Als je door het bos de bomen niet meer ziet…

door Sylvia Bouwer  - augustus 12, 2018

Als je door de bomen het bos niet meer ziet...

Ik heb veel ideeën, maar weet niet goed waar ik beginnen moet.”

Deze week had ik een gesprek met een dame die al jaren een eigen coachpraktijk heeft. Ze wil dolgraag een doorstart maken, heeft heel veel inspiratie opgedaan her en der, maar weet niet wat ze moet doen om het tot een goed lopend geheel te brengen. Laat staan dat ze weet waar ze beginnen moet in die warboel van informatie.

Ze zag alleen nog maar die berg werk voor zich die ze zou moeten verzetten om haar ideeën te verwezenlijken. Deze berg leek steeds groter te worden, naarmate ze langer wachtte om eraan te beginnen. Ze zag werkelijk door het bos de bomen niet meer.

Maanden gingen voorbij waarin ze niet in beweging kwam. Ze liep veel te tobben en uiteindelijk liep ze helemaal vast. Hierdoor was ze totaal haar focus kwijt en had ze haar ideeën maar aan de kant geschoven. Het resultaat was dat ze heel passief werd en er niks meer uit haar handen kwam. Ze was zich hier terdege van bewust en dit frustreerde haar enorm.

Zoals de meeste vrouwen waar ik mee werk is ook zij een echt gevoelsmens. Ze wil heel graag anderen helpen en is echt een kei in haar vak. Helaas bleef ze steken in impulsieve acties op de sociale media, die vaak ook nog weinig op brachten. Daardoor had ze geen consistent maandelijks inkomen. Het was elke keer maar weer afwachten hoeveel er binnen zou komen en of ze deze maand kon bijdragen aan de maandelijkse kosten binnen het huishouden.

Genoeg inspiratie, maar geen actie

Als je door het bos de bomen niet meer ziet...

Toch is het niet zo moeilijk als dat het lijkt. Het is belangrijk dat je structuur aanbrengt in je diensten, je diensten aan biedt volgens een bepaalde strategie en een goede planning maakt. That’s all. Dat klink heel simpel (en dat is het ook), maar ik kan me heel goed voorstellen dat menigeen dit toch heel moeilijk vind. 

Je zoekt het begin en zet dan de eerste logische stap die je kunt zetten. Daarna zie je vanzelf welke eerstvolgende logische stap daar weer op volgt. Stapje voor stapje ga je op pad. En als je dan na een tijdje achterom kijkt zie je dat je al een behoorlijk stuk hebt afgelegd.

De dame in kwestie en ik zijn samen begonnen met de eerste stap: overzicht creëren in de chaos van ideeën. We hebben eens goed de bezem erdoor heen gehaald, structuur aangebracht in haar aanbod en een logische strategie neergezet. Ze verbaasde zich erover hoe eenvoudig ze alles nu in beweging kan zetten. Het verwonderde haar ook hoe ze nu met haar aanbod door hele simpele stappen te zetten, haar maandelijkse droomomzet kan realiseren.

De eerste stap was gezet en ze wist nu ook precies welke vervolgstappen daarbij hoorden. Ze glunderde, want er was een last van haar schouders gevallen. Ze kon weer verder.

Ik ben dankbaar

Als je door het bos de bomen niet meer ziet...

Ik ben dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen. Dankbaar dat ik zoveel vrouwen mag helpen om hun missie te leven. Dankbaar dat ik ze de hulp kan bieden die ze nodig hebben en waarvan ik uit eigen ervaring weet dat het heel veel groei brengt. 

bonus

Gratis E-book:
Van uurtje factuurtje naar een waardevol traject


Free

Wat kun je gratis delen zonder dat je te veel weg geeft?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Dit is wellicht ook interessant voor je