Hoe je van ‘noodzakelijk kwaad’ naar ‘fun’ komt

door Sylvia Bouwer  - augustus 6, 2017

Hoe je van ‘noodzakelijk kwaad’ naar ‘fun’ komt

 

Ik grinnikte bij het lezen van haar mail. Ze voelde zichzelf geen echte coach, schreef ze. Ik had net haar geboortedatum gezien en dacht nog “Die is echt in de wieg gelegd om te coachen”… Toen ze een paar dagen later bij me was en vertelde over haar leven, begreep ik volledig waarom ze zich geen echte coach voelde.

 

Soms kan het leven van een coach/ondernemer hard zijn, het leven kan ons uitdagen, ons helemaal van ons pad afhalen. We voelen ons dan verslagen, gaan twijfelen aan onszelf, worden onzeker en kiezen veiligheidshalve maar voor een baan in loondienst vanwege het maandelijkse vaste bedrag op onze rekening. En dat is prima, want die veiligheid heb je op dat moment nodig, om weer een stapje verder te komen. Even een time-out. Even alles weer tot bedaren laten komen en rust in de tent.

 

Totdat onze ziel weer aan ons gaat trekken. Ons weer op ons pad wil duwen. Dat is het moment dat het weer gaat kriebelen. Het moment dat het werk in loondienst je gaat tegenstaan. Het moment dat je toch je blik weer gaat verruimen om te kijken of er wellicht toch iets is wat jij voor jezelf weer zou kunnen beginnen.

 

Op zo’n punt in hun leven kloppen vrouwen vaak bij mij aan. Ik kan binnen enkele seconden zien wat iemands doel hier op aarde is, wat iemands talenten en kwaliteiten zijn, wat iemands rode draad is in het leven en nog veel meer. Mijn hart doet dan soms ook pijn als ik zie dat iemand zo van zijn zielenpad af is. Ik wordt dan ook echt oprecht gelukkig als ik in een numerogische Bezielingssessie merk dat ze helemaal beginnen te stralen en weer hun – door de jaren heen opgebouwde barrières – laten zakken. Wat dat betreft heb ik zo mooi werk. Ik mag mensen helpen om weer in hun ziel te kijken en hun zielenpad weer helder voor zich te zien.

 

Zo’n sessie zorgt ervoor dat het geloof in jezelf enorm versterkt wordt en je daardoor veel meer vanuit je innerlijke kracht kunt gaan ondernemen. Hoe mooi is het om om die manier het ondernemersproces in te gaan. Een proces van innerlijke ontwikkeling, want een dienstverlenend ondernemer staat nooit stil. Werken met mensen zet ook iets in jezelf in beweging. En doordat jij in ontwikkeling bent, zal je bedrijf zich ook ontwikkelen. Jij groeit en daardoor groeit jouw bedrijf ook.

 

Op het moment dat ik dus deze mail las, wist ik dat het tijd was voor een verandering. Een verandering in het programma, zodat mijn klant vanuit meer zekerheid en stabiliteit begint aan haar groeiproces als ondernemer. Ik vind het belangrijk dat wij allemaal gaan doen waarvoor we bedoeld zijn, want dat is de enigste manier om gelukkig te worden. Op dat moment heb ik dan ook besloten dat vanaf nu iedereen die het programma Van Bezieling naar Business bestelt… Tadaaaaaaaaaaaa, tromgeroffel!!! een uitgebreide Bezielingssessie t.w.v. €197,- cadeau krijgt!

 

Klik hier voor meer informatie over dit programma>>

 

Vakkennis heeft mijn klant vaak genoeg, daar kan ik ze niet bij helpen, maar ik mag ze helpen om met hun missie de wereld een beetje mooier te maken door de ondernemer in zichzelf wakker te schudden. Als je namelijk de ondernemer in jezelf laat slapen en alleen maar die coach of therapeut wilt zijn, dan ga je het niet redden. De enigste mogelijkheid die je kunt aanboren is dat je anderen in dienst neemt die dit ondernemersgedeelte dan voor jou gaan doen. De meeste coaches en therapeuten hebben daar in hun opstartfase geen geld voor en zullen het dan ook zelf moeten doen. Je zou het kunnen zien als een soort van ‘noodzakelijk kwaad’. Het scheelt als je merkt dat dit ‘noodzakelijk kwaad’ je heel veel meer centen in je laatje brengt. Zo wordt dit ‘noodzakelijk kwaad op den duur ‘fun’!

 

Ik weet hoe mijn klanten zich voelen, omdat ik zelf jarenlang mijn eerste praktijk in de marge heb gevoerd en ik keihard moest werken om bij wijze van spreken het minimumloon te verdienen. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe blij ik was toen ik aan mijn eerste ondernemersopleiding was begonnen en al in de tweede maand mijn maandomzet verhoogde.
Zo zie ik mijn klanten ook groeien tijdens het programma. Ze krijgen er – net zoals ik toen – een kick van als ze merken dat mijn adviezen ze echt meer inkomsten brengt. Ik geniet er dan ook ontzettend van als mijn klanten successen boeken. Snap je nu waarom ik dit werk doe?

 

De volgende 3-daagse Van Bezieling naar Business gaat op 18 augustus van start. In 3 maanden ga je het ondernemerschap helemaal omarmen en wordt je klaargestoomd om op het eind van de training ook echt die ondernemer te ZIJN!

 

Klik hier voor meer informatie over dit programma>>

 

Heb je interesse in dit programma, maar vraag je je af of het voor jou wel geschikt is, of heb je andere vragen, mail me dan even, dan neem ik contact met je op, zodat ik al je vragen kan beantwoorden. Iedereen die mij kent weet dat ik je altijd een oprecht antwoord zal geven of ik je wel of niet kan helpen. Mensen waarvan ik weet dat ik ze niet optimaal kan helpen, verwijs ik door naar een collega die dat wel kan.
Het is voor mij heel belangrijk om vanuit deze zuiverheid te werken. Ik wil zelf zo behandeld worden en dat verdienen mijn klanten ook.

 

Word je door mijn verhaal getriggerd door het lezen van mijn blog? Dan ben ik daar heel benieuwd naar. Zou je het dan hieronder met me willen delen?

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Zit jij op de snelweg van innerlijke groei?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je