondernemerscoach.

Je kunt des te meer van je werk genieten als je kunt werken vanuit jouw talenten, kwaliteiten en jouw unieke bezieling. Het is mij een grote eer om vrouwen te helpen om deze switch te maken.

Kortom: De positief bedoelde kritiek van mensen die dicht bij je staan kunnen je er van af houden om van je passie je werk te maken. Om hulp te krijgen in de goede richting moet je bij mensen zijn die ervaring en kennis hierover hebben.

PS.: Wat nou als je in een baan zit die niet meer bij je past? En je ook geen idee hebt wat je dan wel wilt? Wellicht is mijn programma ’Maak werk van je bezieling’ iets voor jou.

 

(c)2015 Sylvia Bouwer/Leef met Passie, alle rechten voorbehouden.
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Sylvia Bouwer van Leef met Passie. Ga naar www.sylviabouwer.nl voor het aanvragen van het gratis mini E-boek: Wat vertelt jouw zielenkleur? en de gratis videoserie: Van Bezieling naar Business.”

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je