Hoe kom jij over bij jouw publiek?

door Sylvia Bouwer  - juni 6, 2021

Toen ik mijn man voor het eerst tegenkwam in een dancing (die had je toen nog) werd ik op slag verliefd op die knul met z’n lange krullen, leren motorjack en stoere cowboylaarzen. Ik kon m’n ogen niet van hem afhouden. Helaas had hij toen een ander vriendinnetje, maar naar bleek was dat snel uit. Toen ik hem daarna op een fuifje (ja ik ben echt van de vorige eeuw) weer tegenkwam zonder vriendin en ik hoorde dat hij mij leuk vond werd ik nog veel smoorverliefder (is dat een woord?!?).

Ik wist helemaal nog niet wie, wat en hoe hij was. Ik had z'n stem nog niet eens gehoord. Laat staan dat ik erover nadacht of hij met me wilde trouwen, kinderen wilde of een huis wilde kopen. Dat interesseerde me op dat moment geen ene bal. Ik wilde hem! En ook alleen maar hem.

Zo werkt het ook bij jouw klanten

Ze kiezen in eerste instantie voor jou! Om je energie, je uitstraling en je zelfvertrouwen. En daarna kijken ze pas verder wat de resultaten kunnen zijn als ze met jou in zee gaan.

Hoe krijg je een goede indruk van jezelf?

Als je wilt weten hoe je overkomt bij je publiek kun je onderstaande oefening doen:

  1. Kijk en luister jouw video’s, Facebook-, Instagram- of LinkedIn-lives (ja dat kan tegenwoordig ook) eens terug.
  2. Zet ook eens het geluid uit en kijk eens hoe je jezelf dan ervaart. 
  3. Vervolgens sluit je je ogen en luister je naar je eigen stem.

En vraag jezelf dan eens af:

  • Straal ik de juiste energie uit?
  • Zit ik goed in mijn vel?
  • Hoe zie ik eruit?
  • Komt mijn boodschap goed over?
  • Hoe draag ik mijn eigen expertstatus?
  • Straal ik voldoende zelfvertrouwen uit?

Dit is ook het eerste wat jouw publiek ziet

In het hele selectieproces om van hun probleem af te komen zijn het deze vragen waar ze in hun eerste indruk antwoord op krijgen. Zo krijg je een heel goed beeld hoe je overkomt bij jouw publiek. Je kunt daar dan de volgende keer je voordeel mee doen. 

Want zoals je nu begrijpt moeten je potentiële klanten min of meer ‘verliefd’ op je worden, net zoals ik vroeger op die stoere knul. Daar is het trouwens helemaal goed mee gekomen. We zijn dit jaar alweer 36 jaar gelukkig getrouwd. (Ja we waren er snel bij). En ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Moraal van dit verhaal: De belangrijkste reden dat mensen klant bij jou worden ben jij. 

Ik ben heel benieuwd of je deze oefening al eens gedaan hebt en wat je bevindingen daarvan waren. Wil je me het hieronder laten weten?

Op 14 april geef ik een masterclass ‘Volop zichtbaar voor je ideale klant’ waar je kosteloos aan mee kunt doen en waar ik je dan ook graag voor uitnodig. Wil jij ook meer zichtbaarheid, meer impact en daarmee meer klanten? Dan is deze masterclass bij uitstek geschikt voor jou.

Hij wordt gegeven in de ochtend om 9:00 uur en nog een keer in de middag om 13:00 uur.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je