Ik was nooit goed genoeg

door Sylvia Bouwer  - april 16, 2019

Ik was nooit goed genoeg

Ik mocht een pop uitzoeken voor mijn rapport. Helemaal blij liep ik als meisje van zeven jaar aan de hand van mijn vader en moeder naar de speelgoedwinkel. Ik mocht kiezen uit 2 poppen. De éne was duurder dan de andere. De dure vond ik het mooiste, maar toch koos ik voor de goedkoopste… 

en hoopte dat mijn ouders blij met mij waren, omdat ik ze op die manier geld had bespaart.

Dit is één van de voorbeelden van het pleasegedrag dat ik al op jonge leeftijd ontwikkelde. Hoe ik als kind ook mijn best deed, ik had altijd het gevoel dat anderen ergens beter in waren dan dat ik was. Nu ben ik altijd al klein van stuk geweest, maar daardoor voelde ik mezelf nog véél kleiner. 

Hierdoor ontwikkelde ik:

  • 1
    Enorm pleasegedrag
  • 2
    Gebrek aan zelfvertrouwen
  • 3
    Heel weinig eigenwaarde

Gedrag waar ik in mijn latere leven heel veel last van kreeg en wat mij klein hield om als ondernemer succesvol te worden. Ik durfde niet zichtbaar te zijn, durfde niet commercieel te zijn en durfde al helemaal niet te zeggen dat ik heel goed was in mijn vak.

Dit veranderde toen ik leerde door verschillende opleidingen hoe ik echt voor mijn eigen waarde moest gaan staan en voor hetgeen ik hier te doen heb, zonder me druk te maken over wat iedereen van me vind.

Hierdoor begonnen dingen te veranderen. 

Ik durfde mijn angst in de ogen te kijken en ging doen wat ervoor nodig was om mijn missie voluit te leven. Inmiddels heb ik twee verschillende succesvolle bedrijven gehad en doe ik steeds meer van datgene waar mijn bloed sneller van gaat stromen.

Ik heb ook gemerkt dat ik niet de enige ben die met deze belemmerende gevoelens gekampt heeft. Heel veel ondernemers hebben het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Dat uit zich vaak in het feit dat ze ondanks hun gedrevenheid niet dat gaan doen wat ervoor nodig is om hun bedrijf levensvatbaar, rendabel en winstgevend te maken. Ze gaan allemaal afleidingsbezigheden verzinnen, om maar niet te hoeven doen wat ze moeten doen. Want op het moment dat ze dat ECHT gaan doen, zullen ze zichtbaar worden. Dat is juist waar ze bang voor zijn, want dan hebben ze het gevoel dat ze worden veroordeeld en afgewezen. Dit bevestigt hun gevoel van: ‘ik ben niet goed genoeg’.

Met name vrouwelijke ondernemers vertonen vaak pleasegedrag. Ze zijn het al zo gewend om zichzelf weg te cijferen binnen het gezin, dat ze er vaak ook geen moeite mee hebben om dat voor hun klanten te doen. Om maar even een voorbeeldje te noemen: het boeken van afspraken met klanten op tijdstippen dat ze eigenlijk liever niet willen werken. Maar ja die klant zegt op een ander moment niet te kunnen en ze willen zo graag helpen. Daarbij moet er natuurlijk ook geld in het laatje komen, dus zwichten ze weer.

Is dit ook herkenbaar voor jou?

Misschien voel je jouw missie heel goed, maar ben je bang wat de buitenwereld ervan vindt als je dat gaat roeptoeteren op het internet.

Misschien heb je dat al eens gedaan en heb je reacties gekregen die jou veel pijn hebben gedaan en heb je besloten om dit nooit meer te laten gebeuren.

Misschien zit je er zelfs over na te denken om weer een baan te zoeken, want daar hoef je jouw hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. 

Weet dat je hier niet voor niks op aarde bent!

Dat je een missie hebt, dat je daar de wereld een stukje mooier mee kunt maken en dat dit ook de bedoeling is. Ik zeg altijd als je de shit durft te ontvangen en de deur open zet dan kun je ook het succes ontvangen. Durf je dat niet en houd je de deur gesloten, dan kan energetisch de stroom met klanten ook niet op gang komen.

Om dit te durven is moed nodig. Dat gaat vaak ook niet van de ene op de andere dag. Dit is precies wat ik bedoel met het proces van het ondernemerschap. Het is een hele reis en je groeit tijdens deze reis. 

Op een gegeven moment ben je op een punt aangekomen dat je jezelf door niks en niemand meer tegen laat houden en ga je jouw boodschap verkondigen op een manier die bij jou past. Dan deins je niet meer terug om goede prijzen te vragen. 

Jouw energie maakt ECHT het verschil!

Ik ben heel benieuwd of je door dit blog een inzicht hebt gekregen. Wil je het hieronder met me delen?

Inmiddels weet ik hoe je super commercieel moet zijn en hoe je geld moet verdienen, zonder dat je jezelf verliest. En dat ook nog eens vanuit spiritualiteit, dus echt authentiek.

Al mijn kennis en ervaring door mijn 30 jaar ondernemersschap en 5 jaar als sales assistent bij een internationaal bedrijf heb ik nu in mijn trainingen gegoten, waarbij ik je precies leer wat ik heb gedaan en wat ik al tientallen klanten heb helpen doen om van je missie je business te maken.

Als jij wilt weten waar jouw grootste kansen zitten, wat jouw grootste obstakels zijn om jouw doelen te behalen en welke eerste stap je hiermee gaat helpen, boek hieronder dan een gratis sessie met mij! 

Klik op onderstaande button en vraag deze Numerologische DOORBRAAKSESSIE aan. Ik neem dan binnen 48 uur contact met je op. Ik kijk uit naar je reactie.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Je blog over pleasing gedrag is mooi! Vooral de zin ‘ Ik zeg altijd als je de shit durft te ontvangen en de deur open zet dan kun je ook het succes ontvangen. Durf je dat niet en houd je de deur gesloten, dan kan energetisch de stroom met klanten ook niet op gang komen.’ Dat komt bij mij binnen. Dank.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je