Keep on dreaming

door Sylvia Bouwer  - april 26, 2023

Mijn vriendin moest altijd lachen om mij. Als we weer eens samen een massagecursus hadden gedaan dan had ik er de volgende dag al een klant voor. Waar anderen eerst alles uitgedacht moesten hebben kon ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Het papier met de grepen erop lagen naast me op het kastje, zodat ik af en toe nog kon spieken. Geen klant die hier ooit iets van gemerkt heeft...

Ondertussen braken anderen zich nog steeds het hoofd over:

  • Aan wie zal ik die massage geven?

  • Wanneer heb ik genoeg geoefend om er klaar voor te zijn?

  • Hoeveel kan ik voor die massage vragen?

  • Welke olie zal ik gaan gebruiken?

Ondertussen droomden ze van een heleboel klanten die ze konden helpen met hun massage…

Keep on dreaming… 

Ik weet dat jij ook droomt van een succesvolle praktijk waarin je een heleboel mensen kunt helpen door helemaal jouw eigen ding te doen.

Maar ik wil je iets belangrijks vertellen: dromen is prachtig en ook zelfs nodig, maar is niet genoeg. Je kunt nog zulke geweldige ideeën en plannen hebben, maar als je niet in actie komt, dan blijft het slechts bij dromen.

Ik zie te vaak dat ondernemers vastzitten in hun eigen hoofd en blijven nadenken over hoe ze hun bedrijf goedlopend kunnen maken, hoe ze meer klanten kunnen krijgen, hoe ze hun omzet kunnen verhogen, maar ze komen niet in actie.

Het is belangrijk om te begrijpen dat denken en plannen maken slechts de helft van het werk is. Het echte werk begint pas als je begint met het ‘doen’. Dus het daadwerkelijk beginnen met het implementeren van je ideeën en je plannen.

Ik begrijp dat het spannend kan zijn om de sprong te wagen en te beginnen met het omzetten van je mooie ideeën in acties, want meestal moet je dan ook uit je comfortzone stappen en risico's nemen.

Maar ik beloof je dat als je niet in actie komt, je ook never nooit zult weten of je ideeën werken en of je bedrijf een succes zal zijn.

Ik heb zelf ook meerdere bedrijven opgezet en ik weet hoe het is om in jouw schoenen te staan. Maar ik kan je vertellen dat het enige wat mij heeft geholpen om succesvol te zijn, is actie ondernemen!

Ik moest regelmatig uit mijn comfortzone stappen, investeren in hulp en soms zelfs financiële risico’s nemen (waar ik echt wel buikpijn van kreeg) om mijn bedrijven op te zetten en te laten groeien.

Maar ik ben ervan overtuigd dat als je begint met het ‘doen’, je bedrijf echt zal groeien.

Ik heb dit niet alleen zelf ondervonden, maar ik heb ook gezien hoe mijn hulp anderen heeft geholpen om consistent klanten te krijgen en hun omzet te verhogen.

Maar dit kan alleen gebeuren als de klanten die ik help daadwerkelijk in de actiestand komen en beginnen met het ‘doen’. Alleen kennis opslurpen en vervolgens op de bank blijven hangen, zet geen zoden aan de dijk.

Dus ik moedig je aan om uit je comfortzone te stappen en te beginnen met het ‘doen’. Het is tijd om actie te ondernemen en je ideeën te implementeren. Je hebt de potentie om succesvol te zijn, maar dit kan alleen gebeuren als je begint met het ‘doen’.

Plan een Doorbraaksessie in met mij om te bespreken hoe jij kunt groeien met jouw praktijk, zodat jij écht het verschil maakt en meer klanten aantrekt en je omzet verhoogt

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Stop met je zorgen maken; zorg voor stabiliteit

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je