De valkuil die je missie-onderneming ruïneert

door Sylvia Bouwer  - maart 5, 2017

De valkuil die je missie-onderneming ruïneert

 

Zo vaak krijg ik de vraag; ‘Ik vind het moeilijk om te zien waar ik moet beginnen om mijn praktijk echt vorm te geven. Hoe kan ik dat het beste doen?’ Ze vinden het moeilijk om actie te ondernemen, omdat ze het hele plaatje nog niet voor zich zien. Ze willen graag overzicht hebben, zodat ze weten waar ze naar toe kunnen werken.

 

Daar wordt een grote denkfout gemaakt. Trap alsjeblieft niet in deze valkuil! Je hoeft nu namelijk nog niet te weten hoe je praktijk eruit ziet op het moment dat het voor jou idee helemaal ‘af’ is.

 

Toen ik 28 jaar geleden begon als ondernemer had ik me ook nooit kunnen bedenken dat ik 28 jaar later dit zou doen wat ik nu op dit moment doe. En ik kan me nu ook nog niet bedenken wat ik over 10 jaar doe, of over 5 jaar of zelfs over een jaar. En dat is ook helemaal niet interessant.

 

De eerstvolgende stap

Het is belangrijk dat je je realiseert dat er altijd maar 1 volgende eerste stap is die je hoeft te zien. Een stap die je als eerste moet zetten. En daarna is er weer een volgende eerste stap. En zo gaat dat door. En dat hoeven helemaal geen grote stappen te zijn, want al die kleine stapjes maken samen 1 grote stap. Als je dan een jaar later terugkijkt dan hebben al die kleine stapjes ervoor gezorgd dat je een giga-reuzenstap hebt gezet. Iets wat je jezelf een jaar daarvoor echt nooit had kunnen bedenken.

 

Ga jezelf ook niet vergelijken met iemand anders. Er zijn altijd uitzonderingen. Er zijn altijd mensen die een idee krijgen en binnen no time een super bedrijf oprichten met een omzet waar je nu alleen nog maar van kunt dromen. Ook die mensen hebben altijd een eerste stap gezet. Het enige verschil is dat zij die stappen in een recordtempo achter elkaar zetten. Dat kun jij ook, maar dat hoeft niet. Doe het in jouw eigen tempo en vooral op de manier die voor jou goed voelt.

 

Het begint allemaal met DOEN. Je kunt nog zo’n mooie missie hebben, zoveel geweldige ideeën en plannen bedenken hoe je het allemaal zou willen hebben, maar als je geen eerste stap zet en je gaat het niet doen, dan gebeurt er dus helemaal niks. Je MOET in beweging komen. Er moet een verandering komen, want anders blijft alles hetzelfde en kom je niet verder en blijft je droombedrijf een droom en kun je straks weer gaan solliciteren naar een baan in loondienst.

 

Ons ego

Zo’n eerste stap kan ook nog wel eens een dingetje zijn voor ons ego. Het ego wil namelijk liever niet dat wij veranderen. Het ego wil liever alles bij het oude houden, want dat is vertrouwd en dat voelt veilig. Zelfs als de huidige situatie niet fijn is, vind het ego het toch veiliger om het te houden zoals het is, want dat is bekend en dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Maar als je teveel luistert naar je ego dan kun je die succesvolle praktijk wel op je buik schrijven.

 

Als je het eng vindt om een eerste stap te zetten, stem je er dan op af hoe die eerste stap zal verlopen. Visualiseer hoe het zal gaan. Binnenkort zal ik een dag gaan geven waarin ik je alle manieren uit de doeken doe hoe je je op je droombedrijf kunt afstemmen. Daardoor zal de eerste stap je veel makkelijker afgaan.

 

Doordat je echt die eerste stap gaat zetten, zal je meer zelfvertrouwen ontwikkelen en minder moeite hebben met de volgende stap die dan weer voor je ligt. Zelfs de beste coaches hebben nog steeds moeite met een eerstvolgende nieuwe stap in hun proces. Het enige verschil is dat zij zich er op afstemmen en het vervolgens gewoon gaan doen. Zij houden zich niet tegen door hun angsten. Ze kijken hun angsten in de ogen, erkennen de angst, gaan zich afstemmen op een goed verloop en gaan het DOEN.

 

Snelweg naar innerlijke groei

Zo zie je maar weer dat het ondernemer zijn jou uitdaagt en jou ook laat groeien als mens. Het ondernemerschap is een snelweg naar innerlijke groei!

 

Dus wacht niet te lang, maar ga het gewoon doen!
Op 30 maart begint weer het 3-daagse programma VAN BEZIELING NAAR BUSINESS waarin we zeker ook met dit vraagstuk bezig gaan.

 

Kijk hier voor meer informatie>>>

 

Dit programma zorgt ervoor dat je een stevige basis hebt voor jouw bedrijf, zodat jij daarna echt jouw eigen ding kunt gaan doen, dat jij kunt gaan vliegen. Datgene waar jij goed in bent, wat jij in de wereld wilt gaan zetten.

 

Ik ga je helpen om een succesvolle ondernemersmindset te krijgen, om je te leren welke stappen je moet zetten om een goed belegde boterham te verdienen, om je te leren hoe je de Wet van Aantrekking kunt gebruiken om je droompraktijk te creëren en vooral hoe jij vanuit jouw eigen unieke bezieling kunt ondernemen.

 

Kijk hier voor meer informatie>>>

 

Klinkt dit je als muziek in de oren? Geef je dan snel op, want er zijn maar 6 plekken. Je krijgt in deze VIP-setting volop aandacht en bovendien ook de support van een groep geweldige vrouwen die in hetzelfde proces zitten als jijzelf.

 

Kijk hier voor meer informatie>>>

 

Ik ben heel benieuwd wat jij doet om de angst voor een volgende stap te overwinnen. Wil je me het hieronder laten weten?

 

(c)2017 Sylvia Bouwer/Leef met Passie, alle rechten voorbehouden.
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Sylvia Bouwer van Leef met Passie. Ga naar www.sylviabouwer.nl voor het aanvragen van het gratis mini E-boek: ‘Ontdek je zielsmissie, zodat je jouw unieke talenten in cash kunt omzetten’ en de gratis videoserie ‘Van zielsmissie naar business’.”

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Hoe kus jij de ondernemer in je wakker?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je