Blog -
22 januari 2020

Het Nr. 1 ding waardoor jij succes krijgt waar je zo naar snakt

Het Nr. 1 ding waardoor je succes krijgt waar jij zo naar snakt

Het Nr. 1 ding waardoor jij succes krijgt waar je zo naar snakt

Enorm blij word ik altijd van het enthousiasme van startende ondernemers. Ze zijn er zo ontzettend klaar voor om iedereen te helpen die het nodig heeft en er voor te zorgen dat de wereld een veel fijnere plek wordt. Ze hebben een prachtige opleiding gevolgd en een praktijkruimte gecreëerd en met veel smaak ingericht. Ze kunnen niet wachten om hele hordes klanten van hun klachten of problemen af te helpen.

Maar de telefoon blijft stil, de mailbox blijft volstromen met van alles en nog wat behalve aanvragen van klanten en de agenda blijft akelig leeg.

Dagen, weken en maanden verstrijken… maar verder dan 2 à 3 consulten per week komt het niet. Langzaam begint dat euforische gevoel weg te ebben. Twijfels komen om de hoek heen kijken. “Is een eigen bedrijf wel zo’n goed idee voor mij? Ben ik wel goed genoeg om een verschil te maken in de wereld? Kan ik hier wel genoeg mee verdienen om de hypotheek elke maand te betalen?”

Is dit ook herkenbaar voor jou?

De vraag van familie en vrienden ‘hoe het met je bedrijfje gaat’ probeer je zoveel mogelijk uit de weg te gaan, maar als dat niet lukt dan zeg je ‘het gaat wel goed.’ Je probeert de schijn op te houden, want je wilt je ook niet laten kennen. Nu nog niet…

De eerste paar maanden was het financieel nog aardig uit te houden, maar nu begint je spaarpot behoorlijk te slinken en de bodem komt in zicht. Er moet nu snel wat meer verdient worden, anders moet je er een baan bij nemen.

Je stelt jezelf steeds vaker de vraag: “Hoe lang hou ik dit nog vol?”.

Weet dan dat er hoop gloort aan de horizon, want:

Ja, het is een goed idee om een eigen bedrijf te beginnen met datgene waar jij super blij van wordt.

Ja, je bent goed genoeg om hordes klanten te helpen. (Ze zitten zelfs al op je te wachten.)

Ja, je kan met jouw bedrijf zeker genoeg geld verdienen om je hypotheek te betalen. (En nog veel meer.)

Maar hoe dan?” Hoor ik je vragen. Je kunt dit alles voor elkaar krijgen als je naast de expert die je bent op jouw vakgebied ook een echte ondernemer wordt.

Het ondernemerschap krijg je er namelijk helemaal gratis bij. Daar heb je mee te dealen. Niemand anders kan dit voor jou doen of van jou overnemen. Het is dan ook belangrijk dat je alles gaat leren over het ‘ONDERNEMEN’.

Om hier echt de juiste stappen in te zetten is het belangrijk om te beginnen met te kijken hoe je met jouw talenten en kwaliteiten en de door jouw opgedane kennis op de meest moeiteloze manier geld kunt verdienen. Om dit te weten te komen kun je het beste starten bij het begin… jouw ZIELSMISSIE!

Je zielsmissie geeft jou giga veel informatie over wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt. En niet alleen wat JIJ wilt, maar ook wat het Universum graag wil. Want je bent per slot van rekening niet voor niks hier op aarde. Het Universum wil graag dat jij doet waar jij voor bedoelt bent. Jij bent ervoor bedoeld om gelukkig te zijn en je zielsmissie geeft je daarvoor alle ingrediënten. Je moet ze alleen wel ontdekken en vervolgens natuurlijk gaan benutten.

Stap 1 is dan ook dat je jouw zielsmissie leert ontdekken en vanuit deze innerlijke drive gaat ondernemen.

Neem eens even een moment voor jezelf, pak pen en papier erbij en geef antwoord op de volgende vragen:

 • Waar droomde jij als kind van? Wat wilde je later worden?
 • Welke thema’s komen er steeds weer terug in je leven?
 • Waar word jij heel enthousiast van?
 • Waar word je constant instinctief naar toe getrokken?
 • Waar word jij super blij van?

De antwoorden zullen je helpen om je ware zielsmissie te ontdekken.

Het ondernemen vanuit je zielsmissie geeft je vele voordelen, zoals:

 1. Je weet precies waar jij uniek in bent en waar mensen jou heel graag en heel goed voor willen betalen.
 2. Je bent succesvol op een integere manier, zonder dat je de hele tijd de moeilijkste weg naar succes neemt.
 3. Je onderscheidt jezelf in je communicatie, zodat je niet hetzelfde roept als iedere andere coach of therapeut.

Kortom; krijg helderheid over deze vragen, want als je zielsmissie niet in je bedrijf zit dan kun je nog zo de juiste strategie volgen, maar dan gaat je bedrijf nooit zo succesvol worden als dat het zou kunnen zijn.

Als jij wilt weten waar jouw grootste kansen zitten, wat jouw grootste obstakels zijn om jouw doelen te behalen en welke eerste stap je hiermee gaat helpen, boek dan een gratis DOORBRAAKSESSIE met mij! Ik zie uit naar jouw reactie.

