Dit geldt voor elke ondernemer

door Sylvia Bouwer  - oktober 15, 2017

​Dit geldt voor elke ondernemer

Wat was het een heerlijk weekend. De zomer was weer even terug. Ik zat lekker in het zonnetje met een goed boek. Genietend van waarschijnlijk de laatste zonnestralen voordat de herfst en de winter zich weer zullen aandienen. Voor mij mag het altijd zomer zijn, maar aan de andere kant, het leven met de jaargetijden heeft ook wel iets…

Zo is het nu ook precies in het leven van elke zelfstandig ondernemer. Als ondernemer leef je ook met de jaargetijden. Er zullen zomertijden zijn waarin je alles voor de wind gaat, maar er zullen ook periodes van strenge winter zijn waarin je alles lijkt tegen te zitten en waardoor je veel minder inkomsten hebt. Natuurlijk willen we graag altijd zomer in ons bedrijf, maar laat ik je dan snel uit de droom helpen, want net zoals in de natuur zal ook de winter weer komen. Ik spreek uit eigen ervaring en ook omdat ik in de keuken heb mogen kijken van menig succesvol ondernemer. Dit geldt namelijk voor elk bedrijf! Geloof alsjeblieft niet de halleluja verhalen die op Facebook rond gaan over dat het altijd zomer is bij de desbetreffende ondernemer.

Als je succesvol bent dan weet je dat die periodes kunnen komen en er ook altijd zullen blijven zijn. Dat maakt je als ondernemer flexibel, inventief en creatief. In zo’n winterperiode ga je op zoek naar nieuwe paden en kijk je of die wel voor je werken. Het mooie hiervan is dat je uit je comfortzone moet stappen om deze nieuwe paden te betreden. En laat daar nu ook juist je groei zitten!

Het geheim van succesvolle ondernemers is dat ze accepteren dat er ook winterperiodes zijn en dat ze met deze slechte tijden leren omgaan. Ze laten zich er niet door uit het veld slaan en ze weten dat er na regen ook weer zonneschijn komt.

Hoe kun je zo’n winterperiode nu praktisch gezien het hoofd bieden?
Als ik in een zomerperiode zit en het gaat allemaal makkelijk dan ben ik me al aan het voorbereiden op de winterperiode die er aan komt. Ik haal uit die zomer wat ik er maximaal uit kan halen. Als ik mijn vooraf gestelde maandomzet doel heb bereikt, ga ik niet achterover leunen, maar ga ik juist verder knallen totdat ik er alles uit heb gehaald wat er in zit. Want ik weet dat er ook weer een winter aan kan komen en dan hoef ik me dus totaal geen zorgen te maken, want ik heb dan altijd een buffer om ook die mindere periode door te komen.

Kortom; laat je niet van je doelen afhouden door een winterperiode, maar tref maatregelen in een zomerperiode om ook in mindere tijden een goed belegde boterham te verdienen.

Dit heeft alles met een succesvolle ondernemersmindset te maken. Dit en nog veel meer ga ik je leren in de LIVE workshop ‘Kus de ondernemer in je wakker’ die ik op 3 november geef in Goor. In deze 4 uur durende bijna gratis workshop ga je mijn bewezen BAMM methode uitvoerig ERVAREN. Ik ruim ook tijd in om jouw vragen te beantwoorden waar je als ondernemer tegenaan loopt. Het is een middag voor jou als je net van de opleiding komt en je praktijk op wilt starten en ook voor jou als je al een tijd een praktijk hebt en graag meer klanten wilt en meer wilt verdienen.

Je kunt hierbij zijn voor slechts € 27,- (excl. BTW) .

Info en aanmelden kan via onderstaande link:

>> https://sylviabouwer.nl/kus-ondernemer-wakker/

Ik ben heel benieuwd hoe jij je wapent tegen een strenge winterperiode. Wil je me het hieronder in een reactie laten weten?

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je