Hoe leer je om voor je waarde te gaan staan?

door Sylvia Bouwer  - april 12, 2023

Iedereen heeft dit ooit gevoeld, jij, ik en alle andere coaches en therapeuten. Zelfs diegenen die nu een miljoenenbusiness hebben.

Je wilt reclame maken voor jouw dienst, maar je aarzelt, want vorige week deed je dat ook al. Daar zit toch niemand op te wachten?

Het voelt als spammen en als jezelf verkopen…


Als het goed is dan vind je het geweldig wat je doet om anderen te helpen. Maar soms kan bescheidenheid je parten spelen als het gaat om het promoten van jezelf en je diensten.

Herkenbaar?

Op die momenten mis je het vertrouwen en geloof in jezelf en je diensten. Maar juist door die zelfpromotie bouw je dat zelfvertrouwen op, zodat je woest aantrekkelijk wordt voor potentiële klanten.

We zijn allemaal opgegroeid met de woorden "Bescheidenheid siert de mens". En dat is ook zo, want het is een prachtige eigenschap die veel mensen bewonderen. Maar als ondernemer kan het een enorme VALKUIL zijn, want die bescheidenheid beperkt je om je doelen te bereiken.

Als je niet durft te geloven in de waarde die je levert, zul je nooit in staat zijn om potentiële klanten te overtuigen om met jou samen te werken. Hierdoor zul je kansen missen en daardoor zal jouw praktijk en jij als ondernemer niet groeien.

Maar hoe leer je nou om voor je waarde te gaan staan en je zelfvertrouwen te laten groeien?

  1. Erken dat zelfpromotie niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel effectief is. Door te investeren in marketing en het opbouwen van een sterke online présence, kun je jezelf laten zien als de expert op jouw vakgebied. Jouw ideale klant gaat dan heel graag met jou in zee.

  2. Omarm je eigen talenten, kwaliteiten en vaardigheden. Stel jezelf de volgende vragen: Wat maakt mij uniek als coach of therapeut? Wat zijn mijn sterke punten? Welke resultaten kunnen mijn klanten bereiken als ze met mij samenwerken? De antwoorden zullen je helpen om jezelf beter te presenteren en je zelfvertrouwen zal erdoor groeien.

  3. Het is super belangrijk om te blijven leren en daardoor te groeien als vakexpert en als ondernemer. Door jezelf uit te dagen om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, Blijf je jezelf verbeteren. Hierdoor worden je diensten nog waardevoller en krijg je meer zelfvertrouwen en ga je jezelf echt zien als dé expert op jouw vakgebied.

  4. Wees niet bang om hulp te vragen. Als ondernemer kan het soms eenzaam voelen, alsof je alles alleen moet doen. Boor hulptroepen aan. Omring je met mensen die je kunnen helpen groeien en je zelfvertrouwen vergroten. Je hoeft het NIET alleen te doen. (Kijk hiervoor ook even onderaan deze mail. 😉

Als je bereid bent om voor je waarde te gaan staan en je vertrouwen te laten groeien, word je woest aantrekkelijk voor potentiële klanten. Door jezelf te presenteren als een expert op jouw vakgebied en jezelf te promoten, onderscheid jij je van je concullega’s en daardoor trek je meer klanten aan.

Dus waar wacht je nog op?

Geloof in jezelf en ga ervoor!

Als businesscoach voor ambitieuze coaches & therapeuten help ik jou de praktijk te krijgen die je wilt. Ik weet nog precies hoe geweldig het is is om voor jezelf te beginnen met een briljant idee, een sterke drive en een hoofd vol dromen. Ook begrijp ik dat jij je overspoeld voelt door alles wat er bij het ondernemen komt kijken en dat marketing niet zo jouw ding is, omdat je geen idee hebt hoe je dat precies aan moet pakken. Daarom ben ik hier om jou te helpen, zodat je meer impact, meer klanten en meer omzet maakt, zonder gladde marketingtrucjes.

Plan een Doorbraaksessie in met mij om te bespreken hoe jij kunt groeien met jouw praktijk, zodat jij écht het verschil maakt en meer klanten aantrekt en je omzet verhoogt

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je