Even helemaal de weg kwijt

door Sylvia Bouwer  - augustus 1, 2020

Met het hele gezin bij elkaar op de lip. Kinderen die het thuisonderwijs zat zijn en van huilbui naar huilbui gaan. Een relatie die wat te verduren krijgt omdat jullie heel de dag met elkaar aan de keukentafel zitten…

Logisch dat de focus bij veel ondernemers op dit moment ver te zoeken is.

Ik kreeg hier van de week in een van mijn groepen een vraag over. En de vraagstelster kreeg meteen bijval, want bijna iedereen kampt momenteel met dit probleem. Voor velen is het nu bijna onmogelijk om écht de focus op je bedrijf te houden.

Aan het begin van de dag kijk je naar je to-do-lijstje, maar je weet gewoon dat je niet overal aan toe gaat komen. Je probeert het echt wel, maar het gaat gewoon niet. Je probeert in ieder geval de klanten die je hebt tevreden te houden. En zelfs dat wil niet altijd lukken…

Het lijkt alsof je honderd ballen tegelijkertijd in de lucht moet houden en dat voelt zwaar. Je wilt je door dit hele gebeuren niet uit het veld laten slaan, en toch is dat precies wat er gebeurt.

De vraag is hoe je je toko draaiende houdt tijdens deze lockdown.

Helaas moeten we dealen met de situatie zoals die nu is. En we kunnen nou eenmaal geen ijzer met handen breken. En ja, dat betekent simpelweg dat je niet altijd de volledige focus op je bedrijf kunt houden.

Hoe belangrijk je bedrijf ook is, er zijn natuurlijk ook nog andere dingen in het leven die belangrijk zijn. Misschien vragen je kinderen in deze tijd wat meer de aandacht of ben je druk met boodschappen doen voor je ouders die nu ook aan huis gekluisterd zijn. En zo zijn er nog vele voorbeelden te bedenken.

Je zorgen om het niet hebben van focus helpen bij dit alles geen ene klap. Die frustreren je alleen maar en gaan met je aan de haal. En hoe meer die zorgen en gedachten met je aan de haal gaan, hoe meer je focus verdwijnt. En dat is nu net waar het allemaal mee begon.

Ik geef je met liefde 3 focustips die je helpen makkelijker door deze lockdown te komen.

1. Maak een to-do lijst met alleen maar noodzakelijke taken

Zet niet meer dan 2 taken op je lijstje. Dit zijn de taken die écht moeten gebeuren, die absoluut niet kunnen wachten. Neem rustig de tijd om te bekijken welke taken dat precies zijn en laat de rest voor wat het is. Die pak je na de lockdown weer op. Door 2 taken per keer te doen hou je het overzichtelijk voor je zelf en blijf je toch in beweging met je bedrijf.

2. Bepaal jouw IN- en AAN-je-bedrijf-werk-tijd

Plan je klanten niet kriskras door de week in, maar plan in blokken waarin je met klanten werkt (dit is werken IN je bedrijf) en plan blokken waarin je aan je noodzakelijk to-do-lijstje werkt (dit is werken AAN je bedrijf). Het werken in deze twee blokken helpt je enorm bij het vinden van je focus. Dit kun je trouwens bij elke vorm van crisis inzetten, ook als de crisis niet Corona-gerelateerd is.

3. Geef jezelf toestemming om je 'gepieker om focus' los te laten

En als je dat moeilijk vindt, dan doe ik dat bij deze ;-). Van mij mag je jouw gepieker in de koelkast zetten. Het brengt je niks, is zonde van je tijd en het kost alleen maar heel veel energie. Energie die je beter voor echt belangrijke zaken (in je bedrijf én je privéleven) in kunt zetten.

Focus houden tijdens de lockdown is ontzettend lastig, maar wel mogelijk!

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hou jij jouw privéleven met je bedrijf combineert tijdens deze lockdown. Hoe houd jij een gezonde focus op je bedrijf? Wil je me dat hieronder in een reactie laten weten?

Weet je even niet op welke zaken je het beste kunt focussen? Vraag dan een gratis Doorbraaksessie aan. Dan kijk ik samen met jou naar wat jouw bedrijf op dit moment nodig heeft en waar jij je de komende tijd op kunt focussen om toch de klanten en omzet te krijgen waar je naar verlangt. 

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

3 Signalen dat je voorbestemd bent voor succes

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je