De deur is dicht en…… er gaat een andere weer open

door Sylvia Bouwer  - juni 18, 2017

De deur is dicht en…… er gaat een andere weer open

 

Ben jij wel eens van je éne leven in je andere gesprongen?
Afgelopen woensdag heb ik mijn laatste ‘Natuurlijk Mooi Zijn’ klant ontvangen. Het was mijn oudste klant, 87 jaar met een bewogen leven achter de rug, waarin ze haar man en dochter verloren heeft. Ze kwam al een paar jaar regelmatig in mijn praktijk om zich goed te laten verzorgen, zowel haar innerlijk als haar uiterlijk. Zij vond het een eer dat zij mijn laatste klant mocht zijn. Ik had voor al mijn klanten een klein cadeautje ingepakt en een persoonlijk tekstje op een mooie kaart geschreven. Ik gaf de kaart aan haar, maar realiseerde me dat ze het niet kon lezen, want ze ziet nog maar 5%. Ze vroeg mij of ik haar de kaart voor wilde lezen. Ik zei dat ik het wel wilde, maar niet wist of ik het droog zou houden. Ik begon heel dapper, maar al gauw stikte ik in mijn eigen tranen. Alle emotie kwam eruit. Zij knuffelde mij en zei dat ik door de jaren heen als een dochter voor haar was geworden…

 

Na haar beloofd te hebben om snel een keer thee te komen drinken, heb ik haar uitgezwaaid en ging de deur dicht. Een volle 28 jaar heb ik in mijn praktijk gewerkt met heel veel liefde, toewijding en naar wat ik ook van een klant hoorde, heel veel geborgenheid. Het was mijn grote passie. Een grotere vakidioot als ik bestond er niet. En….. toch is nu de deur dicht. En dat voelt goed zo. Ik ben er nu aan toe.

 

Ik ben veranderd door de jaren heen. Ik ben gegroeid. Jij ook. Jij bent ook veranderd. Jij bent ook gegroeid. Als je al heel lang hetzelfde werk doet en je ontwikkelt je en je groeit ondertussen, dan kan het zijn dat het onbevredigend voelt voor dat gegroeide deel in jou. Betekent dat dan dat je maar moet stoppen met dat werk? Nee, maar het betekent wel dat dat gegroeide deel in jou het heel fijn zou vinden als er wel iets zou veranderen.

 

Uit eigen ervaring weet ik dat het ook vaak heel moeilijk is om het roer in één keer om te gooien. Een nieuwe uitdaging erbij zou dan een oplossing zijn. Als je in één keer alles aan de kant gooit en je gaat heel iets heel anders doen, dan kan dat je heel veel stress opleveren. Een uitzondering is natuurlijk als je echt ‘ziek’ wordt van je werk. Dan is het roer in één keer omgooien, in mijn ogen wel een goede optie.

 

Vaak is een subtiele verandering beter voor de meeste mensen dan een drastische verandering. Als je aan zo’n eerste subtiele verandering gewend bent, kun je het tweede stapje nemen. En daarna de derde en daarna de vierde, enzovoort. Als je dan in de loop van de tijd terugkijkt, dan zie je dat al die kleine stapjes één grote stap zijn geworden. Daardoor heb je veel minder stress en heb je toch een nieuwe uitdaging in je leven. Dit heb ik ook ruim twee en een half jaar gedaan. En nu ben ik zover dat ik durf te springen.

 

Ik spring in mijn nieuwe leven, met mijn bedrijf; Leef met Passie! Met Leef met Passie help ik startende vrouwelijke dienstverlenende ondernemers om de ondernemer in zichzelf wakker te kussen en te ondernemen vanuit bezieling, zodat ze een bedrijf krijgen dat ECHT bij ze past, waardoor ze vanuit overvloed en vrijheid kunnen leven.

 

Want heel veel vrouwen willen voor zichzelf beginnen, maar weten niet waar te beginnen. Het gevolg is dat ze dus NIKS doen. En dat is superzonde…

of

ze zijn beginnend ondernemer en hebben geen flauw idee waar ze mee bezig zijn en welke eerste stap ze het beste kunnen zetten.

 

Door mijn 28 jaren ervaring en het doorlopen van menig ondernemersopleiding, voel ik het als mijn missie om deze vrouwen te helpen, te begeleiden, te ondersteunen en te inspireren. Want wat is er nu mooier dan mijn kennis doorgeven, ze behoeden voor de vele valkuilen, ze te laten zien op welke energie ze kunnen meeflowen? Dit doe ik vanuit de 4 peilers die voor mij ook echt goed hebben gewerkt en in mijn ogen heel belangrijk zijn; bezieling, marketing, mindset en de Wet van Aantrekking.

 

Wil je meer weten hoe ik dat doe? Kijk dan even hier, want op 21 juli begint weer mijn 3-daagse programma ‘Van Bezieling naar Business’, waarin ik je nog veel meer leer dan dat ik hierboven genoemd heb.

 

3 Geheel verzorgde dagen, (en nog veel meer) waarin je ondergedompeld wordt in al mijn tips en adviezen om de ondernemer in je wakker te kussen. Want je kunt nog zo goed zijn in je vak, als je niet weet hoe je klanten kunt krijgen dan gaat het snel frustreren. Als dat gebeurt dan kan het zijn, dat je het op een gegeven moment zo zat bent, dat je de handdoek in de ring gooit en van pure ellende weer een loondienstbaan gaat zoeken.

 

Lees hier alle informatie voor de 3-daagse Van Bezieling naar Business>>

 

3 Dagen met iedere keer een paar weken ertussen om het geleerde in praktijk te brengen. Zo neem ik je geleidelijk aan steeds meer mee aan de hand in ondernemersland 😉

 

Ben jij het zoeken naar klanten zat en wil je nu eindelijk ook wel eens geld verdienen met datgene wat jij zo graag doet? Ben je moe van het gezwem heen en weer en jezelf in allerlei bochten te wringen om maar klanten te krijgen? Ben jij het gesteggel in je eentje zat? Laten we het dan SAMEN doen! Geef je NU hier op en laat de ondernemer in je wakker worden!

 

Als je twijfelt of dit aanbod geschikt voor jou is of heb je er nog vragen over, neem dan contact met me op via contact@sylviabouwer.nl.

 

Herken je mijn geworstel van de afgelopen week waarin ik mijn praktijk los heb gelaten? Heb jij dat ook ooit gedaan met jouw baan of jouw bedrijf? Hoe was dat voor jou? Ik zou het heel leuk vinden dat je me dat hieronder in een reactie laat weten.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Inspiratieloos? Hoe kun jij jezelf inspireren vandaag?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je