22 januari 2020

Praktische & energetische afstemming om je bedrijf te laten groeien

Praktische & energetische afstemming om je bedrijf te laten groeien

Het was begin oktober. Ik legde mijn potlood neer en bekeek met een heel goed gevoel mijn zojuist ingevulde planner voor 2021. ’S ochtends waren de kalenders en jaarplanners voor mijn klanten binnen gekomen en natuurijk had ik er ook een paar voor mezelf besteld. Ik kon het niet laten om er direct mee aan de slag te gaan.

Vroeger maakte ik geen planning. Het resultaat was dat ik dan elke keer weer te laat was met mijn acties. Elk jaar nam ik me voor om die acties het volgende jaar wel op tijd te beginnen, zodat die extra omzet mijn neus niet weer voorbij zou gaan. Maar helaas was ik dit altijd alweer snel vergeten en was dit het jaar erop precies hetzelfde liedje.

Totdat ik me voornam om een planning te maken en alles in kaart te brengen. Ik weet niet hoe zoiets voor jou werkt, maar mij brengt het heel veel rust in mijn hoofd. Ik weet waar ik aan toe ben, weet wat me te wachten staat en vooral dat ik op tijd begin met actie nemen. Het fijne is dat ik het dan kan loslaten en me meer in het NU kan bewegen.

Praktische & energetische planning

Dat is de PRAKTISCHE kant van mijn planning, maar ik maak sindsdien ook een ENERGETISCHE planning.

Alles begint met een hele concrete vraag die ik mijzelf en mijn klanten elk jaar weer stel:

"Hoeveel wil jij volgend jaar verdienen?"

De antwoorden verschillen enorm, van hele lage bedragen tot onrealistische astronomisch hoge bedragen. Van vrouwen die een paar duizend euro’s per jaar verdienen en het volgend jaar naar 2 ton willen, tot vrouwen die hopen dat ze het volgende jaar in ieder geval net zoveel zullen verdienen als het afgelopen jaar. Deze vrouwen kunnen zich haast niet voorstellen dat dit meer zou kunnen worden.

Ik denk dat het belangrijk is om hier goed over na te denken. Mijn vraag aan jou is dan ook: "Hoeveel wil jij volgend jaar verdienen?"

 • Het is belangrijk om dit voor jezelf helder te hebben.
 • Het is belangrijk om te weten waar je naar toe werkt.
 • Het is belangrijk om met dit omzetbedrag COMFORTABEL te worden.

Met name dit laatste is belangrijk omdat het heel moeilijk is om iets te realiseren waar je jezelf oncomfortabel bij voelt. Helaas hebben we in onze opvoeding of nu nog steeds maar al te vaak te horen gekregen "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg."

Jouw wensen mogen dus niet te groot zijn…

Vroeger als kind was het bij ons altijd zo dat als je iets op hetzelfde moment als je vriendinnetje zei dat je de ander dan mocht knijpen en als je de eerste was die dat deed dan mocht je een wens doen. Let wel: in je hoofd. Je mocht de wens niet hardop uitspreken, want dan zou jouw wens niet uitkomen.

Je mag je wens dus niet uitspreken…

Allemaal beperkende overtuigingen die je belemmeren om je dromen uit te laten komen.

Hoe kun je jezelf comfortabel gaan voelen met jouw dromen?

De simpelste manier om je dromen uit te laten komen is - naast het maken van een praktische planning - een energetische planning. 

Dat doe je door je doelen dagelijks op te schrijven. Door dit te doen zullen ze steeds meer gaan leven voor jou. Op die manier zal je energetisch steeds meer die persoon worden die je zo graag wilt zijn. En als je dit uitstraalt dan zal het hele universum samenspannen om jou te helpen om jouw dromen te realiseren.

Zo zal het universum jou helpen om de kansen die voorbij komen op tijd te zien omdat je erop gefocust bent.

Zo zul je veel meer stappen zetten die leiden tot het 
realiseren van jouw dromen omdat jij er in gelooft.

Zo zul je veel beter op de 
tekens van het universum letten die jou weer verder helpen - omdat je weet dat je wordt geholpen.

Wat kun je concreet doen om je energetisch af te stemmen op 2021?

 1. 1
  Schrijf je jaardoelen op
 2. 2
  Schrijf op de eerste van elke maand je maanddoelen op
 3. 3
  Schrijf aan het begin van elke week je weekdoelen op
 4. 4
  Schrijf elke ochtend je dagdoelen op (heb je gelijk een mooi to do lijstje)
 5. 5
  Schrijf een script. Een script over jouw ideale droomleven en jouw ideale droombedrijf. Schrijf dit in de tegenwoordige tijd, alsof je jouw droomleven al leeft. Lees dit elke dag minimaal 1 keer per dag door.
 6. 6
  Check elke dag je omzet. Weet op de euro precies wat je tot nu toe verdiend hebt.

Het moet uit ons hoofd en op papier. En denk niet dat dit alleen op je omzet en je business van toepassing is, want je kunt deze planmethode op alles in je leven toepassen.

Dit heeft allemaal te maken met FOCUS!

Waar jij je op focust, dat groeit! Als jij je focust dan weet het universum waar jij naar toe wilt.

En weet je… de meeste ondernemers doen dit niet. De meeste ondernemers zijn ook niet succesvol. Deze werkwijze zal een beroep doen op je wilskracht, op je fantasie en op je vertrouwen. En daardoor haken de meesten op een gegeven moment af. Laat dit jou niet gebeuren. Blijf volhouden en zorg ervoor dat jouw droombedrijf in 2021 werkelijkheid wordt.

