Het grootste gevaar van succes

door Sylvia Bouwer  - februari 20, 2022

Vier en half jaar geleden heb ik mijn toenmalige praktijk gesloten, omdat het runnen van twee bedrijven voor mij iets teveel van het goede was. En aan de opmerkingen van mijn gezin "Je bent er nooit" en "Ben je nu alweer aan het werk?" te horen was het voor hen ook iets teveel. 

Half juni was de laatste dag en daarna kon ik mij voor de volle 100% focussen op mijn businesscoaching. Het was echt geweldig om te merken dat mijn agenda zich goed vulde met klanten. Inmiddels was ik al met groepen gaan werken, want alleen met individuele sessies zat mijn agenda al binnen 2 maanden helemaal vol. Ook de groepen vulden zich lekker. Het stroomde goed zoals sommigen dat ook wel noemen. 😉

Maar ondertussen voltrok zich een stille ramp

Waar ik pas maanden nadien achter kwam. Maar toen was het al te laat. Want wat was er gebeurd? Ik was zo druk met het helpen van klanten dat ik geen tijd meer nam om aan marketing en sales te doen. Dus toen mijn klanten klaar waren met hun traject werd het stil. Heel stil… Mijn agenda was leeg, ik had geen klanten meer en 0,0 omzet.

Dit was voor mij een hele grote en ‘pijnlijke’ les. Vooral voor mijn portemonnaie. Ik kon mijzelf wel voor m’n kop slaan.

Toen heb ik de beslissing genomen dat mij dit nooit meer zou overkomen. Vanaf dat moment ben ik het dan ook heel anders gaan doen. Dagelijks plan ik nu altijd korte momenten in waarop ik mijn marketingacties doe. Dit zorgt ervoor dat ik in beweging blijf en nooit meer in die valkuil stap. 

Ik heb mijn les geleerd

Het grootste gevaar van succes is ons eigen succes. En misschien doe je zelf op dit moment nog niet eens zo heel veel aan marketing. Je plaatst af en toe wat op Facebook, sinds kort ook op Instagram en je frutselt wat aan je website, maar veel meer dan dat is het ook niet. Hierdoor krijg je geen klanten. Alleen al omdat jouw bericht al na een paar uur verdwijnt in de tijdlijn van jouw volgers. Hierdoor zal maar een zeer klein percentage van jouw potentiële klanten het bericht zien.

Om klanten te krijgen is er meer nodig. Als af en toe posten het enige is dat je nu doet dan kun jij je er waarschijnlijk totaal geen voorstelling van maken wat er gebeurt als je wel meer tijd zou besteden aan marketing.

Als je elke dag 10 minuten hiervoor uittrekt en je houdt dit consequent 3 maanden vol, dan weet je niet wat je overkomt. Laat staan als je er elke week echt een dag voor gaat zitten. De verzoeken om informatie over jouw diensten zullen je om de oren vliegen. Als je het goed aanpakt dan zal je business groeien, je agenda zal zich vullen en je omzet zal stijgen. 

Hoe lijkt jou dat? Zou dat iets voor jou zijn? Klinkt jou dat als muziek in de oren? 

Binnenkort start er weer een nieuwe groep enthousiaste deelnemers met het Van Missie naar Business programma. Hét programma waar je leert wat je het beste kunt doen om klanten te krijgen en omzet te maken. Je leert de bewezen stappen die jou brengen naar het succes wat je zo verlangt. Dit programma gaat veel verder dan alle andere programma’s, want ik leer je niet alleen hoe je succesvol kunt ondernemen, ik help je ook om de geleerde stappen te implementeren. 

Na het programma staat de basis van jouw bedrijf heb je meer klanten en weet je wat je op dagelijkse basis kunt doen om die goed gevulde agenda te krijgen. Dan hoef je nooit meer wakker te liggen omdat je ligt te malen waar je jouw volgende klant vandaan moet halen. Dan kun je binnen afzienbare tijd jouw baan loslaten die je er nog steeds naast hebt.

Wil je weten hoe ik dat met mijn klanten aanpak? Klik dan hieronder op de knop!
Heb je er vragen over mail me op contact@sylviabouwer.nl.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Stop vandaag nog met coachen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je