Geen roze bril hier

door Sylvia Bouwer  - augustus 29, 2022

Mijn hele familie bestaat uit ondernemers. Mijn opa en mijn ooms hadden allemaal een slagerij en mijn vader had een slijterij- wijnhandel. Vanaf mijn 14e heb ik geholpen in de zaak. Als mijn ouders op vakantie waren draaide ik de zaak in mijn uppie. De buurman van de lampenkappenzaak hield een oogje in het zeil en als er een probleem was dan kon ik altijd bij hem aankloppen. Ik dacht dan ook dat ik genoeg ondernemerservaring op had gedaan om mijn praktijk op te bouwen. 24 Jaar was ik toen..

Tot op zekere hoogte was dat ook zo, maar ik draaide heel wat uren zonder dat ik goed verdiende. Ik was al blij als ik de facturen kon betalen. Gelukkig had ik er de eerste jaren nog een baan naast, zodat ik financieel rond kon komen.

En dat is precies wat ik ook zie gebeuren bij heel veel coaches en therapeuten. Ze draaien vaak veel meer uren dan dat ze ooit in loondienst gedaan hebben. En dan heb ik het niet alleen over de uren dat ze met klanten werken, want dat is betaald. Helemaal top! Maar dan heb ik het juist over die uren die gaan zitten in het uitzoeken hoe ze klanten kunnen krijgen. Het posten op social media (die meestal niks opbrengen), het creëren van een logo dat ook geen klanten aantrekt en het laten drukken van visitekaartjes die meestal bij het oud papier komen nadat ze uitgedeeld zijn. Ze werken dus veel meer uren dan in loondienst, maar krijgen veel minder betaald…

Als je op dit moment werkelijk meer klanten wilt aantrekken en toch een goede balans wilt houden tussen werk en privé dan is dit het juiste moment om in een businesscoach te investeren.

Waarom in zee gaan met een businesscoach een investering is

Er is zoveel gratis informatie te vinden op het internet, waarom zou je dan je goeie geld geven aan een businesscoach? Als je net je praktijk opstart dan wil je je tijd en geld alleen maar besteden met het investeren in de absoluut nodige dingen. Dus dan ga je gratis challenges en webinars volgen. Snap ik en dat is prima, maar je krijgt helaas niet alle informatie die je nodig hebt. Je krijgt alleen maar het topje van de ijsberg. Daarbij zijn de tips en adviezen die je krijgt niet 100% afgestemd op jouw praktijk.

Het resultaat? Ondanks dat je de tips en adviezen ter harte neemt en gaat toepassen leveren ze vaak niet de inkomsten op waarop je had gehoopt. Dit is precies het tegenover gestelde aan dat wat je met de hulp van een businesscoach bereikt.

Je familie en vrienden zijn waarschijnlijk ook heel enthousiast over de start van jouw praktijk. Ze willen je heel graag steunen, maar helaas kunnen ze dat niet! Ze missen namelijk meestal zakelijke ervaring en de knowhow die je nodig hebt om een gezonde praktijk op te bouwen.

Daarentegen heeft een businesscoach de kennis, talenten en ervaring om jou te helpen een goede basis onder je praktijk te zetten, je bedrijf te laten ontwikkelen en te laten groeien.

Waarom is dit belangrijk?

Passie voor wat je doet is een must, maar ondernemersvaardigheden zijn essentieel
Ik weet niet hoe het voor jou is, maar de meeste coaches en therapeuten die starten vol passie hun praktijk. Dat betekent dat ze heel gepassioneerd zijn in dat wat ze doen, maar ze hebben niet de ondernemersachtergrond of de nodige ondernemersvaardigheden om het tot een succes te maken. En zoals ik hierboven al vertelde is alleen een ondernemersachtergrond zelfs niet voldoende. Daar was ik zelf jarenlang het levende bewijs van.

Als je investeert in een businesscoach dan krijg je de o zo noodzakelijke ondernemerskennis. Je kunt leren van de fouten die jouw coach ooit al gemaakt heeft in plaats van dat jij in dezelfde valkuil stapt.

Ik zeg bijvoorbeeld altijd tegen mijn klanten "Ik heb alle fouten al gemaakt, dus dan hoef jij ze niet meer te maken!". Heb je deze kennis niet dan kan dit voor velen het einde van hun praktijk betekenen. Daarom stopt ook al 35% in het eerste jaar en na 5 jaar is dit al opgelopen tot 60%.

Als businesscoach heb ik een onbevooroordeelde kijk op je bedrijf (geen roze bril hier!). Het nadeel met hulp van vrienden is dat zij mogelijk jou niet altijd de waarheid zullen vertellen, omdat ze de relatie met jou goed willen houden. Een businesscoach zal jou een eerlijke mening geven over waar je nu staat en wat je moet doen om je doelen te bereiken.

Je businesscoach zal je het vertrouwen geven dat je nodig hebt om een aantal van die enge zakelijke beslissingen te nemen die je hebt uitgesteld. En als je goed werk hebt geleverd, zullen zij de eerste zijn die je het applaus geven dat je verdient!

Wat is het resultaat?

Als je serieus en actief alle tips en adviezen opvolgt van jouw businesscoach dan kan jij als ondernemer samen met jouw praktijk groeien naar een niveau wat je nu nog niet voor mogelijk houdt. Meer impact maken, meer klanten en meer omzet.

Ben je er klaar voor om de volgende stap te zetten?

Als je hulp zoekt om een stabiele gezonde praktijk op te bouwen vraag dan een gratis Doorbraaksessie aan. Ik geef je inzicht in wat je precies moet doen om op de juiste manier klanten aan te trekken.


bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je