Kortom; Maak een verschil in de wereld, maak impact met jouw boodschap en help een heleboel mensen die jou heel hard nodig hebben, door het jaar 2021 praktisch en energetisch voor jezelf in beeld te brengen… en hou het vol!

2 oktober 2019

Schakel het universum in

Schakel het universum in

Je bent hier niet toevallig

Zo lang ik me kan herinneren vraag ik het universum om hulp. Als ik een lange autorit maak vraag ik om heelhuids en met een intacte auto aan te komen op mijn bestemming en als ik een parkeerplek nodig heb vraag ik ook om hulp. Het werkt altijd.

Vroeger als ik mijn sleutels, of iets van dien aard, kwijt was riep ik de zin die ik ooit van mijn lieve schoonmoeder heb geleerd: "Heilige Antonius lieve vrind zorg dat ik snel mijn sleutels vind." Dan duurde het nooit lang of ik vond ze. Het grappige is dat ik me er nooit over verbaasde.

In essentie is dat wat ik doe hulp vragen aan het universum om mij te gidsen. Dit doe ik niet alleen in mijn privé leven, maar ik doe het ook steeds vaker in mijn business.

Onlangs heb ik voor de eerste keer een challenge gegeven en natuurlijk heb ik daarbij om hulp gevraagd. Ik voelde dat ik ook echt geholpen ben. Het ging allemaal heel natuurlijk, soepeltjes en met een heleboel plezier.

Het resultaat is dat ik met nieuwe maan start met een mooi groepje vrouwen die ik bij de hand neem en help om meer succes, meer klanten en meer omzet te krijgen, zonder gladde marketingtrucjes.

Natuurlijk leer ik deze vrouwen ook hoe ze het universum in kunnen schakelen voor hun bedrijf. Je zielsmissie leven en dan ook nog samenwerken met het universum is echt magisch. Er ontstaan dan hele mooie dingen en altijd in het hoogste goed van alle betrokkenen.

Waar wil jij hulp bij of waar wil jij antwoord op hebben? Vraag het universum om hulp. Vraag eventueel om een teken en vertrouw erop dat je het zult krijgen.

Omdat ik spiritualiteit en businesstraining met elkaar verbind, spreek ik altijd over ‘warme marketing’. Het gaat niet om iemand iets aansmeren, of door de strot duwen. Nee! Het gaat om helpen van iemand die jouw hulp écht nodig heeft. Het gaat om echte verbinding van ziel tot ziel.


Boek een sessie met mij en vertel ik je wat je zielsmissie is en wat jouw grootste kans is om je business daarmee succesvol te maken.
Klik hieronder op de button om een afspraak te maken voor een gratis Numerologische Doorbraaksessie.

30 september 2019

Je bent hier niet toevallig

Je bent hier niet toevallig

Je ben hier niet toevallig

Iedereen hier op aarde heeft een zielsmissie, niemand uitgezonderd. Het is een uniek pad dat alleen door jou bewandeld kan worden.

Wanneer je als ondernemer niet weet wat je zielsmissie is, heb je ook geen heldere bedrijfsmissie. Veel ondernemers ondernemen daardoor zonder gevoel van richting. Ze fladderen alle kanten op en er is geen focus en strategie. Ze kunnen daardoor een gevoel van leegte ervaren.

Gelukkig zijn er ook veel ondernemers die wél een mooie bedrijfsmissie hebben omdat ze zich bewust zijn van hun zielsmissie. Je herkent ze heel makkelijk. Ze zijn gedreven, enthousiast en beschikken over een gezonde portie wilskracht.

Het lijkt deze ondernemers voor de wind te gaan. Ze krijgen op hun pad wat nodig is om verder te komen in het verspreiden van hun boodschap.

Als je onderneemt vanuit je zielsmissie dan kun je rekenen op de steun van het universum.

Heel zwart-wit gezien ben je in dienst van je zielsmissie. Deze wil alleen maar dat jij geniet van het leven en gelukkig bent en dat je jouw plek inneemt en doet waarvoor je bedoeld bent. Dit is de beste manier om een succesvol bedrijf te creëren.

Ik ben al jaren bezig om me te verdiepen in het hele zielsmissiegebeuren. Je zou daardoor kunnen denken dat ik de mijne volledig helder heb… maar niks is minder waar. Nog steeds ben ik bezig om mijn zielsmissie vezel voor vezel te ontrafelen. Inmiddels heb ik al een groot deel ontdekt, maar toch kom ik nog steeds dingen tegen die ik nog niet volledig leef. Ik ben daar blij mee, want dat houdt mij in ontwikkeling. Zo word ik steeds meer de ECHTE Sylvia.

Soms gebeuren er dingen in een mensenleven waardoor we niet op, maar naast ons pad gaan lopen of een complete zijweg inslaan. Natuurlijk merken we dat op den duur, maar het is best moeilijk om dat juiste pad weer te zien liggen.

Door de hele voorbereiding van mijn Zielsmissie Challenge die ik gegeven heb, ben ik zelf opnieuw in een proces gekomen. Het grappige is dat er mensen op mijn pad kwamen die mij confronteerden met bepaalde aspecten van mijn zielsmissie die ik nog had laten liggen. En het klopt, ze hebben gelijk, ergens heb ik het altijd al gevoeld. Maar op de een of andere manier zat het niet volledig in mijn bewustzijn en heb ik er dan ook te weinig mee gedaan. Nu ben ik zover dat ik er mee aan de slag mag. Dat maakt mij blij, want het kan alleen maar beter worden. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk zal zijn, het zal soms zelfs, vermoed ik, best lastig zijn, maar ik ben het commitment aangegaan om ook dit plekje van mijn zielsmissie volledig te gaan ownen.

