Hoe en hoe vaak maak je reclame voor je diensten?
“Ik maak reclame op Facebook voor mijn workshop, maar er meldt zich niemand aan. Wat doe ik verkeerd?”
Dit is een vraag waar ik meerdere ondernemers mee zie worstelen. Natuurlijk zijn Facebook en alle andere sociale media mooie platformen om je diensten aan te bieden. Maar als je dat constant doet dan krijg je dat je mensen afstoot omdat ze jou dan wel een hele commerciële tante vinden.
Socializen
Deze platforms heten ook niet voor niks social media. Ze zijn voornamelijk bedoeld om te socializen. Je kunt je diensten er gerust op aanprijzen, maar hou het wel in balans met interessante berichten waar je jouw doelgroep ook mee helpt. Zorg dat je minimaal 80% informatie, adviezen en tips post en slechts maximaal 20% reclame maakt voor jouw diensten.
Algoritme
Daarbij is het algoritme van de sociale media nogal grillig en weet niemand exact hoe dat algoritme precies werkt. Als je dat na een poos eindelijk onder de knie lijkt te hebben, verandert het weer en kun je weer van voor af aan beginnen.
Je kunt honderden of zelfs duizenden pagina likes hebben, maar als je iets post dan is het heel frustrerend dat maar een handjevol volgers het heeft gezien. Aan de andere kant mogen we ook onze handen dichtknijpen met deze gratis platformen, waardoor we toch iets van onze boodschap de wereld in kunnen brengen.
Wat is dan wel een goede manier om reclame te maken?
Gelukkig kunnen we ook gebruik maken van een andere manier die helemaal gratis is. Dat is per mail. Met een mail heb je niks te maken met zo’n vervelend algoritme en weet je zeker dat de mail aankomt. Hoewel… sommige mensen hebben middels een virusscanner hun mailbox wel heeeeeel erg streng afgesteld, waardoor je mail linea recta in hun spambox terecht komt. Maar goed, we gaan er even vanuit dat jouw ideale klant dat niet heeft en jouw mail gewoon bij hem of haar in de inbox belandt.
Hoe vaak maak je reclame?
Het is bewezen dat mensen minstens 7, maar vaak zelfs 10 contactmomenten met je nodig hebben, voordat ze bereid zijn om klant bij je te worden. Het is dan ook belangrijk dat je tijdig begint met reclame te maken voor jouw diensten.
Stuur geen nieuwsbrief
Noem je nieuwsbrief geen nieuwsbrief, maar noem het een inspiratiemail. Het verschil is dat een nieuwsbrief vaak alleen maar gaat over nieuws over jouw bedrijf en in een inspiratiemail geef je als hoofdzaak informatie, tips en adviezen die interessant zijn voor jouw lezers. Daarnaast maak je natuurlijk in jouw mail ook reclame voor jouw dienst die je graag wilt verkopen, maar dit is maar een klein onderdeel van de hele mail.
Voor deze inspiratiemail hebben jouw lezers zich zelf ingeschreven en dat geeft jou de kans om interessante dingen onder hun aandacht te brengen. Dit maakt het heel makkelijk voor jou om jouw coaching, workshop of cursus minimaal 7 keer onder hun aandacht te brengen. Door jouw inspiratiemail wordt de kans veel groter dat deze lezers dan ook daadwerkelijk klant bij jou worden.
Natuurlijk zijn er nog veel meer wegen (om reclame te maken) die naar Rome leiden, maar dat zijn onderwerpen die ik bijvoorbeeld in mijn Bezielde Business Academie
onder de aandacht breng. Wist je dat je in de maand september GRATIS lid kunt worden? Kijk hier voor alle informatie en meld je aan!
Ik ben heel benieuwd wat jij allemaal in zet om reclame te maken voor jouw diensten. Laat je me het hieronder weten?
Dag Sylvia, ik heb een oproep op facebook gezet voor een bijeenkomst waarin we kunnen delen onze dromen, passie en inspiratie. Waar droom je van en hoe bereik je dat. Met datum en tijd. Ook op zeelandnet prikbord gezet en na drie dagen al 350 keer gelezen, maar nog geen reactie.
Dat is op zich een mooie score, ware het niet dat de meeste mensen je eerst willen leren kennen alvorens ze iets van je kopen. Je bent nu in de koude vijver aan het vissen, maar heb je al in de warme vijver gevist?