Begin geen bedrijf uit wanhoop

door Sylvia Bouwer  - november 6, 2017

Begin geen bedrijf uit wanhoop

Vanaf het moment dat in 2008 de financiële crisis begon, zag je kleine bedrijfjes als paddenstoelen de grond uitschieten. Onder de massa mensen die hun ontslag hadden gekregen waren er velen die als laatste redmiddel probeerden een bedrijf op te zetten met datgene waar ze goed in waren. Het was een soort van wanhoopsdaad, die veelal gedoemd was om te mislukken en veel van die bedrijven zijn inmiddels dan ook alweer ter ziele gegaan.

Heel veel mensen denken namelijk dat ze ‘dat ondernemer zijn’ wel even doen. Dat het allemaal niet zo moeilijk kan zijn. Je zet je producten of diensten in de etalage en hupsakee ‘jetzt geht's los!' Niks is minder waar. Het ondernemerschap komt je niet aanwaaien. Of je moet zo’n ontzettend natuurtalent zijn dat door alleen maar te knipperen met je ogen je al alles kunt verkopen wat los en vast zit. Helaas zijn maar weinig mensen met zo’n talent gezegend.

Mijn broek zakt soms af van de verhalen die ik voorbij zie komen, dat door goed in je vel te zitten, goed voor jezelf te zorgen en de hele dag een 'blij ei' te zijn, je omzet vanzelf zal stijgen tot grote hoogte. Natuurlijk zijn deze zaken MEGA belangrijk voor elke ondernemer, maar door alleen maar picobello in je vel te zitten, blij en tevreden met jezelf te zijn, ga je het met je bedrijf absoluut niet redden!

Want dan ontbreekt er nog een zéér cruciale stap. En dat is het DOEN!!! Het zetten van stappen! Het nemen van geïnspireerde actie! Het op komen dagen op momenten die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Zonder deze belangrijke stappen ga je er niet komen! Er wordt dus wel wat van je gevraagd.

Ik wil het graag omdraaien, want doordat ik deze stappen gezet heb en nog steeds zet, heb ik juist geleerd om goed voor mezelf te zorgen, waardoor ik weer lekkerder in mijn vel kom te zitten en ik ook nog eens de meeste tijd een 'blij ei' kan zijn.

Het is niet het één of het ander. Het is: én én!
En dat is waar veel van die startende wanhoop-ondernemers geen rekening mee hebben gehouden. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar het is meestentijds keihard werken. En nee, niet alleen aan je bedrijf, maar zeker ook aan jezelf. Dat gezegd hebbende, is het tegelijkertijd ook KEIhard genieten! Want als het goed is dan onderneem je vanuit bezieling en run je jouw business vanuit jouw innerlijke drive, daardoor zet je ook veel makkelijker de stappen die nodig zijn om een bloeiend en winstgevend bedrijf te creëren.

Kortom; wil je een eigen bedrijf beginnen? Onderneem dan vanuit bezieling en zet stappen om die krachtige ondernemer te worden. Heb vertrouwen in je missie en weet waar jij voor staat. Dat is een hele krachtige positie om je bedrijf mee te starten.

Dat is ook de reden dat ik mijn nieuwe 6 maanden opleiding VAN BEZIELING NAAR BUSINESS begin met een grote Bezielingssessie. Ik heb een unieke test ontwikkeld speciaal voor ondernemers op basis van een eeuwenoude beproefde techniek, waarvan jouw persoonlijke uitkomst wordt besproken in deze 1 op 1 sessie. Daar beginnen we de opleiding mee. Waarom? We gaan een bedrijf bouwen op jouw sterke kanten, jouw unieke talenten en jouw eigen zielsenergie, zodat het ondernemen eenvoudiger wordt en je makkelijker in kunt tappen op dat wat jou moeiteloos afgaat. Op deze manier krijg je een ‘business on your terms’.

1 December start het vernieuwde programma VAN BEZIELING NAAR BUSINESSWaarin ik in plaats van 3 dagen, nu in totaal 6 maanden met mijn klanten aan de slag ga. Zodat ik ze nog veel meer en nog veel beter kan helpen om de ondernemer in zichzelf wakker te kussen. Je kunt nog zo’n goede dienstverlener zijn, maar als je jouw bedrijf levensvatbaar wilt maken, zul je ook ondernemer moeten worden. Dat is precies wat ik met dit nieuwe programma ga doen! Dus ben jij coach, therapeut, healer, masseur, schoonheidsspecialiste of adviseur en heb je nog te weinig klanten, doe dan mee met dit programma en profiteer van de PILOTprijs die deze eerste ronde geldig is. Heb je vragen of wil je even met mij sparren of dit programma geschikt voor jou is? (En ja, soms is dat niet het geval en dan zeg ik het ook eerlijk, want daar schieten we beiden niets mee op.) Laat het dan even weten per omgaande mail, dan bellen of skypen we samen even.

Lees hier alle info over VAN BEZIELING NAAR BUSINESS >>

Welke stap zou jij dolgraag willen zetten, maar iets weerhoudt je om het daadwerkelijk te doen? Ik ben heel benieuwd. Laat je me het hieronder in een reactie weten?+

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Vind jij marketing ook een vies woord?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je