Ben jij een tijgerin of een leeuwin?

door Sylvia Bouwer  - april 30, 2017

Ben jij een tijgerin of een leeuwin?

 

Elke vrouw heeft een tijgerin en een leeuwin in zich. Een van de twee overheerst. De leeuwin staat voor het verzorgende aspect in jou en de tijgerin staat voor jezelf het beste leven gunnen dat er bestaat.

 

Vroeger overheerste bij mij de leeuwin, wellicht omdat ik toen nog midden in de (kleine) kinderen zat. Maar nu de kinderen uitvliegen komt steeds meer de tijgerin in mij naar boven. Ik gun mijzelf steeds meer en meer het beste leven ooit.

 

Doordat ik in mijn programma’s en workshops werk met coaches, therapeuten en schoonheidsspecialistes zie ik ontzettend veel leeuwinnen voorbij komen.

 

Deze vrouwen zijn vaak:

dienstbaar
zorgzaam
adviserend
begripvol
behulpzaam
verdraagzaam
gevoelig
een luisterend oor voor hun klanten
bieden hun klanten een veilig gevoel

 

Gelukkig zit er in elke vrouw ook een tijger, want dit zijn allemaal geweldige coachingskwaliteiten, maar als je jouw tijgerkwaliteiten niet inzet, dan kun je dat succesvolle bedrijf wel op je buik schrijven. En als die tijger nog niet gewekt is, dan zorg ik er wel voor dat die tijger wakker wordt. 😉

 

Die kwaliteiten van die tijger kun je namelijk (en om in dierentaal te blijven 😉 ) beregoed gebruiken om klanten te krijgen en om geld te verdienen met dat wat jij het allerliefste doet.

 

Die tijger in je leert je onder andere om:

bewust te worden van jouw innerlijke kracht
jouw bedrijf goed te organiseren
situaties goed in te schatten
je eigen beslissingen te nemen
je wilskrachtspier te ontwikkelen
voldoende zelfvertrouwen te krijgen
zelfstandig te zijn
de leider in jezelf wakker te maken
echt voor jezelf op te komen

 

Deze tijgerkwaliteiten hebben we allemaal in meer of mindere mate in ons. In combinatie met de leeuw zijn we dan ook tot heel veel in staat. De leeuwin staat dus voor je coachende talenten en de tijgerin staat voor je ondernemerskills. Als je werkt aan beide aspecten in je zul je een regelrechte klantenmagneet worden en mensen zullen klanten aan je doorverwijzen. Door de tijgerin en de leeuwin in jezelf te verwelkomen zul jij innerlijk groeien en groeit je bedrijf vanzelf met je mee.

 

Zie je dat deze tijgerkwaliteiten je heel ver kunnen brengen in het ondernemerschap?

 

Ben jij een tijgerin of een leeuwin?

Hoe is dat bij jou? Ben je ook dienstverlenend ondernemer en wil je meer weten over de tijgerin of de leeuwin in jou en hoe je die kunt inzetten voor je bedrijf? Kom dan as. woensdagmiddag 3 mei naar de bijna gratis workshop ‘Vind jouw POW als vrouw’. Geef je HIER op!

Heb jij beide aspecten al in jezelf ontdekt? Ik ben heel benieuwd waar je dat in ziet. Ik hoor het graag van je. Laat het me hieronder in een reactie weten.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Tips overstap van baan naar eigen praktijk

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je