Deze 4 tips helpen je aan klanten

door Sylvia Bouwer  - september 1, 2020

Vorige week sprak ik een mindsetcoach en zij vertelde me dat ze vorig jaar maar 5000 euro omgezet had.

Omdat dit te weinig is en ze meer nodig heeft om rond te komen, had ze met zichzelf de afspraak gemaakt dat ze het dit jaar nog aan zou kijken. Als ze aan het eind van dit jaar niet meer omzet zou hebben, zou ze ermee stoppen en weer een kantoorbaan gaan zoeken. Iets wat ze voorheen ook altijd deed.  

Toen ik haar vroeg wat haar plan van aanpak was, keek ze me een beetje vreemd aan. Ze had helemaal geen plan van aanpak. Laat staan dat ze helder had wat ze op dagelijkse basis kon doen om haar praktijk en lessen vol te laten stromen met klanten.

En geloof me, zij is niet de enige die dit niet helder heeft.

Daar gaat het vaak mis

We hebben een droom en zijn naar de KvK geweest. We hebben een mooie website gebouwd en een praktijk ingericht. En vervolgens komt er helemaal niemand. En zijn we daar verbaasd over….

Natuurlijk komt er niemand.
Het staat heus niet met koeienletters in de krant dat jij voor jezelf begonnen bent.
Mensen komen niet zomaar op je website.
Mensen ruiken niet van een afstand dat jij er helemaal klaar voor bent.
Klanten komen niet vanzelf. Omzet komt niet vanzelf. Niets gaat vanzelf.

Als je klanten wilt dan moet je daar zelf wat voor doen

En daar kun je vandaag nog mee beginnen:

1. Zet je diensten in de wereld
Vertel over je diensten. Ook als ze misschien nog niet op je website staan. Op dit moment zitten er mensen in mijn programma van Kennis naar Doen zonder dat deze dienst ergens beschreven staat… Maar ik heb een mond waarmee ik mensen erover kan vertellen. En dat kun jij ook!

2. Werk dagelijks aan je ondernemersmindset
Dit is een hele andere mindset dan toen je nog in loondienst werkte…. Hier worstelen veel ondernemers mee. Gelukkig weet ik op welk knopje ik moet drukken en zie ik de acties van mijn klanten veranderen zodra ze doorhebben hoe het werkt.

3. Creëer vanuit overvloed en niet vanuit tekort
Hier heb ik zelf jarenlang mee geworsteld en heel af en toe verval ik nog wel eens in tekort denken… Maar inmiddels kan ik het tij snel keren, want ik weet hoe het is als je overvloed wel toelaat in je leven.

4. Leer jouw potentiële klant kennen
Wat willen zij? Waar verlangen zij naar? Speel daarop in, jij hebt de oplossing. Weet je niet waar ze naar verlangen? Ga dat uitzoeken! En zoek ook uit waarom ze nu niet bij je kopen. Juist van diegenen die niet bij je kopen kun je heel veel leren. Doe daar je voordeel mee!

Combineer deze punten met het zetten van de juiste stappen in de juiste richting op het juiste moment en er gaat een wereld voor je open waarin alles mogelijk is.

Heb je door dit blog inzichten gekregen? Wil je me het hieronder in een reactie laten weten? Ben heel benieuwd...

Ik wil met alle liefde een keer met je sparren en je tips geven hoe jij klanten kunt krijgen. Per maand geef ik 4 gratis Doorbraaksessies weg van 30 minuten. Wil je kans maken op zo'n sessie? Vraag deze dan aan op onderstaande button.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

7 Redenen waarom succes alles met je zielsmissie te maken heeft

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je