Mijn gevoel heeft mij al heel lang duidelijk willen maken dat ik gedeeltelijk naast het pad loop. Je gevoel en intuïtie zijn dan ook goede richtingaanwijzers. Maar juist doordat we soms niet meer op ons pad lopen, is het moeilijk om altijd te luisteren naar onze intuïtie. Ons hoofd heeft die functie als het ware overgenomen, om te overleven op dit zijpad.

Wij hebben jou nodig met het werk wat jij doet.

Hoe zou de wereld eruitzien als we allemaal zouden gaan doen wat we te doen hebben?

Kortom, helemaal jezelf zijn is de basis voor het ondernemerschap. Je zielsmissie helpt je om 100% jezelf te zijn en een bedrijf te creëren dat 100% bij jou past.

30 september 2019

Cijfers liegen niet

Cijfers liegen niet

Cijfers liegen niet

Op donderdag 14 juni 2017 sloot ik de deur van mijn praktijk. Mijn tijd als holistisch huidcoach zat erop. 28 jaar lang had ik duizenden klanten geholpen met het herstel, reinigen en laten stralen van hun huid. Ergens in die periode kwam er een moment waarop ik wist dat ik dit niet mijn hele leven zou blijven doen. Ik begon allerlei spirituele opleidingen en cursussen te volgen, gewoon omdat ik (dacht dat ik) het interessant vond. Later kwamen daar marketing- en salestrainingen bij. Toen zat ik al tot over mijn oren in de numerologie.

Het maakte dat ik groeide en, logischerwijs, mijn bedrijf groeide mee. Dit bleef niet ongezien. Collega’s vroegen mij hun te laten zien hoe ik dat deed. Voor ik het in de gaten had, was er een tweede bedrijf ontstaan.

Ik begon me een aantal dingen af te vragen:
• Wat gebeurde hier?
• Hoe kon het gebeuren dat ik zo’n andere richting opging?
• Was dat de bedoeling?

Nu kan ik zeggen dat dit inderdaad de bedoeling was, maar in eerste instantie was ik hier nog niet zo zeker van.
Ik een businesscoach? Dat kon toch niet? Ik keek op tegen mijn eigen coaches en wilde heel graag doen wat zij deden. Maar ik heb heel lang gedacht dat dit voor mij niet was weggelegd.

Totdat ik me iets begon te herinneren…

Mijn zielsmissie.

De numerologie had me daar al jaren eerder veel inzicht in gegeven. Cijfers liegen niet. Ze hadden me enorm geholpen om in mezelf te geloven. Dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag, dat zal jij ook ervaren. Het gaat in stapjes en ik ben er nog lang niet. Maar ik weet wél waarvoor ik hier op aarde ben en op die wetenschap kan ik altijd terugvallen.

Met mijn zielsmissie op mijn netvlies ben ik mijn business gaan uitbouwen. Hieruit is mijn bedrijfsmissie ontstaan. Je bedrijfsmissie is de ziel van jouw business. En dit begint allemaal met het helder krijgen van je zielsmissie.

• Je missie helpt je om op het juiste pad te blijven tijdens jouw ondernemersreis.
• Je missie helpt je om jouw droomklanten aan te trekken
• Je missie laat het ondernemersvuur in jou branden
• Je missie helpt je om de geweldigste ideeën te krijgen waarmee je nog meer van waarde kunt zijn voor anderen.

Klinkt goed, hè? Nou, dat is het ook. Denk je nu: Ja, dat zal wel ergens in mij zitten, maar het komt er helemaal niet uit, ik geloof er niet echt in….

STOP daarmee!

Ik geloof dat jij vanuit je zielsmissie een business succesvol kunt maken. Niemand anders kan jouw zielsmissie leven dan jijzelf. Jij bent het hart, de ziel, van jouw bedrijf.

De wereld wordt er echt niet beter van als jij je kleinhoudt.

Ondanks dat mijn zielsmissie jarenlang aan mij trok en probeerde mij de juiste richting op te duwen, heb ik dat stelselmatig geweigerd. Omdat ik er zelf niet in durfde te geloven.

Als ik niet het geluk had gehad (en het lef opnieuw) mijn zielsmissie te ontrafelen, dan had ik me waarschijnlijk nu nog klein gehouden. Dan was ik nu nog steeds een onzichtbaar grijs muisje geweest. Dan zou ik het lef niet hebben gehad om jou deze mail te sturen.

Maar ik mag dan grijze haren hebben, een grijs muisje ben ik echt niet meer.

Het ontdekken en omarmen van je zielsmissie is iets heel moois. Als jij kunt zeggen: "Hi zielsmissie, laten we gaan samenwerken. Ik ben er voor jou en ik zal alles doen wat ik kan om vanuit jouw bezieling mijn business succesvol te maken", zal dit ervoor zorgen dat je jezelf niet meer tegenhoudt.

Je bent een ondernemer met ongelooflijk veel talent. Talent dat maar 1 ding wil: Dat je het gebruikt. Dat je jezelf laat horen, jezelf laat zien en succesvol wordt.

Je zielsmissie zorgt ervoor dat je dromen werkelijkheid worden.

