Jouw personal pitch

juli 28, 2023

15 Jaar geleden ging ik naar mijn eerste netwerkbijeenkomst.

De hele dag was ik bezig om mijn pitch in elkaar te flansen. Ik moest natuurlijk wel goed uit kunnen leggen wat ik deed als iemand mij dat zou vragen. Of stel je voor dat ik voor de hele groep zou moeten pitchen.

Gelukkig was dat laatste niet het geval, want mijn pitch was een onsamenhangend houtje touwtje verhaal.

Tegenwoordig gaat pitchen mij goed af dankzij een bepaalde formule.

Je moet duidelijk vertellen:

  • Wie jouw ideale klant is

  • Welk probleem jij oplost

  • Wat het resultaat is van jouw hulp

  • Waarin jij je onderscheid van je collega‚Äôs

Het is een 10 seconden boodschap waarin jij bovenstaande in een paar zinnen duidelijk maakt.

Altijd handig op een netwerkbijeenkomst of een feestje.

Je kunt met de zinnen spelen en het in allerlei varianten gebruiken in je marketing, bijv. in je tagline, je website en je social media.

Pak pen en papier en ga hier eens mee stoeien.

Als je het moeilijk vindt, weet dan dat heel veel mensen hier ook moeite mee hebben.

Als je er geen moeite mee hebt dan heb je alles hierboven 100% helder (dat kun je denken, maar dat is meestal niet het geval)

of je hebt een heel vaag verhaal opgeschreven (en ook dat heb je helaas vaak zelf niet door).

Dit is de mijne:

Ik werk met coaches en therapeuten (ideale klant)

die graag hun praktijk willen laten groeien, maar dit niet voor elkaar krijgen (concreet probleem)

Ik help ze om meer klanten en meer omzet te maken (resultaat)

In tegenstelling tot veel andere business coaches werk ik op maat door individuele begeleiding (samen met mijn team) en help ik ze om warme marketing en soulselling toe te passen zonder gladde verkooptrucjes (onderscheidend vermogen).

Een goede pitch is onontbeerlijk voor de groei van jouw praktijk, want je pitch vormt de basis van alles.

Zonder een goede pitch ben je bezig met losse flodder marketing. Je verspilt je tijd en verliest omzet door je websiteteksten, social media, bloggen, vloggen, podcasten, netwerken, etc.

Is het je gelukt om een pitch op papier te krijgen?

Gratis e-book: In 4 stappen
ondernemen vanuit je zielsmissie.
Vraag hier aan


Gratis masterclass
Volop zichtbaar voor je ideale klant.

Meer info: klik hier

fbgroep-sylvia


Als je met je hele ziel en zaligheid voelt dat je echt je missie neer wilt zetten; klik
hier en word lid van mijn gratis Facebookgroep


Wil jij weten wat de Nr. 1 blokkade is die staat tussen jou en de omzet waar je van droomt?
Klik
hier en vraag een gratis Doorbraaksessie aan

over sylvia Bouwer 

Hi, als businesscoach voor ambitieuze coaches & therapeuten help ik jou de praktijk te krijgen die je wilt. Ik weet nog PRECIES hoe geweldig het is om voor jezelf te beginnen met een briljant idee, een sterke drive en een hoofd vol dromen. Ik begrijp dat jij je overspoeld voelt door alles wat er bij het ondernemen komt kijken en dat marketing niet zo jouw ding is, omdat je geen idee hebt hoe je dat precies aan moet pakken. Daarom ben ik hier om jou te helpen, zodat je meer impact, meer klanten en meer omzet maakt, zonder gladde marketingtrucjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}