Ideale dag

door Sylvia Bouwer  - mei 18, 2015

Ideale dag

Als ik dit schrijf is het net carnaval geweest. Dan mogen we weer even lekker gek doen, feest vieren en lekker uit ons dak gaan. Voor velen dus ideale dagen. Op die dagen hebben we als het ware toestemming om ons anders te gedragen dan we normaal doen.

Onlangs zag ik een televisie uitzending van John de Mol en Guus Meeuwis in het programma Meeuwis & De Mol Maken Vrienden. Zij gingen een paar dagen larpen. LARP (Live Action Role Playing game) is een rollenspel waarin je een karakter speelt in een fantasiewereld.

Deze fantasiewereld wordt door de organisatoren van het evenement vormgegeven en het is aan de deelnemers om in deze wereld te overleven. Ik vond het geweldig om te zien dat die mensen zich helemaal uitleefden in een totale fantasiewereld en ontzettend van dat weekend genoten. Wat raar dat je daar speciale dagen voor nodig hebt.

Want (meestal) doen we op andere dagen gewoon ’normaal’ toch? In ieder geval niet zo extreem als hierboven genoemd. Waarom zouden we in het normale leven ook soms niet eens lekker mogen doen waar we zelf zin in hebben, ongeacht wat een ander er van zegt. In het normale leven is daar geen plek voor. Zo lijkt het in ieder geval wel. Of gunnen we onszelf daar geen tijd voor? Of zijn we er ons helemaal niet van bewust? Of zijn we bang dat andere mensen er iets over zouden kunnen denken?

 

Wat zou jij nu vandaag doen als het jouw ideale dag was?

Jij bent de creator van jouw eigen ideale dag. Deze dag mag je zelf invullen naar jouw eigen wensen. Op deze dag ga jij doen wat jij belangrijk vindt, wat je graag wilt, wat je mist op de ’normale’ dagen…
Een luierende dag.

Hoe zou jouw ideale dag eruit zien?

Denk er eens over na wat je het allerliefste zou doen op deze dag. Misschien las je een rustdag in, of juist een hele actieve sportdag, of maak je een heerlijke lange wandeling in de natuur. Ik ben heel benieuwd hoe jouw ideale dag er uit zal gaan zien. Ik zou het heel erg op prijs stellen als je dit met mij wilt delen. Als je dat wilt laat dan jouw reactie hier onder dit artikel achter.

 

(c)2015 Sylvia Bouwer/Leef met Passie, alle rechten voorbehouden.
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Sylvia Bouwer van Leef met Passie. Ga naar www.sylviabouwer.nl voor het aanvragen van het gratis mini E-boek: ‘Wat vertelt jouw zielenkleur?’ en de gratis videoserie ‘Werken vanuit bezieling’.”

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Juiste spoor

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je