Daarom geef ik weer een aantal gratis sessies weg. Boek een sessie met mij dan vertel ik je wat de kern is van jouw zielsmissie, wat je grootste blokkade is waardoor je nog niet de omzet hebt waar je naar verlangt en wat jouw grootste kans is om je business succesvol te maken.
Tevens kijk ik wat voor jou de beste aanpak is om een hele grote stap te zetten richting dit succes  én of wij een goede match zijn samen en ik je bij die aanpak kan helpen.
Klik hieronder op de button om een afspraak te maken voor een gratis Doorbraaksessie.

30 september 2019

Echt leven

Echt leven

Echt leven

In mijn vakantie had ik een gesprek met een jonge vrouw. Ze vertelde mij dat er in haar kennissenkring het afgelopen jaar een aantal mensen op de jonge leeftijd van rond de 40 jaar oud waren overleden. Dit had diepe indruk op haar gemaakt. Het was voor haar een echte wake-up call geweest. Ze was nu vast besloten om ECHT te gaan leven. Ze heeft inmiddels haar stressbaan opgezegd en gaat binnenkort met haar nieuwe droombaan beginnen.

Dit gesprek houdt mij nu al dagen lang bezig. Ook ik werd door haar weer even wakker geschud. Ik heb dat echt af en toe nodig anders ben ik ook geneigd om maar door te denderen in de dingen die ik doe. Hierdoor ging ik mijn leven en mijn business weer even scannen. Doe ik nog wat ik wil? Doe ik nog waar ik gelukkig van word? Ben ik nog in alignment met mijn zielsmissie?

Want dit is toch waar het in het leven om draait? ECHT leven!

Vaak vergeten we dit. De waan van alledag slokt ons op. We moeten voor onze kinderen zorgen, ons huis moet schoon en er moet ook nog geld verdient worden.

Hoe kunnen we onze zielsmissie leven als we druk zijn met bovenstaande dingen?
Hoe kunnen we onze zielsmissie leven als we niet eens weten wat die is?
Hoe kunnen we onze zielsmissie gebruiken om een business op te zetten?

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je zielsmissie is. 
Ten tweede ga je er vorm aan geven en ten derde kom je in actie. Simpel toch?

Ja, ja het klinkt allemaal zo simpel. Je zielsmissie leven. Maar hoe dan???

Dit is precies waarom ik mijn gratis Numerologische Doorbraaksessies geef. Als je een eigen bedrijf hebt dan is deze sessie de ultieme manier om je zielsmissie tot leven te brengen.

Want jij wilt toch ook echt leven, genieten en gelukkig zijn?

Op basis van onze zielsmissie kunnen we veel makkelijker keuzes en beslissingen nemen. Als mens en spiritueel wezen zijn we hier op aarde met een reden, maar soms dwalen we af van waarvoor we bedoeld zijn.

Voor deze sessie kan ik makkelijk €97 vragen, maar nu is het helemaal gratis. Ik doe dit omdat ik zoveel mogelijk vrouwen wil helpen om te ontdekken wat hun zielsmissie is, zodat ze succesvoller en gelukkiger als ondernemer kunnen worden.

Ondernemen vanuit je zielsmissie brengt magie in je business.

Het heeft mij 13 jaar gekost om te ontdekken wat mijn zielsmissie is. Laat jou dit niet gebeuren! Klik op onderstaande button en boek jouw sessie, dan vertel ik je meer over jouw zielsmissie.

13 juli 2019

Wat als ik het niet kan?

Wat als ik het niet kan?

Wat als ik het niet kan?

Wat als ik er toch te weinig kennis van heb?
Wat als mensen het niet goed genoeg vinden?
Wat als de prijs te hoog is?
Wat als niemand het koopt?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat als…
Twee woordjes die ons ondernemers zo ontzettend klein houden.

Ik herken het als geen ander, want elke keer als ik iets nieuws ga doen, heb ik de ‘wat alsjes’ ook. Die vervelende stemmetjes in mijn hoofd die me proberen klein te houden, omdat mijn ego de verandering niet aankan. Want iets nieuws doen betekent dat het niet vertrouwd is en dan is het per definitie onveilig.

Vroeger luisterde ik naar deze stemmetjes, maar ik ben erachter gekomen dat mij dat niks bracht. Sterker nog, het bracht stilstand en in een later stadium zelfs achteruitgang. Ik leerde ervan en ging vanaf dat moment in volle vaart vooruit. Daar groeide ik alleen maar van. Niet alleen mijn bedrijf, maar ikzelf ook.

Die gave challenge die ik begin september wil gaan houden zal er never nooit komen als ik mij door die stemmetjes tegen laat houden. Natuurlijk heb ik ook last van de ‘Wat als er maar heel weinig vrouwen inschrijven? Wat als de deelnemers het niet waardevol vinden? Wat als het onderwerp niet interessant genoeg is?' 

Ja wat als… Geen idee, maar wat ik wel weet is dat als die challenge een grote catastrofe wordt, ik er in ieder geval een heleboel van ga leren. Want van je fouten leer je nog steeds het meeste. De volgende challenge zal daardoor alleen maar veel mooier, beter en waardevoller worden.

Je begrijpt, nu ik het hier getypt heb, ik ook niet meer terug kan. Ahhhhhhh toch wel een beetje eng… Maar als je mij kent dan weet je dat ik altijd mijn angsten in de ogen aankijk en er toch voor ga.

Wel eens van omdenken gehoord?

