Ben je een ondernemer of stiekem nog een werknemer?

door Sylvia Bouwer  - januari 2, 2021

"Verdien maar eerst eens wat geld voordat je het uitgeeft"

Nou daar kon mijn klant het mee doen. Teleurgesteld over de woorden van haar partner droop ze af, boos op zichzelf dat ze er niet tegenin was gegaan. Ze begreep zelf ook wel dat het een beetje de omgekeerde wereld was. Maar hoe deden andere ondernemers dat dan?

Hoeveel partners zullen dit zeggen tegen hun vrouw die helemaal enthousiast net begonnen is met haar praktijk? Wees eerlijk, jij hebt die discussie ook al eens gevoerd. En jullie komen er niet echt uit.

Hoe kan het dat jij en je partner hier zo anders over denken?
Je partner denkt, heel logisch, vanuit zijn loondienst-mindset. Hij is gewend dat er altijd eerst geld verdiend moet worden voordat je het uit kunt geven. En zo keek jij er natuurlijk ook altijd tegenaan. Maar jij begint te voelen dat het anders ligt.

Welkom in het ondernemersleven!

Je bent gestart als ondernemer, maar je denkt nog steeds meestal als een werknemer. Vandaar dat je dan meevoelt met wat je man zegt. Maar een echte ondernemer weet dat de kosten voor de baten uitgaan. Geld moet vaak eerst uitgegeven worden wil je er meer geld van kunnen maken. Eerst investeren en dan de vruchten plukken.

Als ondernemer moet je echt anders gaan denken. Verander jij je mindset niet, dan is je bedrijf gedoemd om te mislukken en hang je het binnen de kortste keren aan de wilgen. En laat dat nou net niet de bedoeling zijn geweest van dit hele avontuur. Je zult altijd moeten blijven investeren in de groei van je praktijk. Met name in het begin.

En ik kan me best voorstellen dat dit vreselijk onveilig voelt. Eerst investeren en dan terugverdienen, dat druist in tegen alles wat je geleerd hebt over sparen en geld uitgeven! Maar als je de knop in je hoofd om kunt zetten zal het je heel veel brengen. Als je de opbouw van je praktijk van meet af aan goed aanpakt dan heb je dat geld binnen no time terugverdiend.

Het resultaat is magisch

Ik kan je vertellen dat je eerst verdiende geld uit je praktijk echt ge-wel-dig voelt! Dat geeft je een kick. Dat smaakt naar meer. En als het je één keer is gelukt dan lukt het je ook vaker.
En zo breng je die trein aan het rijden en kan jouw avontuur beginnen.

Check voor jezelf vandaag je mindset eens. Vanuit welke mindset neem jij de meeste beslissingen? Is dat die van de ondernemer of de werknemer?

Het is trouwens helemaal goed gekomen. Toen de dame waar ik deze mail mee begon zich bewust werd van haar werknemersmindset heeft ze zichzelf ernstig toegesproken. Ze is heel daadkrachtig stappen gaan zetten vanuit haar nieuw verworven ondernemersmindset. En het mooiste is nog dat haar man haar ziet groeien en hier tegenwoordig ook helemaal in mee kan gaan. Dus dames, we kunnen onze mannen nog veel leren!

Maar het gaat niet vanzelf

Om je met dit lastige stuk op weg te helpen geef ik elke maand 4 gratis Doorbraaksessies weg. In deze sessie vertel ik je wat je grootste blokkade is die tussen jou en de omzet staat waar je van droomt. Ook kijk ik wat jouw grootste kans op succes is en welke eerste stap je daarin kunt nemen. Wil jij kans maken op deze sessie? Vraag deze hier aan of druk op onderstaande button.

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Op ondernemersgebied zou ik dit nooit zo doen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je