Wat gebeurt er echt in je dromen?

door Sylvia Bouwer  - juni 28, 2016

Wat gebeurt er echt in je dromen?

 

Iedereen droomt. Maar niet iedereen herinnert zijn dromen ’s ochtends nog.

Mijn man zegt altijd dat hij nooit droomt 😉 Hahaha grapjurk.

 

Waarvoor dromen we? Wat is het nut ervan?

Voor mij betekent dromen: via je slaap in contact komen met een soort van andere wereld, waar besef van tijd ontbreekt en waar we heel makkelijk kunnen luisteren naar wat onze ziel ons te vertellen heeft.
Daardoor kan het maar zo zijn dat je ’s ochtends wakker wordt en er ineens een oplossing van een probleem in je bewustzijn plopt.

 

Dus dromen zijn nuttig. In ieder geval voor mij 😉

Ik heb dan ook geluk dat ik een goede slaper ben. Ik hoef mijn hoofd maar op mijn kussen te leggen en ik ben bij wijze van spreken weg. Dus tijd genoeg om te dromen.

Helaas zijn er genoeg vrouwen die nauwelijks tijd hebben om te dromen, omdat ze zichzelf gewoon te weinig slaap gunnen. Ze hebben zoveel taken. Naast het moeder en echtgenote zijn, willen ze ook een goede collega en waardevolle werknemer zijn. Ze moeten zoveel en voor alles hebben ze dan te weinig tijd. Deze tijd wordt vaak gecompenseerd door dan maar minder uren te slapen. Een nachtje weinig slaap kan geen kwaad. Maar meestal gebeurt het vaker en vaker.
Daar wen je aan. Het wordt normaal.
Het gevolg is een chronisch slaaptekort (met minder kans om te dromen).

 

Doordat je minder slaapt dan goed voor je is, ga je juist minder goed functioneren.

Als je meer slaapt en dus ook meer droomt, wordt je juist beter in wat je doet. Je presteert beter en wordt helderder in je hoofd.

Met voldoende slaap wordt het dan ook makkelijker om in dialoog met je ziel te blijven.
In je droom probeert je ziel je namelijk belangrijke zaken duidelijk te maken en dat doet ze vaak aan de hand van symbolische gebeurtenissen.
Zo kan bijvoorbeeld een geboorte van een baby symbool staan voor een geboorte van iets nieuws in jezelf.
Als je dat wat je droomt, vertaalt naar de realiteit van je eigen leven, dan kun je ECHT luisteren naar je ziel en daardoor je bewustzijn ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Dat wil jij toch ook?

Kortom: wil je jezelf innerlijk blijven ontwikkelen? Luister dan naar je ziel door onder andere op je dromen te letten.

Vind je het nog wat moeilijk om in dialoog te komen met je ziel? Laat me je dan helpen met een Bezielingssessie. Lees er HIER alles over.


(c)2016 Sylvia Bouwer, alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Sylvia Bouwer. Ga naar www.sylviabouwer.nl voor het aanvragen van het gratis mini E-boek: ‘Wat vertelt jouw zielenkleur?’ en de gratis videoserie ‘Van bezieling naar business’.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Ga jij voor de mooie momenten?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je