Wat als het me wél lukt om er een hele waardevolle challenge van te maken?
Wat als er een heleboel geweldige vrouwen meedoen?
Wat als deze vrouwen het mega gaaf vinden?
Wat als de challenge heel succesvol is?
Wat als het beter wordt dan ik mij ooit zou kunnen voorstellen?

We ontkomen helaas niet altijd aan die stemmetjes die ons klein houden. Maar we kunnen wel leren om er mee om te gaan. We hoeven niet perfect te zijn. En laten we er alsjeblieft niet van wakker liggen. Piekeren zorgt er alleen maar voor dat we onze mooie plannen aan de kant schuiven, omdat we onszelf wijs maken dat het waarschijnlijk toch niet zo’n goed idee was.

Nee! Blijf in beweging en leer jezelf om te luisteren naar die diepe innerlijke stem die ook in jou zit. De stem van het universum. Dat is de stem die jou juist aanmoedigt om je plannen tot uitvoer te brengen, je missie neer te zetten en te bewegen in de richting van jouw mooie dromen.

Kortom; laten we samen in beweging blijven en de wereld een stukje mooier maken, want we zijn toch een soort wereldverbeteraars.  😉

En heb je mijn hulp nodig om je even een steuntje in de rug te geven in deze beweging naar jouw droom? Wil je weten wat jouw grootste blokkade is die je tegenhoudt om je droombedrijf te realiseren, maar ook wat je grootste kans daarop is? Gratis natuurlijk! Boek dan hieronder een gratis Doorbraaksessie en let's call. 

1 juli 2019

Heb je maar 2 aanmeldingen?

Heb je maar 2 aanmeldingen?

Heb je maar 2 aanmeldingen?

Vorige week kreeg ik deze vraag: "Sylvia wat had ik anders moeten doen of heb ik iets verkeerd gedaan?"

Ze kreeg een gaaf idee voor een hele waardevolle workshop. Ze had alles uit de kast getrokken wat ze maar kon bedenken om klanten hiervoor te werven. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in twee deelnemers. Wat nu?

Ze baalt gigantisch. Ze snapt niet waar dit aan ligt. Aan het mooie weer? De komende vakantietijd? (mensen zijn nu met hele andere dingen bezig) Vinden mensen het te duur? Ze weet het niet. 

Ze is ook boos. Begrijpen mensen dan niet dat dit een hele waardevolle workshop is? Eentje die hun leven kan veranderen… Ze zit zich suf te piekeren wat ze nog anders had kunnen doen. Had ze het nog vaker op social media moeten zetten? Had ze er nog meer nieuwsbrieven aan moeten weiden? 

Ze begint te twijfelen aan zichzelf. Is ze hier wel geschikt voor? Is dit wel haar pad? Is ze wel in staat om een succesvol bedrijf neer te zetten? Heeft ze wel genoeg kennis? Kan ze niet beter weer een baan ernaast gaan zoeken? Ze wordt met het uur onzekerder.

Ze zit er serieus over te denken om de workshop te cancellen. Ze staat voor gek om het door te laten gaan met 2 deelnemers. Wat moeten ze wel niet denken? En als ze het afzegt, wat moet ze dan zeggen waarom het niet door gaat? Zeggen dat er te weinig aanmeldingen zijn staat ook zo stom. Dan weten ze gelijk dat ze een loser is…

OMG wat baalt ze hiervan zeg. Ze wilde dat ze nooit het idee had gekregen voor deze workshop.

Herken je dit? 

Bij de meesten van ons is dit vast en zeker wel eens voorgekomen. Bij mij in ieder geval wel. Gelukkig weet ik nu hoe ik hiermee het beste om kan gaan. Mijn advies aan iedereen die zich hierin herkent is dan ook:

Dit hele gedoe wat je op jezelf afvuurt heeft totaal geen zin. Voor jou niet, maar ook niet voor die gave workshop die je gaat geven. Ja, je leest het goed. Je doet er goed aan om die workshop toch te geven!

Waarom kreeg jij dit gave idee voor die workshop? Waarom was je er zo vol van?

Weet dat dit niet voor niks is. Dit is spirit die door jou heen stroomt. Het universum wil graag dat jij jouw talenten en kwaliteiten inzet om anderen te helpen. Vaak luisteren we niet, maar dit keer heb je geluisterd… en nu wil je het opgeven… na al die moeite die spirit heeft gedaan.

Niet opgeven

Ook al heb je maar 2 deelnemers; niet opgeven. Voel weer opnieuw die joy die je in het begin ervaarde en LAAT HET UNIVERSUM JOUW COMMITMENT VOELEN. Zo geef je heel duidelijk een signaal aan het universum af; dit is wat ik wil! Dit is hoe ik mensen wil helpen. Dit is hoe ik mijn geld wil verdienen. Als je echt in dat commitment stapt zal het hele universum samenspannen om jou te helpen en om jou te geven waar jij zo naar verlangt.

Vier juist dat je twee deelnemers hebt en de workshop in ieder geval door kan gaan! En geef jezelf voor de volle 100% alsof de workshop vol zit. Maak er samen met de deelnemers een feestje van en vergeet niet te genieten.

Je hebt zo ontzettend veel in je om te geven aan de wereld. De wereld moet alleen weten dat je er bent. Laat van je horen, laat je zien, verras ons. Laat je dromen werkelijkheid worden. Doe waarvoor je bedoeld bent en trek je niks aan van die stemmetjes in je hoofd en de mensen in je omgeving die denken dat het jou niet gaat lukken.

Doorgaan en volhouden

En dan na de workshop, gewoon weer een nieuwe datum plannen. Doorgaan en volhouden zijn woorden die in het woordenboek van een ondernemer niet mogen ontbreken.

Bij een nieuwe planning kun je altijd evalueren en kijken wat er beter kan. Wie weet heb je toch iets laten liggen op het gebied van marketing. Iets waar je helemaal niet aan gedacht hebt. Ik wil zelfs wel even met je meekijken hoe of het de volgende keer beter kan. GRATIS natuurlijk. Wil je dat? 

Boek dan hieronder een plekje in mijn agenda en let’s call. (Kies voor een gratis Numerologische Doorbraaksessie)

16 april 2019

Ik was nooit goed genoeg

Ik was nooit goed genoeg

Ik was nooit goed genoeg

Ik mocht een pop uitzoeken voor mijn rapport. Helemaal blij liep ik als meisje van zeven jaar aan de hand van mijn vader en moeder naar de speelgoedwinkel. Ik mocht kiezen uit 2 poppen. De éne was duurder dan de andere. De dure vond ik het mooiste, maar toch koos ik voor de goedkoopste… 

en hoopte dat mijn ouders blij met mij waren, omdat ik ze op die manier geld had bespaart.

Dit is één van de voorbeelden van het pleasegedrag dat ik al op jonge leeftijd ontwikkelde. Hoe ik als kind ook mijn best deed, ik had altijd het gevoel dat anderen ergens beter in waren dan dat ik was. Nu ben ik altijd al klein van stuk geweest, maar daardoor voelde ik mezelf nog véél kleiner. 

Hierdoor ontwikkelde ik:

 • 1
  Enorm pleasegedrag
 • 2
  Gebrek aan zelfvertrouwen
 • 3
  Heel weinig eigenwaarde

Gedrag waar ik in mijn latere leven heel veel last van kreeg en wat mij klein hield om als ondernemer succesvol te worden. Ik durfde niet zichtbaar te zijn, durfde niet commercieel te zijn en durfde al helemaal niet te zeggen dat ik heel goed was in mijn vak.

Dit veranderde toen ik leerde door verschillende opleidingen hoe ik echt voor mijn eigen waarde moest gaan staan en voor hetgeen ik hier te doen heb, zonder me druk te maken over wat iedereen van me vind.

Hierdoor begonnen dingen te veranderen. 

Ik durfde mijn angst in de ogen te kijken en ging doen wat ervoor nodig was om mijn missie voluit te leven. Inmiddels heb ik twee verschillende succesvolle bedrijven gehad en doe ik steeds meer van datgene waar mijn bloed sneller van gaat stromen.

Ik heb ook gemerkt dat ik niet de enige ben die met deze belemmerende gevoelens gekampt heeft. Heel veel ondernemers hebben het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Dat uit zich vaak in het feit dat ze ondanks hun gedrevenheid niet dat gaan doen wat ervoor nodig is om hun bedrijf levensvatbaar, rendabel en winstgevend te maken. Ze gaan allemaal afleidingsbezigheden verzinnen, om maar niet te hoeven doen wat ze moeten doen. Want op het moment dat ze dat ECHT gaan doen, zullen ze zichtbaar worden. Dat is juist waar ze bang voor zijn, want dan hebben ze het gevoel dat ze worden veroordeeld en afgewezen. Dit bevestigt hun gevoel van: ‘ik ben niet goed genoeg’.

Met name vrouwelijke ondernemers vertonen vaak pleasegedrag. Ze zijn het al zo gewend om zichzelf weg te cijferen binnen het gezin, dat ze er vaak ook geen moeite mee hebben om dat voor hun klanten te doen. Om maar even een voorbeeldje te noemen: het boeken van afspraken met klanten op tijdstippen dat ze eigenlijk liever niet willen werken. Maar ja die klant zegt op een ander moment niet te kunnen en ze willen zo graag helpen. Daarbij moet er natuurlijk ook geld in het laatje komen, dus zwichten ze weer.

Is dit ook herkenbaar voor jou?

Misschien voel je jouw missie heel goed, maar ben je bang wat de buitenwereld ervan vindt als je dat gaat roeptoeteren op het internet.

Misschien heb je dat al eens gedaan en heb je reacties gekregen die jou veel pijn hebben gedaan en heb je besloten om dit nooit meer te laten gebeuren.

Misschien zit je er zelfs over na te denken om weer een baan te zoeken, want daar hoef je jouw hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. 

Weet dat je hier niet voor niks op aarde bent!

Dat je een missie hebt, dat je daar de wereld een stukje mooier mee kunt maken en dat dit ook de bedoeling is. Ik zeg altijd als je de shit durft te ontvangen en de deur open zet dan kun je ook het succes ontvangen. Durf je dat niet en houd je de deur gesloten, dan kan energetisch de stroom met klanten ook niet op gang komen.

Om dit te durven is moed nodig. Dat gaat vaak ook niet van de ene op de andere dag. Dit is precies wat ik bedoel met het proces van het ondernemerschap. Het is een hele reis en je groeit tijdens deze reis. 

Op een gegeven moment ben je op een punt aangekomen dat je jezelf door niks en niemand meer tegen laat houden en ga je jouw boodschap verkondigen op een manier die bij jou past. Dan deins je niet meer terug om goede prijzen te vragen. 

Jouw energie maakt ECHT het verschil!

Ik ben heel benieuwd of je door dit blog een inzicht hebt gekregen. Wil je het hieronder met me delen?

Inmiddels weet ik hoe je super commercieel moet zijn en hoe je geld moet verdienen, zonder dat je jezelf verliest. En dat ook nog eens vanuit spiritualiteit, dus echt authentiek.

Al mijn kennis en ervaring door mijn 30 jaar ondernemersschap en 5 jaar als sales assistent bij een internationaal bedrijf heb ik nu in mijn trainingen gegoten, waarbij ik je precies leer wat ik heb gedaan en wat ik al tientallen klanten heb helpen doen om van je missie je business te maken.

Als jij wilt weten waar jouw grootste kansen zitten, wat jouw grootste obstakels zijn om jouw doelen te behalen en welke eerste stap je hiermee gaat helpen, boek hieronder dan een gratis sessie met mij! 

Klik op onderstaande button en vraag deze Numerologische DOORBRAAKSESSIE aan. Ik neem dan binnen 48 uur contact met je op. Ik kijk uit naar je reactie.

5 april 2019

Wil jij jouw ideeën werkelijkheid laten worden?

Als je door het bos de bomen niet meer ziet...

Wil jij jouw ideeën werkelijkheid laten worden?

Een aantal jaren geleden hielp ik vrouwen om hun missie te ontdekken. Vrouwen die vastliepen in hun baan en soms bijna tegen een burn out aan liepen. Na 3 maanden waren ze zover dat ze hun missie behoorlijk helder hadden en ook al wisten wat ze er mee wilden gaan doen. Regelmatig zei dan iemand dat ze er een eigen bedrijf mee wilde beginnen.

Achter de schermen hielp ik toen al een tijd mijn collega’s om meer klanten, meer omzet, dus meer overvloed te ervaren. Het was dan ook een logische stap om de vrouwen die deze wens hadden, verder te helpen om ook daadwerkelijk een bedrijf te creëren.

Het begint altijd met een missie

Want die hebben we allemaal. Ook jij hebt iets wonderlijk moois aan de wereld te bieden. Het Is jouw innerlijke schat. Het enige dat je hoeft te doen om mensen te laten weten dat je dit in huis hebt, is jouw ideeën en boodschap wereldkundig te maken.

Je bedrijf begint bij jou

Als we ons droomleven willen manifesteren dan zullen we die dingen moeten doen die daarvoor nodig zijn. Je zult stappen moet zetten. Stappen die alleen jij kunt zetten.

Het klinkt zo makkelijk, maar ik zie dat veel ondernemers hier toch echt behoorlijk mee worstelen. We kunnen onszelf daar enorm mee in de weg zitten. We vragen ons af of we wel genoeg kennis hebben, of het wel de juiste tijd ervoor is, of we wel genoeg geld hiervoor hebben, etc. En… het zijn allemaal excuses. Smoesjes om maar niet in ons licht te gaan staan, smoesjes om maar niet dat podium te hoeven pakken, smoesjes om maar niet in onze grootsheid te stappen. Want het is allemaal zoooooooo eng…

Ook ik heb die gevoelens nog regelmatig. Wat mij dan helpt is om weer op diep niveau verbinding te maken met mijn droom, mijn missie en mijn ideeën. Dit helpt zo goed dat ik daarna weer echt voel waarom ik ooit dit bedrijf begonnen ben. Het voelt dan voor mij als samenwerken met mijn droom (lees: met het universum) en dat ik doe waarvoor ik bedoeld ben. 

Probeer eens deze diepe connectie te maken. Duik eens helemaal in je missie. Voel wie je bent, wat je kunt en wat je nu ECHT wilt. Als je dit doet en je jouw innerlijk vuur weer voelt dan zul je alles doen om jouw ideeën werkelijkheid te laten worden. Dan laat je jezelf niet meer tegenhouden. Door niets en niemand. Dan ontstaat er pure magie! 

We zijn geboren om groot te dromen

Het universum zal je blijven uitnodigen om je droom achterna te gaan, jouw boodschap te delen en jouw ideeën werkelijkheid te laten worden. 

Wijzelf zijn de enigen die dit waarheid kunnen laten worden! Maar meestal blijven dromen alleen maar in ons hoofd zitten. We zijn veel te druk om alle ballen hoog te houden en laten de mogelijkheden die zich aandienen voor wat ze zijn. Onze droom komt ‘on hold’ te staan en we gaan weer op in de waan van alledag.

Wij zijn zelf ons grootste probleem!

Dat doet mij denken aan dat prachtige gedicht van Marianne Williamson. Ik heb het hieronder nog even voor je neergezet.

Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn.

Het is ons licht, niet ons duister dat ons het meest beangstigt.
We vragen ons zelf af;
Wie ben ik, om briljant, slim, talentvol en prachtig te zijn?

Maar waarom niet?! Je bent een kind van God.
Je dient de wereld niet met valse bescheidenheid.

Er is niets verhevens in, jezelf klein te maken,
zodat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen.

We zijn allemaal bedoeld om te stralen, zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de glorie van God, die in ons is,
tot uitdrukking te brengen.
Dit is niet slechts weggelegd voor een enkeling van ons,
maar voor ons allen.

Als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we onbewust anderen de vrijheid dit ook te doen.
Wanneer we bevrijd zijn van onze angst,
zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden

Ook jouw missie draagt bij aan een mooiere wereld!
Je kunt het!
Go for it!

>